reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

nasze dzieci są już coraz większe i potrzebują dużo kontaktu z nami, różnych zabaw, przytulanek, oglądania świata z rąk mamy, Lenka też pragnie mojego towarzystwa jak nie śpi, ale na szczęście w ciągu dnia ucina sobie kilka drzemek około godziny a jedną dłuższą 2 godzinną, więc mam trochę czasu aby coś porobić w domu i na forum popisać :-) no i nocki całe przespane to najcudowniejsze co może być.

marttika na szczęście są też uczciwi pracodawcy na Podlasiu, u mnie wiedzieli, że chcę mieć dziecko i dostałam umowę na stałe, ale wiem że różnie to bywa, a w jakiej dziedzinie szukasz roboty? może coś mi się o uszy obiej to dam znać :)

Ostatnia edycja:
reklama
mój w ciągu dnia je co 2 godz, co jakiś czas nagada się i drzemki po 1 godz robi o 19 go kąpie jest ostatnie jedzenie i usypia 20/21 śpi do 4 rano nie wiem jak on tyle bez jedzenia wytrzymuję skoro w dzień je co 2 godz później jak wstanie o 4 rano zje idzie dalej spać do 8/9rano i codziennie śpi po tyle samo w te same godz

moj karakan wyrobil obie juz ustalone godziny na drzemki w dzien :) 10.00, 12.30, 15.30, 18.00, pozniej przetrzymuje go do 20.30 do kapieli i kolo 21.00 spi :) pobudka o 1, 4 6 i 8 :)

Moja w ciągu dnia krzyczy jeść co 2,5 do 3 godzin, jak jest mega głodna to masakrycznie płacze, a łezki jak groszek z oczków płyną :tak: a w nocy śpi 9 godzin i się nie budzi :szok:

mój już drugi raz drzemkę wali odkąd wstał po 9 całe szczęście inaczej bym nie mogła posprzątać w domu ugotować obiad ani posiedzieć na bb, bo ostatnio jak nie śpi mam być przy nic i koniec, on musi mnie widzieć, bo inaczej płacz... to jest dziwne, że tak mój je co 2 godz, margo twoja co2,5-3 a w nocy nie wstają no jedzenia, i mój przed snem nie je więcej... ale dobrze,że tacy są

Czopek małą uspokoił, zaraz ją przystawię do cyca przez sen.

Dziewczyny przez ile dni trzeba uważać przy przewijaniu dzieci przy tej szczepionce na rota? bo już nie pamiętam, a ta stara lekarka [powiedziała, że to nie prawda, że nie zarazi się

niunia, bo wiesz o co chodzi tak jak masz szczepienie na grypy i rota dziecko i tak może się zarazić, ale przejdzie to o wiele łagodniej i mniej konfliktowo niż te bez szczepienia to na pewno

andzrelika a ty karmisz MM, bo nie pamiętam? ja tylko MM :-)
niuniunia mi mówili, aby przez kilka dni myć dokładnie ręce, ja zresztą zawsze zachowuję higienę więc jakoś szczególnie nie zwracałam na to uwagi :-p

reklama
ale chyba za mało? podajesz jeszcze dodatkowo D bo mi lekarz kazał :tak:ja karmię tylko MM od 8 tygodnia życia i moja mała zjada teraz 200 ml, 5-6 posiłków dziennie, a twój ile je?

Do góry