reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

A my juz po spacerku, było trochę mroźno i wiał wiatr, folię nałożyłam i pochodziliśmy troszkę :-)
Kupiłam Arturowi kilka ubranek w ciuchu, tak chłopina szybko rośnię, że sporo ubranek mi odpadło, pewnie u was też tak jest :-) a VAT dowalili 23% na ubranka, to z torbami można pójść.
Ja macierzyński kończę 3 kwietnia, wezmę te dodatkowe 28 dni, mam też do wykorzystania 26 dni zaległego urlopu i tegoroczny też częściowo wezmę, także do pracy wracam w czerwcu.
Gola, Ankusch ja też czasem marudzenie i płacze Artiego tłumaczę skokiem rozwojowym, ale coś za często mi te skoki po sobie następują :-D
Idę zaraz Małego usypiać, bo zjadł po spacerze i śpioszek go zaczyna brać.
Ankusch mój Artur smokowy, szczególnie rozsmakował się w kupionym ostatnio w Rossmannie z Babydreama.

reklama
no mnie nie było, bo małego karmiłam a tu piszecie :-)

ankusch- tak są bardzo chłonne i nie puchną wcale praktycznie, ja jestem bardzo zadowolona :-)

mój głodomor je co 2 godz żyć mi nie daje dobrze, że w nocy śpi i wytrzymuje po te 8 godz

Gola mrozy mają trzymać do końca tyg.w sobotę ma być -22:szok:
a co dalej nie wiadomo, ja chcę już wiosnę jak większość z nas :tak:

Angun fajnie że spacerek zaliczony, okropnie drogie te ubranka ja ostatnio oglądałam pajacyki bawełniane na 74 kosztował 26zł chyba na głowę upadli, ja często kupuję na wysprzedażach i w ciucholandzie też czasem coś upoluję

ja też sobie z jednej strony chwalę że Liwia nie ssie smoka, nie trzeba będzie się męczyć z pozbyciem go no i ząbki będą ładnie prosto rosły:tak:

moja też je co 2h ale dziś od rana wyjątkowo je co 1,5 po 60ml, ostatni jadła o 13stej teraz zasnęła więc już ma przerwę w jedzeniu 2godz uf,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anna moja mała od poczatku aż takiego odruchu dużego nie miała zaraz po porodzie jak byliśmy 2 h na obserwacij ja na siłę wpychałam cyca a ona się wykręcała..i do tej pory nie zauważyłam aby palca ssała w sumie bardzo nawet się nie dopomina jak głodna:-)

mój ssie smok a i tak smoka wyciąga i uwielbia pięści i paluchy, a tak je pcha, że czasem się krztusi..jakiś kanibal :-D , bo on w sumie nie ssie tylko przygryza dziąsłami

reklama
Lena nigdy nie dostała smoczka, bo ja jestem przeciwniczką, szczególnie jak się karmi piersią i w ten sposób zaspokaja potrzebę ssania. Zobaczymy czy się nie zainteresuje kciukiem, oby nie.

Do góry