reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

helołłłł lasencje:)

Była u nas ciocia Ania (mama Michałka z pocz. października) , Polcia odwaliła typową pokazówę i byla baaaardzo grzeczna :-) Dostala w prezencie butlę złotą z Aventa, pieluszkę taka wielorazową z wymiennymi wkładami, bodziaka i dwa słoiczki od 4 m-ca :) Ciocia pochwaliła, że Polcia taka silna, grzeczna:) ponosiła ją, młoda pogugała, pośmiała się, trzyma się łapkami maskotkę kłapouszka, a na macie jak leży cały czas łapkami chwyta i dotyka paluszkami zawieszek - papuga rządzi!

U nas -8 i sypie śnieg - nie idziemy, przedwczoraj było - 7 i baaardzo zmarzłam, bo wiało.

alma26 - wiesz, że chyba masz rację bo dziś Pola super grzeczna, w nocy niespokojna ale za to pospala do 7:50!

PS ja też złożyłam w ZUSie wniosek o 4 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego :tak:

reklama
Witam mamusie :tak:
u nas biało się zrobiło i nadal pada na polu -7 my nie wychodzimy na spacerek czekamy aż mrozy zelżą, :tak:
ja próbowałam okna umyć dupa umyłam tylko wewnątrz a od pola zaczęła szyba marznąć jak spryskałam płynem:tak:

ja też już dzwoniłam do kadr w sprawie dodatkowego urlopu macierzyńskiego kazała napisać podanie 7 dni przed końcem macierzyńskiego podstawowego jak sobie tego pilnuję i też skorzystam no i urlop mam zaległy za 2011r 24dni i wykorzystam urlop za 2012r 26dni
czyli jak obliczyłam wg kalkulatora co Anek kiedyś wkleiła to do pracy powinnam wrócić 6lipca:tak:
mycha fajnie że pępuszek odpadł, zawód masz fajny fizjoterapeuta,
ja też pracuje w handlu i mam dość mojej pracy, :rofl2:
helenka życzę powodzenia w ćwiczeniach biedny maluszek tak się upłacze:-( zawód fajny ale kontakt z klientami jest barrrrdzo męczący
:szok:
angie to super że Kingunia tak przybiera tylko się cieszyć :tak:

co do herbatek to mamy w saszetkach z HIPPA z kopru włoskiego-BIO, piła ale jak posmakowała herbatki z HIPPA ułatwiająca trawienie to teraz herbatka z BIO poszła w odstawkę ale tak ogólnie to mało pije herbatki tak 30ml na dzień:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze znów cisza... trzeba jakiś temat narzucić he he :-D tylko jaki? Mój Alan na golasa fifla, bo biedny na pitolku ma chrosteczki trzy może od pampersa, on uwielbia być bez pampersioka, to jego natura od razu cicho leży

angie- to ile twoja miała jak się urodziła? No fakt jak picie będziesz dawać to wtedy jeść tyle nie będzie... my idziemy na szczepienie 24lutego, a pomyliło mi się, bo myślałam,że 27... znów biedny Alanek będzie kłuty szkoda mi tych dzieci.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
angie80 - mam nadzieję, że aerobik pomoże i poczujesz się lepiej.
Kingusia fajnie przybiera i to najważniejsze....zuch dziewczynka.

helenka1986 - super, że uszka zdrowe....a działanie służby zdrowia...ech biedny maluszek....
Powodzenia na rehabilitacji....napewno szybko dojdziecie do siebie sensorycznie.

dziewczyny przepraszam że tak tylko o sobie na początek ale:

!!!NADII ODPADŁ PĘPEK!!!

No nareszcie....fajnie, że macie pępek z głowy. I wracaj do zawodu swojego, bo się marnujesz.

Kornelek wreszcie polubił spanie w łóżeczku (co prawda 3 razy dziennie po 30 minut) i zabawę w nim może teraz leżeć i 1 godzine bawiąc się tym co mu powieszę.A spać nie da mi sie położyc jeśli nie upłynie 2 godziny od wstania czy od wcześniejszej drzemki.:-D

My też walczyliśmy ale udało się...grunt to konsekwencja :tak: Trzymam za Was kciuki.

Niuniunia - powodzenia na szczepieniu....jak ja ich nie lubię....ale co zrobić, trzeba szczepić.

Gola - ech te nasze maluchy...takie małe...ale wiedzą jak się w gościnie zachować:-D

Wybaczie dziewczyny, że tak krótko, ale korzystam z tego, że Mateuszek śpi, a mam trochę roboty w domu.

Wizyte u lekarza opisze na bilansie ;-)

Zaczynamy dziś swietowac urodziny Macka. co prawda konczy 3 lata za miesiac ale juz dzis pojawil sie dziadek z zyczeniami i prezentem.
No a w weekend czeka mnie pieczenie ciast... Chyba bedzie toffie bez pieczenia i szarlotka.

andzelika to zarzuc temata jakiegoś?:-D:-D moja marudziła rozebrałam ją i w samych bodziakach leży i też cisza :-)
Zachwalałaś happy pampersy wczoraj kupiłam ale nie wiem jeszcze co o nich myśleć..bo dziś założyłam dopiero ;-)
mycha superaśnie że ten pępuszek odpadł w końcu :-)
helenka trzymam kciuki za ćwiczenia :-)
mirelka i ja pracowałam w handlu masakra

I ja muszę z urlopem tym dodatkowym się dowiedzieć bo jestem do połowy marca na wychowawczym..
A apropo herbatek to moja mała nie chce pija jak miała kolki ale to potem cyca nie chciała bo jej butla podpasowała i dawno jej nic poza cycem nie podawałam .Wczoraj jej chciałam dać a ona się zaczeła wykrzywiać i nie tkneła heheh smoczek jej nie pasuje że guma:-)
dziewczyny czy którejś z was dzieciątko nie ssie smoka czy tylko moja???
bo na zdjęciach widzę że dużo dzieciaków smoki ma..
Oj u nas noc kiepska już z tydzień mała słabo śpi do buzi tak łapki pcha że szok cały czas marudzi ale nic nie widać w buźce..poza tym chce cały czas być przytulana i wtedy cisza

ankusch Pola smoka ssie, więc my odpadamy ;-) Ale ciesz się, bo większość z nas być może będzie musiała stoczyć walkę o odstawienie smoka, a u Ciebie obędzie się bez tego ! :) u mnie i u almy z tego co czytalam też były gorsze nocki - teraz już lepiej i też myślę, że to może skok rozwojowy?

goluś oby to był skok..mój mąż się śmieję jak coś mówię o skoku że nasza Martynka ma skok od urodzenia :-D:-D

ankusch u nas podobnie - pierwsze 2 tygodnie - nie wiedzieliśmy , że dziecię mamy, a potem się zaczęła jazda jak na saniach nierdzewnych!:szok: Kolki, kupki, bączki - brak bączków, 3 razy dyżur zaliczony, nasz stres, moje łzy i uwagaaa to prawda, że z 3 miechem wszystko zaczyna się stabilizować (kolki) i dzidź już tak bólami brzuszka nękany nie jest!
Ja chcę wiosnę, mój dziadek też już czeka pierwszych wiosennych promieni słoneczka!! Wtedy wsiadamy w auto i jedziemy na ogród do dziadka

reklama
ankusch to ty jesteś na wychowawczym czy pisząc się pomyliłaś:tak:
moja też nie ssie smoka, mam w domu 3różne i żadnego nie chce co jakiś czas próbuję jej wepchnąć ale nie chce, :tak:

a moja od rana pije co 1,5h po 60ml masakra jakaś:szok: moja też coś dziś kiepsko z spaniem :crazy: leży w łóżeczku teraz i marudzi no nic idę do niej:happy:

Do góry