reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry kochane:)
Niuniunia bardzo Ci współczuję, i po raz kolejny kuźwa pytam na co idą nasze comiesięczne składki, jak człowiek ciepri , chodzić nie może, a te dupki termin wyznaczają za miesiąc?! Wrrrrr
Angun - u nas też sypie i jest bielutko:):tak:

Helenka - zgadzam się farmaceuta zawsze pracę znajdzie :) Fajny masz zawód, dużo zdrówka dla Oleczka:)

martttika jak u nas nocki były cudne tylk ospanie i papu, to od kilku dni Pola potrafi postękiwać, płakać, nie wiem co z Nią

reklama
Chodzę z małym na rehabilitację i pokazywali mi jak go w domu masować , mieliśmy instruktaż NDT i Bobath. Fajna zabawa ale puki co Olek wrzeszczy przy masowaniu. Narazie masujemy go przez ubranka żeby mniejszy stres miał na początku. Małymi kroczkami do celu.

Nimffi do mnie wczoraj dzwonili z pracy czy nie chcę przedłużyć sobie, więc nie wiem. Dowiedz się w Zusie albo u siebie w pracy. moim zdaniem powinni Ci przedłużyć. Ja mam podstawowy do 22 marca i 4 tyg dodatkowe no i cały urlop zaległy.

marittika tam gdzie masz tematy np galeria listopad itp z boku masz blogi i suwaczek i reklamy, a ja ich nie mam tylko mam je na samym dole, aż pod tematami a zamiast posty iść w dół jak wchodzę, to są rozciągnięte na cały monitor jak ktoś piszę parę zdań w poście to mi wychodzi jedna linijka na monitorze, bo jest na całym, a wcześniej tak nie miałam.

helenka- to musisz mieć ciężko, podziwiam cię, a od początku ma takie zachowania? Skupia się na twojej twarzy i innych rzeczach, czy jest rozproszona?

dziewczyny przepraszam że tak tylko o sobie na początek ale:

!!!NADII ODPADŁ PĘPEK!!!

u nas też śnieżek zaczyna padać, ale na spacer się wybieramy :)

helenka- ale dzielna z Ciebie mamusia, podziwiam :-)

Ja tez muszę wracać do pracy niestety, początkowo miałam wracać od razu po macierzyńskim,ale doszliśmy do wniosku że posiedzę jeszcze trochę i dopiero wrócę ( gdzieś do roczku) ,bo mi szkoda takiego maluszka do żłobka oddawać a niestety na nianie nas nie stać :no:
ja pracuje w H&M i jak odchodziłam na zwolnienie to było tam jeszcze znośnie z warunkami, a teraz co się dzieje tam to jest jakaś masakra!!! więc mam nadzieję że uda mi się coś znaleźć w zawodzie waśnie (czyli fizjoterapia, masaż) jak Nadina będzie miała z pół roku to zaczęłabym przyjmować ludzi na masaż u siebie w domku i zaczęła bym trochę jeździć po domach... zobaczymy czy uda mi się zrealizować mój plan, a jak nie to będę musiałą wrócić do tego motłochu H&M-owego :angry:

ehh... miłego dnia Wam życzę :)

Hej!!!
Nimfii na bank należą nam się 20+4 tyg macieżyńskiego dodatkowo, ale musisz napisać podanie do szefa 7 dni przed końcem macieżyńskiego o te 2 tyg i 3 dni przed końcem tych 2tyg dodatkowych o te następne 2 tyg lub niekiedy idą na rękę i można poprosić o 4 tyg od razu za jednym podaniem i można napisać te podanie wcześniej .
Helenka1986 życzę powodzenia w ćwiczeniach z małym wiem, że to trudne jak dziecko płacze.
Angie80 Mam nadzieję, że Kingusia ładnie przybiera na wadze i jest śliczna na tym zdjęciu w wówku taka mała księżniczulka!!!
Martttika ja swojemu też zmieniłam mleko z Nan na Bebiko i tez zdecydowanie lepiej je i bardziej mu smakuje, jedyny mankament to kupki robi co 2 dni ,a kiedyś robił codziennie, ale tłumaczę to tym, że może to mleko lepiej przyswaja i dlatego mniej wydala.
Gola mój mały cały zeszły tydzień był pobudzony w nocy również - nie miał tez apetytu -wytłumaczyłam to skokiem rozwojowym bo od soboty jest już ok.Może i Twoja to przechodzi.
2mycha1 no to super , że pępek wreszcie odpadł!!!!
masz super zawód i w Łodzi nie powinno chyba być problemów ze znalezieniem klientów sama bym się skusiła jakbyś była bliżej.

Kornelek wreszcie polubił spanie w łóżeczku (co prawda 3 razy dziennie po 30 minut) i zabawę w nim może teraz leżeć i 1 godzine bawiąc się tym co mu powieszę.A spać nie da mi sie położyc jeśli nie upłynie 2 godziny od wstania czy od wcześniejszej drzemki.:-D

Ostatnia edycja:
Angun, Helenka zaraz dzwonię i umawiam się do podologa na założenie tych klamer chirurgicznych bo czytałam, że to jest bardziej wskazane na to co ja mam niż zrywanie paznokcia czy resekcja. Najgorsze jest to, że to boli te zakładanie klamer i tamponowanie ;(((( ale poboli i przestanie a ja będę miała ulgę!

Helenka super, że jesteś farmaceutką! ja zawsze marzyłam o tym zawodzie...

U nas nocka ok, mała spała od 20:30 do 6 rano w tym jadła o 23, 3 i 6 rano, ale od tej 6 rano jest jakaś dziwna jeść nie chce, spać też nie, teraz mi śpi na rękach. o 6 jadła 5 min po czym chlustnęła jedzeniem i nie chciała już jeść. wczoraj spała mi cały dzień i ładnie jadła, a dziś coś się dzieje... a jutro szczepionka 5w1 i rota...;/

alma26 no mam nadzieję, że coś mi się uda znaleźć, na początek coś małego, a potem będę się pięła w górę :-D

hehe jak będziecie przejazdem w Łodzi to zapraszam na masaż, łóżko do masażu mam w domu więc pomasować mogę :-)

2mycha1 dzięki za zaproszenie może kiedyś skorzystam więc nie mówię nie!!
Niuniania powodzenia na szczepiące, a może mała ma skok rozwojowy mój wtedy przez tydzień kiepsko jadł.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry