reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
dziewczyny mam pytanie...kiedy planujecie iść do pracy? U nas kasa by się przydała, bo bardzo ciężko, ale na razie nie idę, bo bardzo małego mi szkoda zostawić

gola- zazdroszczę też bym tak chciała, a niestety wtedy to bym chyba w futrynę się nie zmieściła :-D

Niuniunia ja taj jak Ty waze 80 czuje sie fatalnie nie moge na siebie patrzec...doszły mi zwielkie zawroty głowy dzis ide do neurologa bo to podobno od kregosłupa ja mam gorzej bo moj wzrost to 158cm masakra nie jem nic wiecej a waga stoi w miejscu po porodzie schudłam tylko 8 kilo tak waga stoi....
Czy badałaś tarczyce po porodzie?

Witam wszystkie mamy dzieciątek z listopada.
Cześć helenka, poczuj się jak w domu:)

Byłam z Wiki u lekarza z tym pępuszkiem - nie ma żadnego stanu zapalnego;:) STAN ZAPALNY MOŻE WYSTĄPIĆ TYLKO GDY JEST JESZCZE KIKUT. \moja ma czerwony pępek od alergii dostała maść dla alergików. Pani doktor kazała mi wykluczyć wszystkie mleczne produkty i żadnego płynu do płukania nie używać.
Super,że to nic groźnego! Niestety wszędzie jest pełno chemii i alergenów a dzieciaczki najbardziej podatne bo maleńkie.

my kąpiemy między 19.30 a 20, potem karmienie, światło przygaszone, dźwięki ściszone, karmienie z obu piersi na zmianę i odbijanie przy każdej zmianie piersi, Lena zasypia przy piersi i odkładam ją do łóżeczka między 21-21.30. Później pobudka między 3 a 5 nad ranem, a potem spanie do 9-10.
Mamy podobnie, kąpiel 19.30 (nie codziennie), idziemy spać ok.20. Potem pobudka około 24, 3, 6, 8 potem godzina uśmiechów i gadulkania, kupa, cycuś i śpimy do 11:)
pepsi jak wytrzymujesz takie długie przerwy bez karmienia? Mi po 3 godzinach tyle mleka napływa,że cycki prawie eksplodują i bolą, sama się domagam ,żeby ssał.
Wcześniej marzyłam o dłuższych przerwach pomiędzy karmieniami ale teraz wiem,że to nie możliwe bo cycki bolą.
Za jednym razem z pełnego cycka odciągam 130ml , Filip się najada więc wydojna jestem:laugh2:

Co do odchudzania to nie poprę Was swoim udziałem bo mam zamiar jeszcze karmić i muszę jeść więcej kalorii.
Przed ciążą ważyłam 70 kg przy wzroście 164, trochę dużo ale już wróciłam do tej wagi. Ograniczę slodkości i będzie OK.
Więcej się ruszam bo mam trasę spacerową pod górkę a wózior ciężki :-p

Ostatnia edycja:
Mikado, Lena tak się budzi od jakiś 3 tygodni, na początku była masakra, budził mnie ból piersi, teraz już się laktacja dostosowuje, ale i tak piersi twarde po takiej przerwie.

Dziewczyny ,zalozylam nowy watek o cwiczeniach z panna Kasia Cichopek. Popatrzcie i napiszcie czy ma zostac.
Poczytam was chwile pozniej bo cos mi wyje w pokoju obok i natychmiast domaga sie jedzenia.

pepsi u nas teraz przyjmują do pracy u BODZIA mąż tam pracuje, ale ja jeszcze małego nie zostawię ja myślę żeby iść w wrześniu wtedy Alan będzie miał 10 miesięcy z swoją mamą go zostawię, on ogółem jest nianią do dzieci bardzo je kocha no i ma podejście ,ja jestem fryzjerką otwarłabym zakład byłoby najlepiej, ale kasy nie ma starałam się o dotacje, ale u nas kiepsko za dużo chętnych a mało pięniędzy, a przyjęć do pracy tu w tym zawodzie u nas nie ma, bo nie chcą konkurencji...

reklama
Do góry