reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

angie gratuluję przybrania wagi Kingusi oby tak dalej :) kochana ale Ty po mikrodermb.nie pójdziesz chyba na solarium opalać buźkę?? bo sobie krzywdę zrobisz kochana nie wolno!!!!
anna nawet nie mam siły czytać tego bo jest tyle złych ludzi którzy robią krzywdę maluszką dla mnie to nie pojęte :(

reklama
Dziewczyny i ja przyłączam się do Was - odchudzam się! Będę miała przynajmniej większą motywację żeby sięodchudzać bo nie będę sama;) Z tym, że ja chcę schudnąć ogólnie 22 kg, a do wakacji chciałabym chociaż 6-8kg zrzucić. bo wiadome, że nie schudnę tych 22 kg w ciągu 4 miesięcy bo przecież zdrowie mi wysiądzie...

Sezon na odchudzanie listopadówek uważam za otwarty;)

Byłam dziś od rana w szkole i jak wróciłam to moje dziecko było na mnie obrażóne i uciekało do babci:szok::szok::szok:

Nie pojechałam jeszcze na IP z paznokciami bo szukam podologa najpierw albo dobrej kosmetyczki która by się podjęła wycięciu kawałka paznokci tych wrośniętych. Stwierdziłam, że jeśli nie znajdę nikogo to trudno pojadę do tego szpitala i tam zdejmą mi te paznokcie choć czytałam że rzadko kiedy odrasta dobrze paznokieć i są problemy z tym bo znów wrastają więc już nie wiem co o tym myśleć... Stwierdziłam, że przeżyłam chirurgiczne usuwanie zęba (górnej ósemki - mega ból bo był stan zapalny) i przeżyję te paznokcie...

winki, jesli chodzi o wizytę państwową w PL to ja sądzę, ze to nie takie proste jednak, ale zaznaczam że mogę się mylić. Chociaż ja ubezpieczałam dziecko w ramach swojego ubezpieczenia z pracy i do czasu odebrania peselu dziecko było przyjmowane na mój pesel. Teraz ma swój, ale z wizyt u lekarza korzysta w ramach mojego ubezpieczenia.

Ja z natury jestem bardzo szczupła i całe życie ciężko mi było przytyć nawet 1 kg, w ciąży przytyłam prawie 30:baffled::szok: no ale mam nadzieję, ze samo spadnie, Natomiast nowa sytuacja jest dla mnie mega nienaturalna i nie mogę jakoś się przywyczaić, ze przybyło tu i ówdzie, i ile do tej pory narzekałam że jestem za chuda, to teraz odwrotnie, generalnie najważniejsze dla mnie to stracić brzuszek, reszta jest ok, tylko wszystkich spodni sprzed ciąży szkoda...

angie gratuluję przybrania wagi Kingusi oby tak dalej :) kochana ale Ty po mikrodermb.nie pójdziesz chyba na solarium opalać buźkę?? bo sobie krzywdę zrobisz kochana nie wolno!!!!

Wiem, wiem ze nie wolna, pierw zalicze solarium, za kilka dni mikro a potem gdzies po tygodniu - 10 dniach znow solarium :-)

wiem, wiem ze nie wolna, pierw zalicze solarium, za kilka dni mikro a potem gdzies po tygodniu - 10 dniach znow solarium :-)
kochana miesiąc się regeneruje naskórek więc te 3 tyg to minimum bo możesz dostać przebarwienia lub się poparzyć wiec ostrożnie kochana. Chyba że zakryjesz twarz to oki i jeszcze krem z filtrem :))))

Winki ja się ważyłam z Artim, bierzesz dzieciaczka na ręce i ważysz się razem z nim. Potem ważysz się sama i odejmujesz wartość od tej wspólnej wagi, wtedy wyjdzie, ile waży bobik :-)

Niuniunia
jeśli masz stan zapalny wałów paznokciowych (czyli skóry w okolicy gdzie wrasta ci paznokieć, to rzzeczywiście może wystarczy tylko wycięcie takiego klina), ale jeśli zajęta jest cała płytka pod spodem (tzw.macierz) to chyba takie wycięcie nic nie pomoże.

Angie myślę, że nawet 10 dni po mikrodermabrazji nie powinnaś iść na solarium,może samoopalacz?;-)

Co do akcji odchudzanie to ja jak najbardziej jestem za, jutro może wyszukam jakieś ćwiczenia z maluchem, dietę już mam a najbardziej chciałabym zgubić brzuszek o pośladki/biodra, które zawsze miałam dość wydatne:zawstydzona/y:

fajnie tak z kimś się odchudzać zawsze większa motywacja :-) ja mam takie coś do ćwiczeń kurcze nie wiem jak to się nazywa stajesz obiema nogami na to i raz jedną ciśniesz jak drugą tak chodzisz na tym :confused: i nawet nie wiem jak to opisać heh

kati- nie ważne jest ile ważysz ważne, że jak schudniesz parę km to już jest twój sukces :-)

ja w sumie nie wiem, czy uda mi się,aż zrzucić 10kg jeśli będę ważyć już 63kg to będę zadowolona, bo tyle miałam przed ciążą, gdy się obżerałam ciągle i nie pracowałam , a jak pracowałam to zawsze 58kg

sabrinna - 59kg to super waga, a ile masz wzrostu?

dziewczyny znacie jakieś strony na których można oglądać filmy bez ściągania???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
angie fajnie, że Kinga tak ładnie przybiera :-) mam znajomych którzy mają córkę z zespołem downa i od samego początku dbali o nią jak ty o Kingę, co w PL nie jest takie proste i teraz widać efekty, a mała ma 6 lat i widać różnicę w porównaniu do innych dzieci z tą chorobą :tak:życzę dużo siły dla ciebie i malutkiej, fajnie że ma tak kochanych rodziców.
winiki mnie się położna pytała na czyim ubezpieczeniu będzie mała i spisywała nr NIP mojego zakładu pracy, więc chyba rodzic musi być ubezpieczony, aby dziecko korzystało z bezpłatnej opieki medycznej
niuniunia po raz setny ci powtarzam nic nie odrasta :cool:

Jeśli chodzi o odchudzanie to ja się nie przyłączę ale mogę założyć funclub wielbicielek czekoladowych batoników i majtek uciskowych, w które w tym tygodniu zamierzam zainwestować :-D ja mam tylko pączusiowaty brzuszek, ale na odchudzanie nie mam ochoty, postanowiłam polubić siebie z brzuszkiem. Kto jest ze mną????

reklama
Winki ja się ważyłam z Artim, bierzesz dzieciaczka na ręce i ważysz się razem z nim. Potem ważysz się sama i odejmujesz wartość od tej wspólnej wagi, wtedy wyjdzie, ile waży bobik :-)
bardzo często wychodzi inna waga niż na ważeniu maluszka w przychodni , lepiej się przejść i zważyć bo to pewniejsze :tak: ,zawsze można sobie kupić do domu specjalną wagę ;-)
I jeszcze jedno pytanie do zagranicznych mam. Czy ktoras rejestrowala bobika w Pl? Ja to zrobilam ( bez zadnego problemu ,pomimo ,ze Peter jest Szwedem), nawet dostalam becikowe. nie wiem jednak ,czy moge normalnie z malym isc w Polsce do lekarza, do przychodni. Ja nie moge bo nie mam ubezpieczenia. Ale on ma pesel i adres , czy on moze isc? Gdzie bym to mogla sprawdzic?
my mamy europejskie karty zdrowia i na to przyjmują nas do lekarza czy w szpitalu jeśli istnieje taka potrzeba a z Kubą chodziliśmy z reguły prywatnie :tak: , wydaje mi się też że jeśli nie masz ubezpieczenia w PL to twoje dziecko też nie , no chyba że jesteście z wypadku to wtedy nie ma znaczenia i muszą was przyjąć :tak:
Jeśli chodzi o odchudzanie to ja się nie przyłączę ale mogę założyć funclub wielbicielek czekoladowych batoników i majtek uciskowych, w które w tym tygodniu zamierzam zainwestować :-D ja mam tylko pączusiowaty brzuszek, ale na odchudzanie nie mam ochoty, postanowiłam polubić siebie z brzuszkiem. Kto jest ze mną????
to ja dołączam do uciskowych majtek :tak::-D , bo jakoś nie widzę siebie i diety odchudzającej :-)

Do góry