reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

onanana na pewno po zażywaniu żelaza, wyniki będą lepsze i nie będzie śladu po anemii!! Nie smutaj się malutka, będzie dobrze!
Dużo zdrówka dla Was dziewczyny!!!!!!!!!!!!!
PS jeśli nadal będziesz się nie za dobrze czuć, idź do lekarza mama, żeby się coś więcej z tego nie rozwinęło, buziory:*

reklama
onanana
user-online.png
nie martw się będzie dobrze chociaż sama wiem że łatwo tak mówić....:-(jutro idę do okulisty z małą i boję co powie bo oko nadal ropieje i łzawi udrażnianie pewnie będzie ehehh płakać mi się chce na samą myśl i tak to jej AZS mnie dobija od początku ciąży same problemy chyba wszystko przejdę...

DZIEWCZYNY NIECH KTÓRAŚ PODEŚLE MI TEN JĘZYK NIEMOWLĄT BO ZASPAŁAM JAK WYSYŁALIŚCIE...:-)

sorry za pytanie tak nagle spirala jest wczesnoporonna? Nigdy o tym nie słyszałam jeśli tak to nie zakładam, bo mnie było ciężko roniłam dzieciaczki i nie zrobie tego świadomie, gdyby przy spirali miało tak być.

U nas dziś raz słońce raz deszcz, dosłownie mały jak barometr zmienia humory i popłakuje histerycznie, może za dużo wrażeń i w sumie mało spał więc teraz nie może zasnąć i się denerwuje. NAwet jeść za bardzo nie chce.

onanana - a jakie były symptomy, że wybrałaś się na badania? Pytam bo wciąż boję się że sama jakieś mogę przegapić.

Ja z tego co słyszałam to spirala jest spoko, ja chyba na nią się zdecyduję chociaż nie wiem czy wykorzystam całe 5 lat, które działa bo może wcześniej zechcę jeszcze jedno dzieciątko, ale to takie tam gadanie, generalnie uważam, że to chyba najlepszy sposób antykoncepcji.

Ankusch trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę&&&&& Wiem, ze masz ciągle coś od samego początku, mam nadzieję że już Wam się skończą problemy...
Gola dzięki kochana:-) jak mi nie przejdzie idę do lekarza bo kurde już mnie wnerwia ten katar!!
syl już pisałam kiedyś ze mala dużo przybiera i mało je (tzn nie umiem określić ile ale ok 6 razy na dobe i ssie 7-8 minut) i pocą jej się nóżki i pediatra nas wysłała na morfologię, mocz, tsh i żelazo. No i jak widać dobrze sie stało. Ale moja pediatra chyba w ogóle profilaktycznie wysyła dzieciaczki na krew..

Ostatnia edycja:
sorry za pytanie tak nagle spirala jest wczesnoporonna? Nigdy o tym nie słyszałam jeśli tak to nie zakładam, bo mnie było ciężko roniłam dzieciaczki i nie zrobie tego świadomie, gdyby przy spirali miało tak być.

link
Wkładka domaciczna - spirala domaciczna (kształtka)

Współczesne wkładki wewnątrzmaciczne produkowane są z elastycznego plastiku w wielu konfiguracjach przestrzennych, dopasowanych do światła macicy. Wszystkie też są aktywne, to znaczy zawierają jakiś czynnik zwiększający ich skuteczność. Najczęściej tym czynnikiem jest miedź, która gromadzi się w śluzie szyjki macicy (prawdopodobnie upośledza przemiany energetyczne glikogenu w komórce
plemnika) oraz w śluzówce macicy (endometrium) i zmienia jej właściwości, zapobiegając po zapłodnieniu jaja zagnieżdżeniu zygoty, powodując jej śmierć.

Ostatnia edycja:
onanana spokojnie kochana najwazniejsze ze badania zrobione i ze wiecie na czym stoicie a podawanie witaminek malutkiej na pewno jej pomoze i po nastepnych badaniach wszystko bedzie juz dobrze kochana,trzymam za was kciuki a Ty sie kuruj,zdrowka zycze i szybkiego powrotu do zdrowia ;-)
Mikado tez kiedys wlasnie o tym slyszalam ze te wkladki i nie tylko to sa wlasnie jakies wczesnoporonne ale nigdy sie bardziej nie zaglebialam bo nigdy nie chcialam ich zakladac a teraz biore tabletki i jestem jak na razie zadowolona :tak:

A mysmy dzisiaj zaliczyli spacerek godzinny :-Dbylo dosc ladnie,sloneczko swiecilo ale bylo chlodno no ale wiater tak nie wial jak wczoraj wiec skorzystalismy z okazji i Sami slicznie spal caly spacer potem jak wrocilismy to nadal spal we wozku dopiero jak go wzielam z wozka to sie lekko przebudzil no ale i tak zaliczyl 2 godzinna drzemke napil sie herbatki i teraz dalej kima :szok:

Dziewczyny a szczepiliscie juz dzieciaki przeciw gruzlicy?? jak tak to jak przyjely szczepienie i jak sie goi rana po,boje sie bo my idziemy 3.02 na to szczepienie i boje sie jak maly zareaguje na nie i jak to sie wszystko bedzie goic a wiem ze moze sie paskudnie goic czasem :sorry2:

Ssabrinaa u nas te szczepienie było w 2dobie życia w szpitalu, kłują do lewej ręki w ramie, u nas jest widoczna ta ranka ale fajnie wygląda ostatnio pediatra mówiła że fajnie się goi, u nas to szczepienie jest obowiązkowe:tak:

reklama

To nie jest poronienie. Ciąża zaczyna się w momencie zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w ścianie macicy. Tylko co czwatre zapłodnienie kończy się ciążą.

Ssabrina dokładnie, u nas szczepią zaraz po porodzie. A im bardziej sie to miejsce babrze, tym lepiej, bo to świadczy o tym, że szczepionka została dobrze podana. U nas się zrobił taki pęcherzyk, potem pękł, troszke podkrwawiło i zrobił sie strupek. Jak odpadł to została taka czerwona kropka i tak jest do tej pory.

onanana mam nadzieję, ze Majeczce przejdzie ta anemia szybko! A Tobie jak nie przejdzie to leć do lekarza, bo to nie ma żartów!

Ostatnia edycja:
Do góry