reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny wcięło mi posta :(
Więc w skrócie, Pola oczywiście koncertowała, nawet 4 miesięczny Leonek zaczął w pewnym momencie się solidaryzować z Polunią i śpiewali na dwa głosy. Od cioć i Leonka Pola dostała śliczne ciuszki Coccodrillo: sztruksową granatową spódniczkę, białą bluzeczkę i białe rajstopki z serduszkami :)
A jak tylko goście poszli, od razu zasnęła , potem zjadła, pogugała, pomatowala i dalej śpi ...Nie mogła tak od razu :-):-D:-D

Ssabrinaa Wasz Sami już chwyta?:) Super:-D
Pola na razie nie, tzn jak je to trzyma moją bluzkę, albo czasem pielusię, ale żeby np chwycić grzechotkę jak jej podajemy to nie, jak się jej wsadzi w łapkę to trzyma, inaczej nie:)

reklama
Hej laski !!!
Wczoraj Korni spał mało w dzień to w nocy był idealny obudził się na jedzenie o 2.30 i potem o 7.30 i spał do 9.30. Czyli wniosek prosty jak mniej śpi w dzień to więcej krzyczy ale w nocy jest lepiej.

Nimfii mąż był dziś po mleko w Rossmanie przeszłam tez już całkiem na Bebiko i płacił 12,99 za paczkę.

W biedronkach jest drogo bo mają zmieniać się - remonty - to muszą gdzieś sobie odbić. My nie robimy tam zakupów od 3 miesięcy jak poczytałam w necie jak tam oszukują. Wole iść do Lidla.

Mleko tanie jest też w POlo markietach jak macie gdzieś w pobliżu.

NIuniunia i Andrzelika Dziewczyny współczuje Wam tych paznokci choć sama nie wiem co to znaczy taki ból.:szok:

niuniunia faktycznie chyba lepiej cały paznokieć, żeby później nie było problemu, że jakoś krzywo odrasta, albo nic to nie dało i trzeba jeszcze raz usuwać tym razem cały. Ja też wierzę w cudowną moc Sab Simplex, choć nadal zdarza się problem brzuszkowy - to jednak nie jest to to samo co przed kropelkami!! :)

mój synek ostatnio sam sobie smoczka z buzi paluszkami łapie i wyciąga a nawet pieluszke jak kłade koło niego to bierze w rączki i przytula sobie do twarzy i usypia za włosy też mnie targa

Gola NIuniunia Współczuje Wam dziewczyny tych kolek u małych- ja tez myślałam, że mały ma ale to okazało się zmęczeniem teraz już go rozumiem od kiedy przeczytałam tą książkę "Język niemowląt".:-)

Choć mój wrzeszczy często jak jest nie wyspany to tak mam podobnie jak Wy z kolkami!!Tylko na moje nie wymyślili kropelek!!
Dobrze , że na kolki są!!Bo szkoda dzieciaków!!

alma26 i ja Ciebie też doskonae rozumiem, bo Pola potrafi też nieźle sobie pokrzyczeć, gdy np przetrzyma spanie i jest już b. zmęczona, a zasnąć nie może, a ja niestety przegapię TEN moment, ehh tak już jest z dziećmi :-)
Ale dzisiaj cisza na forum!

Ja troche na inny temat.
Co myślicie o spirali jako metodzie antykoncepcyjnej. Byłam ostatnio u gina i strasznie zachwalał i polecał zamiast tabletek. Teraz już sama nie wiem co robić:no:
Brać tablety czy zdecydować się na spiralę. Boję sie troche tej spirali, jakoś nie ufam tej metodzie.Proszę o radę co Wy na ten temat sądzicie?

Ja myślę,że spirala jest wygodna ale i wczesnoporonna. Nie wybiorę tej metody. 20 lat stosuję kalendarzyk i tak poznałam własne ciało,że więcej wpadek nie było, Filip jest dzieckiem długo planowanym i oczekiwanym:-)
Po pierwszym dziecku pół roku brałam tabletki anty ale czułam się plastikowo:happy2:

reklama
Hej mamuśki..
ja nadal przeziębiona:-( Mam nadzieję że Majka się nie zarazi:-( Dziś byłam z wynikami jej badan u lekarza i niestety ale Maja ma anemię:-:)-( Muszę jej podawać żelazo, dodatkowo kwas foliowy no i nadal witaminę C:-( Kuracja 4 tygodniowa i powtórka badań... Jeszcze muszę mocz jej pobrać w tym tygodniu:baffled:

Sorrki że tylko o sobie ale smutno mi dziś i jakaś zmęczona jestem...
Milego dnia mamuśki:tak:

Do góry