reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

hej
agalodz moja też jeszcze często ma piąstki zaciśnięte ale zaczeła już łapać , ale warto też ćwiczyć z maluszkiem prostowanie paluszków bo znam dziecko które ma podkurczone najmniejsze palce u rąk i w przyszłości będzie jej to na pewno sprawiać problem :-(
sabrina u mnie było tak że dzieciom z innych krajów podawali szczepionki np p/gruźlicy chociaż w ich kalendarzu tego nie ma :tak: , ale od tego roku się to zmieniło i teraz są płatne :tak:

myśmy dzisiaj zaliczyły z małą ważenie :tak:no i mój maluszek rośnie jak na drożdżach :tak:

reklama
Onanana powiedz mi odnośnie anemii Majeczki czy ona Ci dużo śpi? Bo zastanawiam się nad moją małą czy nie powinnam zrobić jej krwi bo ona je własnie 7-10min, w dzień potrafi zjeść co godz, a w nocy 1-2razy. Moja bardzo dużo śpi, byłam z tym u lekarza ale oni na to nie reagowali wcale.

Ja widzę, że mam kryzys laktacyjny bo mała je co 1-1,5godz i piersi mam miękkie mimo, że wypiłam już 1,5litra wody a zawsze mi pokarm aż tryskał po wypiciu tyle wody

Niuniunia no Maja noc przesypia przeważnie całą. ostatnie dwie noce się budziła ale dziś znów spala całą nockę. W dzień też śpi, ale już nie tak dużo jak wcześniej. Generalnie nie powiedziałabym że mojemu dziecku coś dolega także cieszę się że poszłyśmy na tą krew. Możesz iść sama malej zrobić, morfologia kosztuje chyba kilka złotych.

Nimfii nie odstawiaj narazie tabletek bo często na początku tak się kobieta czuje. Moja siostra myślała, że jest w ciąży jak je brała bo miała identycznie jak na początku ciąży ale w niej nie była;) To tylko taki czas przejściowy, mnie też to czeka niedługo bo wybieram się do gina po te tabletki. A jeśli można wiedzieć ile płacisz za opakowanie tych tabletek?
;)

Nie zamierzam odstawiac na razie ;) Balabym sie co mogloby byc dalej :p
Wiem ze sie to unormuje, ale zawsze musze czekac na to kilka miesiecy. na razie zdycham.
Placilam ok 31zl w Ziko aptece za Cerazette.

ssabrinaa a Kuba ma po szczepieniu na gruźlice taka czerwona plamkę. Wczesniej nie byla tak widoczna jak teraz jest.

Ostatnia edycja:
Andrzelika i niuniunia jak już wcześniej pisałam nie usuwają całego paznokcie tylko ten wrastajacy kawałek, najlepiej pójść do chirurga daje znieczulenie miejscowe i nic nie boli, ja miałam ten zabieg w 37 tc do przeżycia, teraz nic się nie dzieje, jak chcecie mogę podesłać zdjęcia na priv ;-) dokumentowałam "operację" mojego palucha:tak:
Ja mam właśnie taką spiralę bez hormonów jest oki :-) mój ginekolog nigdy nie słyszał aby ta metoda antykoncepcji powodowała poronienia :szok: to kolejny zabobon jak mniemam, ja ufam dla swojego lekarza bo jest bardzo dobrym specjalistą w swojej dziedzinie. A w internetowe artykuły nie wierzę, bo już tyle głupot widziałam napisanych w necie, że szok.

Niuniunia ja mam twarde piersi przeważnie tylko rano- ale to już jest kosmos, mleko samo leci bo jak mała śpi całą noc to się tego nazbiera!! Nieraz jak małą przystawiam pierś miękka jak nie wiem a ona się bez problemu najada, także nie martw się na zapas i nic sobie nie wmawiaj. Mleczka na pewno masz dosyć!!

Powiem Wam ze byłam niedawno w szpitalu i rozmawiałam z bardzo dobra pania doktor mowie jej ze zastanawiam sie nad szcepionka na pneumo a ona mi mowi ze mam sie nie zastanawiac tylko szczepic a pytam na rota? a ona mi mowi ze jak mam za duzo kasy to moge...Wiec tak zrobie zaszczepie tylko na pneumo ale macie racje kazdy powinien sam zdecydowac..

Dziękuję Wam kochane;*** a ja byłam przekonana że to znowu kryzys przyszedł...

Agalodz ja też słyszałam, że lepiej szczepić na pneumo niż na rota ale różnica jest taka, że na rota możesz szczepić tylko do pół roku, a na pneumo możesz w każdej chwili dlatego np ja zdecydowałam tak jak moje siostry, że teraz szczepię rota, a później zaszczepię na pneumo. Moja szwagierka szczepiła też na te inne na m... ale ja stwierdziłam, że ona to już całkiem zgłupiała bo co jej powiedzieli że powinno się to ona jedzie i szczepi bez żadnego zastanowienia...

reklama
Dziękuję Wam kochane;*** a ja byłam przekonana że to znowu kryzys przyszedł...

Agalodz ja też słyszałam, że lepiej szczepić na pneumo niż na rota ale różnica jest taka, że na rota możesz szczepić tylko do pół roku, a na pneumo możesz w każdej chwili dlatego np ja zdecydowałam tak jak moje siostry, że teraz szczepię rota, a później zaszczepię na pneumo. Moja szwagierka szczepiła też na te inne na m... ale ja stwierdziłam, że ona to już całkiem zgłupiała bo co jej powiedzieli że powinno się to ona jedzie i szczepi bez żadnego zastanowienia...

też miałam do niedawna twarde piersi, teraz są miękkie a do tgo mało coraz krócej je, ale wygląda na zadowoloną więc chyba OK:)

To na M to meningokoki
Jeżeli w kalendarzu szczepień się rozsądnie pomieścimy to chciałabym i na rotawirusy i na meningokoki zaszczepić. Pneumokoki już były. Mam nadzieję że pediatra to sobie dobrze rozplanowała-bo podaliśmy jej nasze zamiary i teraz ona decyduje co kiedy i w jakiej kolejności.

Co do wkładki ja nigdy lekarza nie pytałam a pewnie to najlepsze źródło informacji... W mojej głowie też siedzi przekonanie o wczesnoporonnym działaniu spirali, tym bardziej tej bez hormonów... Niestety moich przekonań nie potwierdziłam u żadnego specjalisty, zapytam jak się znowu wybiorę... Tylko nie wiem kiedy i do kogo, mój gin mnie rozczarował pod koniec ciąży i już więcej o niego nie pójdę. Niedawno mi się przypomniało że podczas ekstra ekspresowej wizyty po połogu nawet nie zapytał o dziecko :angry: Nie przypomniał żebym cytologię zrobiła (ostatnia w październiku 2010) , nigdy nie badal moich piersi, dlaczego ja do niego chodziłam wogóle ??? :szok: :-D

Dziewczyny, kiedy po porodzie iść na cytologię?

Do góry