reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Dzien dobry kobity moje kochane, chcialam sie tylk oz Wami przywitac, bo czekamy z pola na gosci - mam nadzieje, ze bedzie grzeczna i da mi na chwile usiasc i pogadac, dziekuje za odzew w spr. kupek i sab simplex - niezastapione jestescie!!!!! buziary dla was i usciski :*******

reklama
Witajcie kochane czytam Was cały czas wybaczcie ze nie napisze do kazdej z osobna...my nadal z tymi kupami ostatnio nie robił 10 dni i dałam mu czopek bo ile mozna...zaczełam mu dawac herbatki z rumiankiem.probiotyki i bobotic i nic chyba bede czekac az sie samao unormuje..

A mam pytanie czy Wasze pociechy maja jeszcze zacisniete piastki?bo moj ma ale podobno u wczesniakow to sie zdarza..

Całuje Was wszystkie i zycze miłego dnia a zdjecia Waszych malenstw sa przecudne!!!!!

Kati82- na Enfamilu jest napisane dzieci 2-4 mce 200ml... Wg mnie trzeba robić tą max. dawkę i dać wypić dziecku tyle ile potrzebuje (jeśli karmi się tylko MM). Ja Zośkę dokarmiam tylko na noc i raz wypija 40 a raz 150 ml.... ile dzidziuś potrzebuje, tyle zje - ważne żeby na siłę nie wpychać butli, jak już widać, że zaczyna wypluwać smoczek, żeby nie przekarmić.

Kati, ja nie szczepiłam na rota wirusa ponieważ mam 3 przyjaciółki pediatry, którym ufam i wszystkie mi odradziły, z dwóch powodów-przede wszystkim szczepionka jest mało skuteczna i trafiają im ciągle do szpitala dzieci z rota wirusem, które były szczepione, a po drugie uważają, że nie jest to bardzo poważna choroba, na którą trzeba szczepić, a niemowlę i tak dostaje bardzo dużo szczepionek i obciążany jest bardzo układ immunologiczny. Ale jak masz mieć potem wyrzuty sumienia jak zachoruje (odpukać) to może lepiej zaszczep.

Co do Prevenaru 13 to jest to obecnie najlepsza szczepionka na pneumokoki tzn. zawierająca przeciwciała na największą możliwą dla niemowlaka liczbę szczepów pneumokoka. Starszym dzieciom podaje się inną, na większą ilość szczepów.

Niestety jak się zamawia przez internet, a nie z apteki nigdy nie ma gwarancji, że to nie podróba. Natomiast przez internet można kupić SS bezpośrednio z apteki w Czechach, bez problemu wysyłają do Polski. Ja mam i czeski i niemiecki i oba skuteczne.

Katerinka z tego co czytałam na ulotce o szczepieniach to rota trzeba podać dziecku do 6 misiąca życia tzn. Są dwa szczepienia, które musza być podane do 6 mies. Natomiast przerwa między szczepieniami musi wynosić conajmniej dwa miesiące. Dlaczego tak jest to nie wiem. Zapytaj ewentualnie swojego pediatry.
Na pneumo można zaszczepić kiedy się chce.
Jeśli chcesz szczepić na rota to za duzo czasu Ci nie zostało na decyzję.

Ja zaszczepiłam na rota i 6w1. Na pneumo będę szczepić później.

Pepsi to moje drugie opakowanie Sabu i napewno to nie podróba. Pierwsze miałam z Niemiec(znajomy przywiózł), teraz zamówiłam z tej strony i wszystko identyczne tzn. ulotka, kartonik, etykieta na butelce nawet smak i konsystencja tego Sabu.

Dlatego z czystym sercem moge go polecić z tej strony.

Ostatnia edycja:
Kasiek, ja nie twierdzę, że Twoje to podróba tylko, że nawet jakby była to nie jesteś w stanie tego stwierdzić, bo podróbki wyglądają dokładnie tak samo, więc nie sposób ich rozpoznać. To tak jak z perfumami. Ja bym nie zaryzykowała kupna poza apteką, ale to ja, a każdy robi tak jak uważa za słuszne:-)

reklama
Jeśli chodzi o rota to mojej koleżanki córeczka omal nie umarła właśnie na rota. Była niemowlakiem i trafiła do szpitala z odwodnieniem. Niestety u niemowlaków grypa żołądkowa może sie objawić skrajnym wyczerpaniem organizmu. Mała nie była szczepiona na rota. Lekarze stwierdzili, ze gdyby była zaszczepiona owszem zachorowała by ale przeszła by chorobę łagodniej a tak leżała na OIOM-ie i walczyła o życie.
Dziś dziewczynka ma już 8 lat i jest okazem zdrowia a znajoma już wszystkim poleca szczepienie na rota. Twierdzi, ze do dnia dzisiejszego żałuje, ze wtedy nie zaszczepiła swojej Paulinki bo omal nie straciła dziecka a później jeszcze wydała majątek w aptekach.
Po tej histori mojej znajomej stwierdziłam, że własnie zamierzam jednak zaszczepić na to rota.

Do góry