reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

reklama
lily ja mojego na nogach sadzam, ale minimalnie ma główke z kregosłupem ma pochyloną ja kiedyś słyszałam, że dzieci nie wolno za szybko sadzać, bo niby nam się wydaje, że one już mogą, a to ponoć źle wpływa na kregosłup taką opienie słyszałam w tv od lekarza, że nie prawda im szybciej tym lepiej warto poczekać.

dziewczyny za ile kupujecie sabsimplex? Ja akurat dostałam za darmo, ale nie używałam praktycznie wcale, bo mały kolki to miał z trzy tylko.

angie dokladnie, masz rację, miałaś dużo stresu, a stres to najgorszy wróg laktacji, odciągałaś pokarm, a to też nie to samo, co ssanie przez dziecko. Także super, że tak długo masz pokarm, nie jedna mama już by się poddała!

andrzelika pierwszy SAB SIMPLEX przywiozła mama mojej przyjaciółki z Niemiec, a teraz zamówiłam za 40 zł. O 16 tej mój jedzie odebrać do Krakowa

Nam zdecydowanie pomogły, różnica od razu widoczna po pierwszych 15 kropelkach, teraz myślę jednak dawać po 10 - zobaczymy ;)

Dziś Natalka pospała od 23.00 do 8.00, pojadła i poleżeliśmy sobie jeszcze we trójkę w łóżku do 11.00:-) Prawdziwa rodzinna niedziela:-)

Kati
to nie wiedziałam, ze można tak podać wiecej dawek na WZWB ;-) No ale to i tak szkoda kasy.

onanana wracaj szybciutko do zdrówka!

angie jest taki preparat, który się dodaje do mleka na zwiększenie kaloryczności. Tylko nie wiem czy do mleka mamy też można dodawać.

lillydelux ja myślę, ze nie powinno sie wyprzedzać zdolnosci dziecka. Czyli jak samo nie siedzi, to go nie sadzać, bo mozna zaszkodzić. Bo przeciez dziecko zaczyna siadać wtedy kiedy jego organizm jest na to gotowy, a u kazdego jest to inny czas. Jesli sie coś robi zanim organizm (stawy, kości) jest gotowy to można tylko zaszkodzić.

gola ja jak mój już miał kolke dałam tylko 6 kropel i po 2 godz kupa i ulga, ale mój prawie wcale kolek nie miał. Moja szwagierka ma pełno tego spytam za ile sprzedaje innym, bo mi dała tak, mam nadzieje dziewczyny, że wasze dzieciaczki już po 3 miechu przestaną mieć kolki, bo niby do tego czasu są

Co do tego siedzenia to wlsnie domyslam sie, ze nie powinno sie sadzac za wczesnie, a nasze dzieciaczki sa jeszcze na takie rzeczy za mlode.... Julia sama sie dzwiga do siadania i ciagle ja musze pilnowac bo to jeszcze taki malo skoordynowany odruch :) dlatega sadzam ja czasem tak na pol siedzaco/lezaco... cos jak w foteliku czy bujaczku :)

Gola co do kropelek to te sab simplex sa dosc mocne wiec mysle ze 10 kropel spokojnie powinno starczyc:) ja daje słabszy bobotic, i 8 kropelek działa cuda :) zqamierzac co tydzień stopniowo zmniejszać po dwie kropelki :)

Hej mamunie :-)
Nie mialam czasu ani wczoraj ani przedwczoraj zeby cos napisac,podczytuje was na telefonie ale tam nie dam rady odpisywac :sorry2: syncio zrobil sie bardziej aktywny w dzien i domaga sie wiecej uwagi i towarzystwa,mniej spi co mi nie idzie na reke,robi sobie kilka drzemek po gora 30 minut i jest wyspany i full energii ma do spalenia :-D
winki super ze udalo sie wam wyjsc na basen,Alex wyglada super w tym kole a Ty niczemu sobie kochana,super wygladasz ;-):-)
angie tyle stresu i przezyc co mialas kochana to nie sprzyja laktacji,ale odciagalas dzielnie i nadfal to robisz wiec Kingunia i tak dostaje cos od Ciebie co jest dla niej wazne ;-)

A u nas pogoda kijowa,slonce swieci ale wiatr jest taki silny ze sie nie nadaje na wyjscie na spacer,ciezko sie chodzi a co dopiero prowadzi wozek :dry: a bylismy dzisiaj doslownie 30 minut na ogrodzie tylko bo dluzej sie nie dalo :sorry2:

A szczepionki to mysmy mieli 5w1 i pnemo ale my mamy tyle szczescia ze mamy szczepienia za darmo i nie musimy za nic placic.

Ostatnia edycja:
My zaliczylysmy spacerek, teraz czekamy az tata wroci z silowni i jedziemy jeszcze po pieluchy.

Ja za sab simplex placilam 40 zl (10 euro)
Gola ja daje 10 kropelek i wlasnie zamierzam zaczac zmniejszac dawke.

Margana mam wlasnie taki srodek do mleka matki ale nie powinnam go stosowac do MM wiec musze sie dowiedziec czy moge cos zmienic w zakresie MM bo moje mleko wystarcza na ok 2/3 dziennego karmienia.

U nas szczepienia na szczescie tez sa bezplatne

reklama
Do góry