reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Hej kochane:)
onanana jedź na dyżur, nie czekaj aż coś poażniejszego się z tego rozwinie, bo karmisz piersią. Ja jak tylko poczułam się gorzej, pojechałam i w mig po lekach mi przeszło! Majunia ie powinna się zarazić, bo jest na piersi:)) Spokojnie, u nas wszyscy byliśmy na antybiotyku (tata nas pozarażał), a Pola żelaźniok nic nie złapała, potem ja miałam jelitówkę i wymiotowałam, a Ona zdrowiutka, także nie martw się Maja będzie zdrowa, karmisz ją swoim mleczkiem, także ma przeciwciała od Ciebie:))
Pola je teraz dwa razy w nocy ok 2 i potem ok 4-5 - wreszcie jestem względnie "wyspana", Maja może tylko chwilowo potrzebuje więcej mleczka i znowu wróci do starych nawyków jedzeniowych :-):tak:

Katernika my też szczepiliśmy INFANRIXEM HEXA kupione u nas w przychodni 190 zł + rota 310 - to nam zaproponowała lekarka

Byłyśmy wczoraj u prababci, Pola pół wizyty grzeczna, pół płakała, pojechałyśmy z moją mamą późno i chyba była już zmęczona, chciała się kąpać, bo jej godzina już dawno minęła i chyba poznawała, że nie jest u siebie;)

zamówiłam kolejną buteleczkę Sab Simplex - u nas zdecydowanie pomogły, od razu było widać różnicę, a ze starej zostało jeszcze tylko troszkę, szybko się zużywają.

Sypie u nas od rana, płatki wielkie jak 5 złotych! Wokół biało i ładnie, a od jutra ma być lekki mrozik i super, bo może nie będzie tyle tych bakterii krążyć w powietrzu :))

reklama
omanana kup sobie kochana oscylokokclum to jest homeopatyczny preparat mozna karmic po nim , jak myslalm ze mnie cos bierze pomagalo
gola ja tez mam sabsimplex i jak mala sie placze przez brzuszek pomaga maz tez mi z niemiec przywiozl LEFAX od 3 mc sie podaje ponoc jeszcze lepszy i mocniejszy niz sabsimplex jeszcze nie probowalam :)

Czesc dziewczyny, Kingusia dzisiaj wyjatkowo dala mi sie wyspac, jadla o 24.00, potem o 3.30 i o 6.30. O 7.00 wrocil tata z pracy i sie wybudzila to wzielam ja do siebie do lozka i pospalysmy do 9.30 :-). Teraz biedaczka meczy sie z czkawka.

Onanana mam nadzieje ze przeziebienie szybko ci minie a Majeczka znow bedzie przesypiac cale nocki, bo to niesamowity komfort.

Ja tez mam Sab Simplex ale dodaje tylko do MM i chyba dziala tz juz dawno nie bylo zadnych kolek.
My we wtorek idziemy na kontrole do lekarza i musze pogadac z dietetyczka czy nie zaczac podawac Kindze jakiegos wysokokalorycznego mleka zeby szybciej przybrala na wadze, chociaz wiekszosc dnia i tak jest na moim mleku.

U nas wczoraj impreza, tzn.kolacyjka, nie myślcie że było jakieś tańcowanie. Obchodziliśmy z mężem imieniny no i był dzień babci, także posiedzieliśmy przy stole przy dobrym jedzonku, winku i Karmi (ja :-)).
Mały wykąpany przeze mnie i babcie poszedł spać jak zwykle przed 23, jedzonko przed 3 i później co 2 godz. Jak w zegarku!
teraz przysnął, posłuchał trochę muzyczki z tatusiem, pośpiewaliśmy mu( strasznie się cieszy przy tym).
Wybieramy się na spacerek ale pada kurde, no ale może chociaż na trochę z folią p/deszcz.da radę, bo wczoraj był dzień zakupowy i spacerku nie było.
Wczoraj też mieliśmy drugie usg bioderek i wszystko jest ok.

Angie mój Artur często ma czkawkę, zwłaszcza jak mu się źle odbije po jedzonku.
Sab Simplex chyba pomaga, choć nie mam już potrzeby mu dawać, bo od kiedy jestem na diecie bezmlecznej, to odpukać, Małego brzusio nie boli.
Gola zazdroszczę Ci tego śniegu, bo u nas chlapa.

Ja płaciłam za Infanrix Hexa 175 zł a za Rotateq 200 zł.

Angun to Wasz Artuś działa jak zegarynka - z taką dokładnością je ;)
Moja mama wzięła teraz Polunię na spacer, już nie pada śnieg, jest przyjemnie 2 stopnie, nie ma wiaterku:)
Angie Polcia często ma czkawkę, po kąpieli, nie lubi i strasznie się wkurza

Hej dziewczyny :)
U nas nocka ok, mała znowu obudziła się na mleczko dopiero o 6 rano, tak też było wczoraj :) także nie narzekam :) wczoraj cały dzień w rozjazdach, najperw jedna babcia, potem druga, i na koniec imieniny szwagra... także dużo wrażeń dla Julii, tym bardziej, że na imieninach było dużo ludzi, bardzo głośno, wszyscy chcieli ą brać na ręce, i ciągle stali nad nią i ją zaczepiali. W domu mała tak odreagowywała stres, że nie mogla zasnąć i ciągle ciumała smoka.... ale dzisiaj już znacznie spokojniejsza :)

Dziewczyny mam do Was pytanko.... czy sadzacie już dzieciaczki tak bardziej w pozycji pionowej? bo widziałąm na galerii, ze onanana trzyma córeczkę tak na siedząco na przewijaku chyba.... ja czasem lekko podwyższam oparcie w gondoli, albo sadzam ją sobie na kolanach tak jakby na siedząco, ale żeby jednak byłą do tyłu pochylona i mam jakieś wyrzuty, że to jeszcze za wcześnie, ale moja małą tak to uwielbia, że już leżeć nie bardzo chce... najchętniej by siedziała i wszytsko sobie obsewrowała.... więc od jakiego wieku można tak dzieci sadzać?

angie podeślij swoja kruszkę do mnie ja mam takie tłuste mleczko że ją utuczę raz-dwa :-) jak dciągam mam taki kożuch że szok :szok:
gola - ten lefax też jest na simetikonie ale mocniejszy i ponoć jak sabsimplex nie pomaga to lefax tak jeszcze nie stosowałam
lilidelux moja też uwielbia siedzieć wyżej i mojmaz i tesciwa ja troche opieraja o poduchy w takiej pozycji mi nie bardzo to sie podoba b boja sie o kregoslup

Ostatnia edycja:
reklama
Angun, Gola Kinga tez wlasnie ma czkawke po jedzeniu lub kapieli, ale chyba jej to specjalnie nie przeszkadza bo zdarza jej sie zasnac z ta czkawka, chyba ja sie bardziej mecze patrzac na nia ;-)

Kati chetnie skorzystam, moje mleczko od dawna nie jest tluste :-( ale to i tak cud ze je ciagle mam po tym co przeszlismy w pierwszym miesiacu.

Ja teraz tylko skoncze odciaganie i idziemy na spacer bo sloneczko sie u nas pojawilo to trzeba wykorzystac a tacie damy sie dluzej wyspac po nocce.

Do góry