reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

reklama
kasiek Maja rzeczywiście nie jest szczuplutka ale póki co mnie to nie martwi. Pieluchy mamy nadal 3 i myślę że jeszcze w nich pochodzi dlugo:tak: A ciuszki.. no rzeczywiście 62 niektóre są małe ale niektóre 68 ma za wielkie. także to zależy od firmy. H&M nosi 62 i ma dobre:-)
andrzelika tak wiem o tych woreczkach, mam już takie kupione:tak:

My wróciliśmy ze spacerku, jemy obiad i jedziemy do teściów. Dziś w nocy o 2 mój D. tak kichnął że Maja biedna obudziła sie z płaczem- wystraszyła sie. Nie umiała się uspokoić- cycuś jej pomógł. Potem już piła co 3 godziny... mam nadzieję ze dziś będzie ladnie spać całą noc...
Mnie D. zaraził katarem i leczę się domowymi sposobami- wzięłam 1 rutinoscorbin bo podobno wolno i piję herbatę z sokiem malinowym...
Sorrki ze tylko o sobie ale musze już lecieć- Maja wzywa;-)
Milego dnia laseczki!!!

Hej kochane !!
Mój mały pobił dziś rekord spania w dzień 4 i pół godziny wyszliśmy na spacer o 12.20 i wróciliśmy o 14.20 ( była bardzo ładna pogoda świeciło słoneczko i +6) myślałam że to będzie dość a spał do 16.45 i jak wstał obalił butle 150 ml.
Zaczęłam mu zmieniać mleko na Bebiko z Nan bo mam wrażenie, że po Nan mu się bardziej ulewało zobaczymy czy będzie ok.Wczoraj po bebiko ani razu mi nie ulał.
Czy któraś z was używa bebiko i jeśli tak to jaką jest wasza opinia??

Co do szczepionek, to u nas w przychodni też są do kupienia. Ja zrobiłam w grudniu research aptek u mnie w okolicy, w DOZ i w VENA-VITA. I powiem wam, że jak narazie najtańsze leki i szczepionki są właśnie w Vena-Vita: Apteka internetowa, Tanie leki przez Internet bez recepty, Tania wysyłkowa apteka On Line . Nie wiem, gdzie są porozmieszczane oddziały tej apteki, ja odbieram je w aptece w Krk (bo tam mamy znajomych, którzy nam w ramach odwiedzin przywożą paczki). Warto jednak podzwonić po aptekach u siebie i popyta o ceny, bo ja spotkałam się z rozbieżnością cenową PREVENAR 13 od 253,97 do 315 zł. Kolosalna różnica. My byliśmy na szczepieniu 17 stycznia i następne początkiem marca i drugi raz impreza za 380pln :cool:

margo u nas telewizor jes włączony cały czas i chyba małej nie przeszkadza. Jest po prostu przyzwyczajona od początku:-) No niestety, jak się ma jeden pokój do dyspozycji to tak jest, ze pełni funkcję sypialni, salonu, biura i pokoju dziecięcego;-)

Mnie tez ciągle boli kręgosłup i kolana! Z tymo kolanami to jakis koszmar. Zaczęły boleć w ciąży i tak do teraz. Czasami to nie mogę zgiać nóg z bólu i mam problem z chodzeniem po schodach:baffled:

onanana nie martw się na zapas, moze trafi Ci sie bezbolesne ząbkowanie i Majeczka dalej będzie tak pięknie spać:-)
Mam nadzieję, ze Majeczce nic nie jest. Daj znać po wizycie u lekarza!

Mikado ale Tobie chodzi o smoczek uspokajacz czy do butelki?

Kati ja szczepiłam na rota.

Katerinka jesli szczepiłaś już Engerixem to pozostaje Ci 5w1, bo 6w1 zawiera szczepinkę na WZWB.
U mnie w przychodni jest możliwość wyboru - albo kupujemy szczepionki u nich, albo dostajemy recepte i sami kupujemy. My kupujemy w przychodni, bo nie chcemy jeździć po aptekach za szczepionkami. Tak jest nam wygodniej. A jak porównywałam ceny z przychodni z DOZ to są podobne. Za Prevenar13 płaciliśmy 300zł, a za Rotarix 330zł. Na Engerix bralismy receptę, bo w przychodni mają tylko Euvax.

My szczepimy szczepionkami z przychodni, nawet nie wiem jakie nazwy i jakie ceny :no: ale nie mam ani czasu ani chęci aby szukać i zamawiać na necie :tak: mały leń!

margana ja w następnym tygodniu idę do lekarza bo z moimi kolanami coś niedobrego się dzieję, ja karmię MM więc mam nadzieję, że mi coś na wzmocnienie stawów przepisze, bo inaczej będzie kiepsko

hej mamuśki u mnie dzień babciowo dziadkowy kwitki rozdane :-)córka zrobiła dziadkom niespodziankę :tak:
KATERINKA ja ma 6 w 1 infanrix hexa o ile dobrze pamiętam 230zł paragon otrzymałam :-) szczepionka kupiona w przychodni
ALMa raz dałam bebiko i było oki ale ludzie chyba chwalą mam teraz nan ale karmię piersią i MM sporadycznie daje - myślę nad hipp w poniedziałek dietetyczka po przeanalizowaniu składu doradzi co lepsze nan czy hipp
ANEK co to jest za szczepienie prevenar bo nie słyszałam o nim jakieś lepsze? u nas do kupienia?

MARGANA może katerinka zaszczepic hexa 6w1 mimo że szczepiłam engerixem bo ja tak szczepiłam dlatego że ta i ta szczepionka jest glaxo czyli wzwbbędzie to sam c w hexie i engerixie tak poradziła mi położna tylko dostaniesz więcej dawek
WINKI super z tym basenem podziwiam za odwagę ja nie pokażę się w kostiumie bo źle czuję się w swoim cielsku boję się przeziębić cycuchy bo nadal karmię cycem ale koło wiosny też się wybiorę
nawiasem pisząc PIĘKNE FOTKI MACIE !!! ;-) ILE WAŻY Twoja pociecha bo jest taka filigranowa , moja córka wygląda na pączusia ma nogi michelinki '' hi hi
pozdrawiam Was kochane :eek:
ps jaki był powód szczepienia bądz nie szczepienia przez Was na rota?

reklama
hej mamuśki:-)
Coś mnie wzięło kurde, jakieś przeziębienie... mam nadzieję że Majka się nie zarazi...
Coś jej się poprzestawiało i dziś wstała na jedzenie o 3 a potem o 7... Może ta wczorajsza noc (obudzenie jej przez kichnięcie mojego D.) tak ją rozregulowała... Mam nadzieję że wróci do starych nawyków;-)
Idę myć głowę i buty wyszorować- muszę zawieźć do szewca bo mi sie ślizgają jak nienormalne:-( I dreptam teraz w takich starych jak świat, które w dodatku mi przeciekają. W obcasach mi się nie chce chodzić;-)

Do góry