reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Mikado- Olus trzyma glowe tak na 90 % -zdzrza mu sie jeszcze nia zachwiac:baffled:
Pytalam poloznej o basen. Powiedziala ,ze4 dziecko powinno miec 2 miesiace i wazyc przynajmniej 4 kg. Olus byl na basenie dzien przed 2 miesiacami i wazy 4 400 wiec sie prawie kwalifikowal. Taki basen to max 15 -20 min ,ale jaka zabawa. A jaki sen po basenie.

Gola -w Pl lekarka mi powiedziala ,ze takie wlasnie maja byc kupki. bo Oli zrobil u niej w gabinecie. A to biale to niestrawione mleko.

Angie -jestem pod wrazeniem ile pokarmu jestes w stanie odciagac. Bravo

My wlasnie po kapieli i w slicznej pizamce lezymy w wozku i ogladamy z tata mecz. Niestety lozeczko jest beee.

Dziewczyny ,jakimi mlekami meodyfikowanymi karmicie?

reklama
onanana nie za bardzo widzę oczyma mojej wyobraźni jak to ma wyglądać, ale fajnie, że Ci ciocia tak ładnie wszystko pokazała :) zazdraszczam :) ja to czasem nie bardzo wiem, co i jak mam robić, żeby małęj nie zaszkodzić, więc robię wszystko intuicyjnie.... ale teraz ona już większa, główkę trzyma tak sztywno, że nie trzeba już jej praktycznie trzymać, że te obawy coraz mniejsze :) no i kawał babki już z tej mojej Julci :)

Moja Wiki też trzyma główkę już sztywno i ładnie ale jednak ja się boję i ją trzymam bo ona potrafi główkę do przodu puścić i się uderzyć np o mój policzek albo brodę.

Jestem zrozpaczona i zniechęcona, chyba poddam się wyrwaniu tych dwóch paznokci bo już nie daję rady, jest jeszcze gorzej;( Wycięłam sobie ostatnio paznokcie i po tym wszystko wróciło i boli ze zdwojoną siłą aż mi się odechciewa...

Dziewczyny czy Wy też macie jakieś dziwne zachwiania nastroju? Ja mam ostatnio coraz większe i czuję się taka zmęczona psychicznie...

omanana ja też chętnie zobacze fotki:-)ę
WINKI moja jest na cycu ale sporadycznie daję jej nan pro ale zastanawiam się nad hipp
ile waży Twój synuś??
angie i tak super że masz mleczko ja mam na laktację zrobioną mieszankę ziół z zielarni i piję dużo mleka, ponoć przy karmieniu trzeba pić że 3 litry PŁYNÓW
ANKUSCH moja kolek nie ma ale ma wzdęcia przy których się pręży i widać że cierpi i wtedy daje jej sansimplex 5-6 kropli na smoczek i do buźki i daję tylko objawowo one też fajnie wyciszają dziecko
koleżanka go używała nawet do roku lefax jeszcze nie wytestowany :)
margana chodzi o to że 5w1 lub 6w1 masz 4 dawki wzwb masz 3 (w tym jest ta pierwsza ktorą dostało dziecko w szpitalu) dając 6w1 która zawiera w sobie wzwb dajesz o 2 dawki więcej wzwb niż przy szczepieniu 5w1 ponoć te 3 dawki wzw są wystarczające ale nie ma opcji mieć szczepienia hexa bez wzw chyba jasno napisałam :-D co do kosztów wolę zapłacić niż 2 razy kluć córkę bo tak płakała przy jednym wkłuciu że mi serce pękało :tak:
gola moja jest na cycu kupę ma identyczną jak opisujesz ale robi tak że 2 dni ech a na trzeci obkichana od pępucha po plecy :szok::szok::szok: pójdę się dopytam pediatrze czy tak ma być
katerinka moja teściowa jest walnięta i nie raz jej gadałam i nie dociera a mąż często robi jak mamusia :(
mu zwracam bezpośrednio uwagę z nią gorzej bo ona zawsze wie najlepiej a boję się jej powiedzieć za dosadnie bo się jeszcze obrazi i nie będzie chciała z małą zostawać jak będzie taka potrzeba a moja mama robi tak jak jej każe wiec luz :-D

no i co do teściowej daję jej ok 120-130 mojego odciągniętego mleka ta twierdzi że mała była mega głodna i dała jej jeszcze 50 MM a u mnie jakoś bardzo glodna nie jest i te 120 starczy i też mnie wkurza tym bo nie chcę by od małego rozpychała brzuszek malej nie dość że ja mam problemy z wagą to nie chcę by mała w przyszłości też miała A WY ILE MILILITRÓW DAJECIE MM LUB ODCIĄGNIĘTEGO??
BUZIALE (NADAL WAHAM SIĘ Z TYM SZCZEPIENIEM NA ROTA I NIE CHODZI TU O KASĘ boję się że jak nie zrobię to będę żałowała a jak zrobię że osłabię jej ukł.immun. )

niunia a mydełko nie pomogło ?
ja bym też poszła do podologa u nas w poznaniu to bym wiedziała gdzie Cie wysłać ale u Ciebie to nie pomogę bo zdejmowanie paznokcia to chyba ostateczność
co do nastroju to oki tylko czasem jak mąż mnie zdenerwuje to mogę rzucić czym mam pod ręką bo jakoś mi cierpliwości brakuje do niego choć dziś był kochany nawet zabral mnie na zakupy - oczywiście nic nie kupilam he he

Kati- Oli wazy 4 400. Mieszamy cycka z MM ,wlasnie z hipp Combiotik. Uwazam ,ze jest rewelacyjne ,zadnych kolek ,zaparc ,ani scen. Kupki czesto ,mleczkol ladnie pachnie ,nie grudkuje sie. Oczywiscie nie ma go w Szwecji. Przywiozlam sobie z Pl 5 puszek -350 gr, ale zostaly mi tylko dwie. Kupilam wiec na Allegro z przesylka do Szwecji 10 puszek po 800 gr. Niech chlopak ma. Mam nadzieje ,ze dotra.
Nap uszce jest napisane ile w danym miesiacu ( tygodniu) bobik powinien jesc. Tak ze na 2 miesiace jest napisane 150 -160 ml.
Ile je z cycka to nie wiem ,bo jestem za leniwa i zamiast odciagac wole go przystawic.
Gdzie byliscie na zakupach ? :)

Nuniunia -bidulko strasznie wspolczuje ,razm ialam zrywany u chirurga paznokiec ( siostra postawila mi na niego walizke) i nie wspominam tego mile. ale da sie przezyc ,robia to pod znieczuleniem. Wiec sie nie ociagaj ,idz to zalatw ,bo pewnie przez to masz taki kiepski nastroj.

ANEK co to jest za szczepienie prevenar bo nie słyszałam o nim jakieś lepsze? u nas do kupienia?

Prevenar 13 po prostu zapisała nam pediatra. Nie znam się na szczepionkach, ale córeczka mojej siostry też dostała tą szczepionkę a ma pediatrę w całkowicie innej przychodni, więc chyba to dobry produkt. NIie wiem czy są lepsze... ufam naszej lekarce a skoro mojej chrześnicy po niej nic nie było to i córcię zdecydowałam się nią zaszczepić. Wklejam Ci link o tej szczepionce:
Prevenar 13 • Swiat-Zdrowia.pl

Kati82 ja tez probowalam ziolek na laktacje ale nie widzialam efektow, jedyne co pomaga to faktycznie duze ilosci napojow, ja wypijam min 2l wody plus inne napoje wiec 3l sie nazbiera na dzien i do tego nabial, no i regularne odciaganie, takze w nocy. To jedyny sposob zebym mogla jakos utrzymac laktacje u mnie choc nie ukrywam ze mnie to juz troche meczy.
Jezeli chodzi o ilosc podawanego mleka to jest taka zasada: 150 ml na kg na dobe. U mnie to wychodzi ok 520 ml na dobe bo Kinga jest nadal malutka, ma 3200 ale ostatnio apetyt sie jej zwiekszyl i zjada na raz 70-80 ml a je 8 razy na dobe, rowno co 3h caly dzien i noc. Mam nadzieje ze to odniesie efekty na nastepnym wazeniu :-)

Niuniunia strasznie wspolczuje problemow z paznokciami. Mam nadzieje ze wkrotce uda ci sie jakos z tym uporac.

Co do zmian nastroju to ja i owszem miewam je czesto ale mamy do tego bardzo szczegolny powod i czasami ciezko dac sobie rade, zwlaszcza ze to dopada raz mnie a raz mojego meza. Ale jak Kinga jest blisko to jest lepiej :blink:

reklama
winki ja byłam w starym browarze ale nic nie kupilam :wściekła/y:
szukałam plaszcza i sukienki dla siebie na chrzciny małej i kurteczkę dla niej
anek dla mnie karmienie to ciężki temat bo nie potrafiłam jej przystawić ona mi rany porobiła siedziałam i ryczałam nad łóżeczkiem teraz po prawie 3 mc już doszłam do wprawy odciągać nie lubiłam też teraz jest oki robie to sporadycznie jak idę do pracy i mleko zbieram na raty tak by miec te 120 ml moja waży już pewnie ponad 5kg a mleko tłus:-)te jak cholera
jak to jest ze np na mleku nan zalecają 120 ml a hipp 150ml i więcej dla malucha 3miesięcznego to duża rozbierzność

Do góry