reklama
u nas też dziwna ta pogoda, raz słońce raz ciemności egipskie, śnieżyce i tak w kółko od rana ze spacerku nici mała fajnie sobie dziś śpi
ja mam dziś lenia nic mi się nie chce obiad tylko ugotowałam a i schowałam już świąteczne rzeczy mikołaje, choinki itp
zauważyłyście dziewczyny że już dnia przybywa godz.16sta a za oknem jasno
Lillydelux dużo zdrówka życzę
ja mam dziś lenia nic mi się nie chce obiad tylko ugotowałam a i schowałam już świąteczne rzeczy mikołaje, choinki itp
zauważyłyście dziewczyny że już dnia przybywa godz.16sta a za oknem jasno
Lillydelux dużo zdrówka życzę
lillydelux
Fanka BB :)
mirelka mnie to przybywanie dnia tak strasznie cieszy depresji się można nabawić od tej jesieni ja już dni do wiosny odliczam no i rzeczywiście u mnie 16.30 i jeszcze widno za oknem
Gola ja od wczoraj biorę uroFuraginum (czy jakoś tak) i pani w aptece mi powiedziała, że to kiedyś było na receptę, a teraz można to normalnie kupić jest rewelacyjny, dopiero drugi dzień, a już czuję ZNACZNĄ poprawę już nie muszę 24h w toalecie z bólem siedzieć A o piciu zapamiętam i będę pić jak najwięcej
U nas też dzisiaj słoneczko pięknie świeci, więc mąż ruszył na spacer, a ja sobie odpoczywam
Gola ja od wczoraj biorę uroFuraginum (czy jakoś tak) i pani w aptece mi powiedziała, że to kiedyś było na receptę, a teraz można to normalnie kupić jest rewelacyjny, dopiero drugi dzień, a już czuję ZNACZNĄ poprawę już nie muszę 24h w toalecie z bólem siedzieć A o piciu zapamiętam i będę pić jak najwięcej
U nas też dzisiaj słoneczko pięknie świeci, więc mąż ruszył na spacer, a ja sobie odpoczywam
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
anek ja tak samo przy starszym synu nie wiedzialam jak mam postapic gdy nie budzil sie w nocy, bo w glowie mialam zalecenie ze szpiatla zeby karmic co 2h i na poczatku wybudzalam biedaka, a on nie chcial jesc. Odpuscilam mu jak mial 6tyg i wtedy zaczol mi dluzej spac, nie budzilam go ale sprawdzalam czesto czy oddycha.
katerinka Jak chodzi o spanie to mam pytanie - czy mala spi na poduszce czy na plaskim?
Moj Kuba przekreca glowke na obie strony a czasem nawet trzyma ja na prosto. Teraz spi na poduszce - kloin wiec jest mu latwiej o to. Moze nie trzeba sie martwic ale z tego co pamietam po Macku (on tez na jedne strone ukladal glowe - to efekt niedotlenienie okoloporodowego) to musialam mu jak najczesciej glowke przekrecac na drugi bok. Wiec dobrze bedzie jak powiesz o tym rechabilitantowi
Też się na początku martwiłam jak mała spała dłużej niż 3h bo szkoda mi było jej budzić na karmienie a tak faktycznie w Ujastku tłukli do głowy że musi maleństwo regularnie jeść... teraz już uwierzyłam że nie dzieje się jej krzywda, rośnie w oczach. A jak śpi długo to tylko modły dziękczynne odprawiam i staram się jak najwięcej zrobić albo spać Podobno dzisiaj w nocy była jakaś burza czy wichry ale tak spałam że nic mi nie przeszkadzało.
Co do spania to na płaskim śpi. Przed chwilą poszłam do sypialni sprawdzić jak mocno śpi i czy można głowę przekręcić. Oczywiście w coś wlazłam i narobiłam rumoru-niewzruszenie dzidzi potwierdziło mocny sen głowa przekręcona
martttika: też tak robimy a raczej "samo wychodzi" bo ja kładę dziecko do łóżeczka głową w stronę baldachimu a mąż nogami w ta stronę bo on ją zawsze nosi na tej samej ręce i jest mu wygodniej tak odkładać.
Super że rozmawiacie mimo konfliktu. Ja w czasach największego kryzysu pisałam do swojego męża (wtedy jeszcze chłopaka) listy żeby miał na piśmie o co mi chodzi i mógł do tego wrócić jakby czegoś nie zrozumiał no i wtedy nie mógł mi przerwać i musiał do końca czytając mnie "wysłuchać" . to był super sposób do zaczęcia rozmowy.
Jeśli chodzi o finanse to ja się okopałam na pozycji że na nic już nie mam po zapłaceniu połowy rachunków i póki co płaci za wszystko pozostałe.
Hej dziewczyny
Odkąd ją przestawiliśmy na łóżeczko już nie chce nam na rękach zasypiać... wcześniej zasypiała z nami, przy bujaniu na rękach, a teraz tak jest rzadko, teraz woli jak się ją położy do łóżeczka, chwilę poduma, pociumcia smoka i grzecznie odpada po jakiś 5 minutach... a ja czasem z przyzwyczajenia, jak widzę że jest zmęczona to ją noszę i bujam i usupianie się przedłuża, muszę sobie wbić do głowy to łóżeczko bo tak już chyba zostanie
mnie to przybywanie dnia tak strasznie cieszy depresji się można nabawić od tej jesieni ja już dni do wiosny odliczam no i rzeczywiście u mnie 16.30 i jeszcze widno za oknem
Super z tym łóżeczkiem! tak trzymać
ja też wypatruję wiosny!
Jak pracowałam to tak nie bolała ciemność za oknem
Hej mamuśki, nie zaglądałam tylko 3 dni, a tu tyle do nadrobienia dziewczyny chyba coś wisi w powietrzu, albo to ta cholerna, depresyjna pogoda tak działa, bo ja też ostatnio miałam sprzeczkę z moim mężem wkurzyłam się bo wyszłam z domu do siostry do szpitala pogadać na chwilę, a on dzwoni kiedy wracasz bo mała płacze! a jak ja siedzie sama w domu to niby cały dzień śpi a ja relax ;-)to mu pokazałam jak wygląda relax w moim wykonaniu i zrobiłam sobie dzień z życia mężczyzny nic nie robiłam cały dzień spałam i jadłam :-) zrobiłam taki sajgon w domu, że jak wrócił to mu kopara opadła i zaczął szybko sprzątać bo jego ojciec miał przyjść, jak opowiadałam to dla mojej mamy to się śmiała.
Byłam u gina i trochę mnie zmartwił, bo kazał zrobić badania, bo możliwe że mam jakąś chorobę krwi związaną z zaburzeniami krzepnięcia, bo miałam problemy po porodzie, a moja siostra ten udar, więc powiedział, że to może być genetyczna choroba :-(założyłam sobie spiralę, bo nie chcę mieć na razie więcej dzieci, nie wiedziałam że to taka droga impreza 500zł
Byłam u gina i trochę mnie zmartwił, bo kazał zrobić badania, bo możliwe że mam jakąś chorobę krwi związaną z zaburzeniami krzepnięcia, bo miałam problemy po porodzie, a moja siostra ten udar, więc powiedział, że to może być genetyczna choroba :-(założyłam sobie spiralę, bo nie chcę mieć na razie więcej dzieci, nie wiedziałam że to taka droga impreza 500zł
Margo, a jaką masz spiralę? hormonalną czy zwykłą?
Ja jestem padnięta, najpierw bąbel mnie wykończył (chociaż dzisiaj było super przyjemnie i uśmiechał się cały dzień) a potem się uczyłam. Jestem wyczerpana z niedospania i nadmiaru informacji, karmię bąbla, idę pod prysznic i muszę się wyspać, znowu w weekend mam zajęcia.
Ja jestem padnięta, najpierw bąbel mnie wykończył (chociaż dzisiaj było super przyjemnie i uśmiechał się cały dzień) a potem się uczyłam. Jestem wyczerpana z niedospania i nadmiaru informacji, karmię bąbla, idę pod prysznic i muszę się wyspać, znowu w weekend mam zajęcia.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Alfa moja siostra ze swoja starsza corcia latala czesto do PL jak byla malutka nawet jak miala bodajrze 3 miesiace to juz z nia latala do PL bo miala duzo do zalatwiania tam a nie miala z kim malej w tedy zostawic bo tatus w pracy caly czas, wiadomo to zalezy wszystko od Ciebie i jak sie czujesz na silach z takim malym dzieckiem leciec,wiem ze jakas ilosc mleka tylko mozna miec na pokladzie ale nie pamietam ile i do tego czasem kaza kosztowac mleczko przy kontroli bagazu itd ale nie jestem pewna teraz co do tego bo siostra teraz nie latala do PL z malym dzieckiem bo z dwojka juz gorzej a i nie ma takiej potrzeby :-)
Ale kochana jak bedziesz w DONCASTER to musimy sie na kawe i plotki spotkac,koniecznie !!! jesli oczywiscie bedziesz miec ochote ;-) super by bylo sie spotkac z kims w realu i dzieciaczki by sie poznaly
A u nas dzisiaj roznie tzn Sami jakis nie dospania dzisiaj byl od 9 rano jak wstal to do 18 jakby tak te jego drzemki policzyc to moze spal razem suma-sumaru jakies 2h tylko jak wybijala 18 to juz byl tak nieznosny bo zmeczony ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok i bede wrzeszczec no ale po butli zasnal i spi od tej 18 az do teraz
Ale kochana jak bedziesz w DONCASTER to musimy sie na kawe i plotki spotkac,koniecznie !!! jesli oczywiscie bedziesz miec ochote ;-) super by bylo sie spotkac z kims w realu i dzieciaczki by sie poznaly
A u nas dzisiaj roznie tzn Sami jakis nie dospania dzisiaj byl od 9 rano jak wstal to do 18 jakby tak te jego drzemki policzyc to moze spal razem suma-sumaru jakies 2h tylko jak wybijala 18 to juz byl tak nieznosny bo zmeczony ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok i bede wrzeszczec no ale po butli zasnal i spi od tej 18 az do teraz
AniaSm
oj nawet nie wiecie jak mi się marzy już wiosna , u mnie ciemno do 10 i potem od 16 znowu ciemnica ale za to w lecie mam całą dobę jasno
margo napisz coś więcej o tej spirali bo sama się nad takim rozwiązaniem zastanawiam
alfa ja leciałam z Kubą jak miał 2 miesiące i spokojnie zniósł lot ,a jeśli chodzi o mleko to wszystko zależy od ochrony bo mi się nigdy nie czepiali tylko zawsze mi kazali wyjmować całe jedzenie dla dziecka do koszyczka i tyle
margo napisz coś więcej o tej spirali bo sama się nad takim rozwiązaniem zastanawiam
alfa ja leciałam z Kubą jak miał 2 miesiące i spokojnie zniósł lot ,a jeśli chodzi o mleko to wszystko zależy od ochrony bo mi się nigdy nie czepiali tylko zawsze mi kazali wyjmować całe jedzenie dla dziecka do koszyczka i tyle
Ostatnia edycja:
gola ja mam zawierającą miedź, więc to jest chyba zwykła? nie wiem, mi polecił mój gin - nova T380 Bayer
ania ja wybrałam ten sposób antykoncepcji, aby się nie truć hormonami i mam spokój na 5 lat, a jeśli zdecyduje się wcześniej na dziecko to w każdej chwili można ją wyjąc :-) jak masz jakieś pytania szczegółowe zapytaj swego gina on ci wszystko wyjaśni, a zakładanie nic nie boli, tylko trzeba mieć okres, aby ją założyć
ania ja wybrałam ten sposób antykoncepcji, aby się nie truć hormonami i mam spokój na 5 lat, a jeśli zdecyduje się wcześniej na dziecko to w każdej chwili można ją wyjąc :-) jak masz jakieś pytania szczegółowe zapytaj swego gina on ci wszystko wyjaśni, a zakładanie nic nie boli, tylko trzeba mieć okres, aby ją założyć
reklama
AniaSm
no właśnie ja hormonów nie mogę a tylko to mi tutaj oferują , chyba do niego zadzwonię i się dopytam bo na wizyte wybiorę się dopiero w kwietniu