reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ssabrinaa i my dziś "matowaliśmy" Polę :) Ooleżała też z 10-15 min i dość, szczególnie interesowały ją migające światełka ;)
Ewa87 rzeczwiście szybciutko Sandra dostała ząbki, szkoda troszkę takiego maleństwa, bo za bardzo nie można mu ulżyć, tak jak piszesz gryzaczka jeszcze nie utrzyma, skórki chebusia przecież się nie da, czy marchewki zmrożonej. Ja podobno też wczas ząbkowałam - miałam 3 m-ce i pamiętam, jak moja mama opowiadła, że płakałam, a ona nie mogła mi ulżyć, bo za malutka byłam - życzę "bezbolesnego ząbkowania"! :)

reklama
hej mamuchny.. moja ale ''komara tanie'' jadła o 11 i do teraz śpi !! szok nocka też oki do 6 potem do 10 :)
niunia
na śmierć zapomniałam na te problemy z Twoim palcem kup najzwyklejsze szare mydło micha ciepła woda i dużo rozpuść tego mydła i mocz ile wlezie 2, 3 razy dziennie zobacz powinno pomóc !!!!

gola
biedna jesteś z tą jelitówka organizm masz osłabiony po urodzeniu dziecka i dlatego łapiesz wszystko ja biorę preparaty na wzmocnienie zainwestowałam ponad 200zł ale jestem zdrowa i czuję się lepiej i do tego jak wyda się kasę to sobie też czlowiek wmawia że to dzaiła i na pewno chora nie będę he he choć ja wierzę w to do tego to sama natura podaje linka jak chcesz poczytaj sobie :-)Flavon max Klub | Produkty Flavon : Flavon Kids : Wprowadzenie - Zdrowie i Sukces ja biorę to plus ten zielony warzywny
hej bryszka w końcu dałaś znać szkoda że synuś tak choruje życzę zdrówka dla niego może jak podrośnie to się wszystko poprawi i będzie lepiej , Tobie życzę sił bo ze zdrowym jest stres i dużo pracy a jak trzeba iść do szpitala ...bry.. na samą myśl mi smutno :( trzymam kciuki i pozdrawiam

u mnie humorek lepszy bo były u mnie kuzynki ciotka i miałam wesołe południe wiec poprawiłam humor sobie po wczorajszym kiepskim dniu córka dostala piękną kurteczkę hurra :-) ciekawe czy teściowa znów powie że to *****

Ja również witam po przerwie, moja mała pierwszy dzień bez antybiotyku, w końcu trochę spokojniej :tak: Tomek zaraził ją katarem a, że ona jest śpiochem, to większość na leżąco, więc wszystko jej się na oskrzelach osadzało.. no i się zawaliła bidulka..nie dosyć, ze 3 razy dziennie seria leków bo poza antybiotykami też probiotyki, witaminy, syrop na kaszel..to jeszcze oklepywanie, noszenie na rączkach, żeby katar nie ściekał.. no a po antybiotyku to takie bóle brzuszka biedna miała, że w ogóle się odłożyć nie pozwalała :no: a dzisiaj już nawet w leżaczku grzecznie leżała i trzaskała w grzechotki powieszone na stojaku :-) jak to fajnie, jak się już umie sama sobą zając :tak:ale zasypia tylko na rączkach, a jak ją odkładam to wrzask..jak dzieci się szybko przyzwyczajają..

Angun Zuzia tez je około 10 minut i w pewnym momencie wypluwa cycka z uśmiechem od ucha do ucha i już więcej nie chce, zaczyna marudzić po 2-3 godzinach i niczym jej nie dokarmiam
Gola kuruj się i wracaj do sił :tak:

kati biorę Pharmaton w dalszym ciągu i Calcium Gluconicum - dzięki za linka, ten preparat , tzn ten słoiczek kosztuje 200 zł?
aqua bidulka Wasza Zuzinka:(( Dobrze, że już lepiej, najbardziej szkoda takich maleństw, gdy chorują :(
Pola ma problem z zasypaniem od wczoraj nie wiem co z nią:/ płaczliwa jest i mam już dość :(

Anna współczuję Ci w takim razie teściowej z całego serca!! Najgorsze jest to że potem ona ma pretensje że nie dzwonimy, że nie przychodzimy... ech szkoda nerwów:wściekła/y:
Bryszka super że się odezwałaś!! mam nadzieję że teraz u Was będzie tylko dobrze!!
Angun Maja je ok 8 minut, starcza jej to na 2,5- 3 godziny. Wieczorem trochę więcej wisi na cycu ale potem śpi całą noc:-)

pepsi a propos Twojego wcześniejszego posta to nic nie szkodzi. podzieliłaś się tylko swoją wiedzą, w końcu od tego też tu jesteśmy. A co do kupki to niczego takiego nie pamiętam...

pepsi moja po szczepieniu zrobiła jedną płynną kupkę, a teraz cały czas wiekszość jest taka półpłynna. Ale wydaje mi się, ze to po rotawirusie.

onanana ja myślę, ze ilość mleczka dostosowuje się do potrzeb dziecka, więc nie masz co się martwić. Jednynie przy kryzysie trzeba częściej przystawiać.

Dziewczyny chciałam Wam powiedziec, ze Łatwy Plan wg Tracy Hogg działa! :-) Troszkę go zmodyfikowałyśmy według własnych potrzeb, ale generalnie jest tak: karmienie, zabawa - ok. godzina, drzemka - 0,5-1 godz., zabawa - ok. godzina, drzemka 0,5 godz., karmienie. I tak w kółko. No poza nocą, bo po kapieli usypianie, które jeszcze sprawia problem, ale noce przespane. Cieszę się bardzo, ze sobie wypracowałysmy taki system:-)

reklama
Kati dziękuję Ci, jutro biegnę do sklepu po to szare mydło i działam;) Wolę spróbowac niż siedzieć z założonymi rękami i czekać na cud.

Moje dziecko nawet ładnie je bo o 13 pojadła 8minut, po 15 pojadła 3 minuty (pewnie jej się pić chciało dlatego tylko 3 min) i teraz o 18 pojadła sobie 10 minut;) Była u mnie dziś siostra i powiedziała mi, że krosteczki i plamy jakie ma moja Wiki na buźce i główce to uczulenie na oliwki i wszystkie różne kosmetyki-kremy. Moja mama jej wyoliwkowała uszka w ciągu dnia i od razu plamy, krostki się pojawiły. Widocznie musi mieć uczulenie na to. Bo mojej siostry synek też miał uczulenie na oliwki itp i wyglądał dośłownie tak samo jak moja teraz;/ A miała tak śliczną cerę :-:)-:)-(

Do góry