reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

No tak Gola, tylko jak mnie wczoraj pepsi postraszyła ze nie karmienie przez więcej niż 6h może zaburzyć laktację tak pół nocy o tym myślałam:-(

reklama
onanana co prawda ja dokarmiam Kube MM, ale my mamy przerwe w nocy 12h bez karmienia piersia, bo w nocy karmie go tylko butla, a mimo tego na razie mam tyle samo mleczka w piersi co przedtem. a nawet po takiej przerwie 12h Kuba potrafi zjesc tylko z piersi na sniadanie i nie chce juz dopajania MM :)

Witam! nie było mnie tu ze sto lat!!!!
Nie nadrobie Was nie ma szans.
Nie miałam jak pisać miałam z małym sporo problemów przez pierwszy miesiąc życia ciągle płakał potem wylądowaliśmy w szpitali z E. Coli w moczu 10 dni leczenia zmieniłam mleko na nutramigen płacz ustał ;) po dwóch tygodniach od wyjścia ze szpitala powrót znów zakażenia ukł. moczowego 10 dni w szpitali(w tym sylwester) ja ciągle prz małym spałam na polówce udostępinionej przez szpital. teraz czekamy na UCM i sie okaże czy jest jakaś wada czy mały wyrośnie z tych dolegliwości.Brakowało mi BB ale naprawde nie było kiedy a jak był czas to sił brakowało ;)
Pozdrawiam wszystkich
MAm pytanie czy wasze maluszki chętnie leżą na brzuszku? mój Igi wcale zaraz płacze martwi mnie to ;(

Gola duzo zdrówka zyczę,wracaj szybko do formy:-)dobrze ze mama wzieła urlop to pomoze i dacie rade.
onanana wspołczuje tesciowej faktycznie jakas dziwna jest skoro nawet sie wnusia nie interesuje.Majeczka pięknie Ci sie wysypia:-)
Ja po wczorajszej nocy jestem załamana. Zuzia zjadła o 19 pozniej o 21 i kolejnie próba zasypiania. Płacz,marudzenie i tak do 23 czyli do nastepnego karmienie. Ja ja do piersi przysatwiam a ona mi w wiekszy ryk. chyba mam kryzys laktacyjny bo cyce takie sflaczałe i podejrzewam ze ona sie wkurzała ze musi bardziej pracowac niz zawsze. Dobrze ze miała zamrozone mleko i szybko odmroziłam i podałam jej w butli i pieknie zjadła. Wogóle to teraz sie martwie czy to mleko za zimne nie było zeby chora nie była:-( Rano zjadła cyca bo juz troche napeczniał bo takie przerwie ale nie wiem jak bedzie pozniej. kurcze pije te herbatki i duzo wody i cholera nie wiem czy to pomaga. Kupiłam dzis MM w razie czego zeby miec ale boje sie dokarmiac bo ja juz całkiem poczuje butle to moze byc koniec po cycu. Kochane czy wy tez borykacie sie z kryzysami?wiem ze Martika chyba tez ma kryzys.
A mam jeszcze pytanie bo jutro chce jechac na zakupy i mam jeszcze jedna porcje mleka zamrożoną i tak sie zastawiam ja rozmroze mleko i je podgrzeje to czy ono musi zostac podane od razu czy moze w temp. pokojowej np.2h postac?

Witam mamusie

ale żeście nadrukowały wczoraj, nadrobiłam dopiero przed 24.00

Gola to na pewno grypa jelitowa
ja miałam to samo zaczęło się w poniedziałek o godz. 17.00 zaczęłam źle się czuć żołądek bolał, głowa, źle się czułam wieczorem wymiotowałam na noc najadłam się tabletek od bólu, wczoraj rano wstałam z gorączką leżałam do 16staj nadal źle się czułam, słabo mi był przeszło dopiero wieczorem dziś już jest lepiej boję się o małą żeby wirus ją nie dopadł :rofl2: dobrze że m wczoraj wolne załatwił mieliśmy kolędę i przy okazji mógł zająć się małą jak ja leżałam i zdychałam
:szok:
wg obliczeń kalkulatora co Anek wkleiła do pracy powinnam wrócić 6lipca ale u mnie to nie będzie łatwo małej nie mam z kim zostawić na wsi to o żłobach można tylko pomarzyć a dojeżdżać do miasta to się mija z celem :tak:zobaczymy co życie przyniesie :happy:

a ja nie odciągam mleka już ponad miesiąc i nadal jak nacisnę sutka to mleko wycieka:tak: ja też próbowałam mleka mojego ma słodki smak dobre nawet:happy:

moja mała spała dziś ładnie o 23.00 do 4.30 zjadła zasnęła i wstała o 8.30, zjadła pośmiała się, po marudziła i zasnęła ale już ją słyszę jak się wybudza :rofl2:

Życzę miłego, spokojnego dnia:-)

bryszka fajnie cie widziec... i wspolczuje problemow z ukladem moczowym. moze przez bole brzucha syn nie chce na nim lezec? starszy syn chetnie spal mi na brzuchu, a Kuba mniej lubi te pozycje.

asia ja po kryzysie laktacyjnym nie wyszlam na prosta. dokarmiam malego MM po 60ml po karmieniu piersia. To prawda ze jesli dziecko poczuje butle moze byc mniej chetne do piersi, ale nie jest to regula ;)

asia walcz ile możesz o karmienie!! Ja się bardzo namęczyłam. U mnie problemem były krwawiące od początku brodawki i masakryczny ból. Kilka razy podałam malej butlę. Już byłam gotowa zrezygnować ale wsparcie dziewczyn z BB i wizyta u doradcy dały efekt. Maja 1,5 miesiąca pije tylko cyca. śmieszyły mnie te uśmiechnięte karmiące mamy bo nie wierzyłam ze tak może być, a jednak:-) Maja była od początku przyzwyczajona do butli bo ja odciągałam mleko ale bez problemu łapała pierś. Także to chyba rzeczywiście sprawa bardzo indywidualna.

Hej Kochane mamusie!!
U nas noc spokojna mały zasnął 021. sam potem w nocy pobudka o 3 na jedzenie znów sam zasnął i pobudka o 6 na jedzenie ale mało zjadł i sen do 9.00 potem chwila na ubranie zabawę i zjedzenie i zasnął 9.45 ale teraz się obudził ciekawe czy zaśnie jeszcze??
Pepsii77 dzięki za wiadomość.
Gola kuruj się kochana!!!!
Bryszka dobrze, że się odezwałaś!!!Oby choroba małego szybko się zakończyła!!

Bryszka witamy z powrotem miałam właśnie pisać że dawno się nie odzywałaś współczuję pobytu w szpitalu i problemów z układem moczowym oby wszystko wróciło do normy , trzymam kciuki za Was będzie dobrze:tak:

od dawna nie ma na BB Madzi, julieet, paulalauletta, Leiki, Sary, patusia82 raczej były aktywnymi mamusiami na BB chyba że przeoczyłam ich wpisy, miejmy nadzieję że wszystko dobrze u nich i maluszków i niebawem się odezwą :tak:

reklama
Do góry