reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

AniaSm spróbowałam zawinąć Natalkę w pieluszke do snu. To dopiero była histeria:baffled:

Ssabrina ja juz nie odciagam pokarmu. Podaję pierś, a potem butlę i zamierzam tak robic tak długo jak sie da. Mam nadzieje, ze do konca 3 mies. sie uda:sorry2: Myśle, ze i tak lepsze to niz nic.

Alfa to straszne, ze zmagasz sie z taką choroba i w dodatku nie wiadomo co ci jest. Mam nadzieje, ze szybko wykryja przyczyne i dojdziesz do siebie!

Margo mam nadzieję, ze siostra dojdzie do całkowitej sprawności. Jest młoda i silna i na pewno da radę. Najważniejsza jest rehabilitacja, częsta i regularna. Trzymam kciuki!

reklama
patusia zapewne wypicie coli zaszkodzilo maluszkowi ;-) ciasto moze tez, zalezy jakie... Moj Kuba tez sie troszke pomeczyl przez swieta ale nie bylo tragedi, a jadalam wszystkie potrawy - i kapuste z krochem i pierogi z grzybami itp. Jesli chodzi o szczepienia to na pewno pneumokoki sa grozniejsze. Jesli nie chcesz szczepic wszystkiego to lepiej wybrac pneumo, niz rota. Przy rota maluch moze miec ciezka biegunke i wymioty ale nie kazde dziecko ciezko to przechodzi. natomiast pneumo pozostawia po sobie wieksze komplikacje - zapalenie opon mozgowych itp.

ponko
wspolczuje sytuacji zwiazanej z chrztem. Po pierwsze zaden ksiadz nie powinien tego kometowac! Chrzest jest chrztem i to wazny sakrament dla dziecka, a slub rodzicow nie powiniem miec nic do tego. Takie konetarze kaplanow wg mnie sa nie na miejscu.
A druga sprawa to rozumiem ze jest ci przykro, bo czujesz sie tak jakbys nie miala nic do powiedzenia w kwesti slubu... Szkoda ze tak jest, bo to przeciez dotyczy was oboje. Nie wiem co ci poradzic? Moze szczera rozmowa z partnerem... ale czy to cos pomoze? Zycze ci aby sytuacja sie rozwiazala.
Natomiast nie radze brac slub tylko ze wzgledu na dziecko ;) Musicie Wy tego chciec. Wasze dziecko bedzie szczesliwe jesli i wy bedziecie, a tutaj nie ma do tego nic to, czy jestescie malzenstwem czy nie.

Witam kochane.

Olus zdrowe ma serduszko ,nic mu nie jest. Niepotrzebnie lekarka mnie nastraszyła. Przybrał na wadze 285gr w ciagu 5 dni tak ,ze jestem przeszczęsliwa. Co za ulga.
My na sylwka zostajemy sami w domu - mama na imperke i siostra tez ,wiec planujemy uczcic nowy rok pierwszymi przytulankami po.. . Mam nadziej ,ze synus sie zachowa i nie bedzie sie przyglądał. :)

Kurcze dziewczyny ,podziwiam was ,ze tak dbacie o diete karmiąc. Ja karmie ,ale jem wszystko absolutnie. synus jakos daje rade. Kolki miewaz bardzo rzadko.

Ponko ,jesli ty chcesz slubu ,to pogadaj ze swoim dziadem .nie ma lekko -ty tez masz prawo decydowac o swoim zyciu.

a tu zdjecie-ochrzczony Alexander z mamusią

Załączniki

• Chrzciny Aleksandra 102.jpg
    Chrzciny Aleksandra 102.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 50
Ponko szkoda że Twoj A. nie liczy się z Twoim zdaniem i z Twoimi uczuciami:-( Mam nadzieje że sobie to przemysli i się troszke zmieni w tej kwestii.

Winki cieszę się że z serduszkiem wszystko ok:tak: Mały wygląda bardzo dostojnie na tym zdjęciu a z Ciebie piękna mamuska!!!

Dziewczyny ja ok 16 wychodziłam z Mają na spacer i jak przyszłyśmy ok 17:30 tak ona cały czas śpi!!! Już mnie powoli martwi to jej spanie...

onanana, zazdroszczę;-)

Ja też!!!

Winki super wygladacie! I ciesze sie, ze z serduszkiem wszystko ok. Przynajmniej przebadałaś sobie małego w Polsce;-)

Dziewczyny jak myslicie, kiedy jest dobry czas na pierwszy tygodniowy wyjazd z dzieckiem? Gdzies niedaleko. Czy 3 miesięczne dziecko nie jest za małe na taki wypad?

hej
margana no przykro mi że się nie udało ale może warto próbować ? ;-)
winki ślicznie wyglądacie :tak:
ponko trochę dziwny ten twój A , dziecko ma mieć chrzest bo on jest chrześcijaninem i chodzi do kościoła a ślubu nie potrzebuje?? to przyjmuje z kościoła i pisma tylko to co mu pasuje?? może powinnaś uderzyć w tym punkcie ?
alfa oby szybko znaleźli przyczynę twojego samopoczucia :tak:

moja mała coś dzisiaj spać nie chce , na razie mój D się z nią zmaga ,dobrze że chociaż Kuba śpi :tak:

Moj dzis pobił rekord w nocy spał 8 godzin szok:-D a dzis znow spi cały dzien zasnał o 13 i spał do 17 potem poszedł spac o 19 i spi nadal:)
Ale ja martwie sie tymi kupami jutro 4 doba bez kupy:-(

Winki wygladacie przepieknie!!!
Ponko bardzo mi przykro domyslam sie jak musi byc Ci przykro...my ich zawsze bronimy i po co???Wziełas wine na siebie jak nie jestes winna...

Cześć dziewczyny!
Nocka znośna,Onanana, Aga zazdroszczę Wam takiego nocnego odpoczynku, ja mam pobudki średnio co 3 godz.
Winki ślicznie wyglądacie, Olus czarujacy.
Ponko ja też uważam,że powinniście spokojnie porozmawiać na ten temat, przede wszystkim o tym, że twój partner przyjął, że masz takie zdanie na temat slubu bez rozmowy z toba...
Margana mysle, ze wlasnie w tym wieku mozna sobie popodrózowac, pozniej jest o wiele wiecej bambetli do pakowania i niewygodnie.

reklama
Dzień dobry kochane:)
onanana i bardzo dobrze, że WAsza malutka tak śpi, zdrowa jest, nic jej nie boli, pojedzona to se dziecię smacznie śpi :)))
winki ślicznie razem wyglądacie - Ale wylaszczoną mamę ma Alex:-D, fajnie, że już macie chrzest Św. za sobą :)) Super, że serdunio ok:)
ponko maleńka, domyślam się jak Ci przykro, pogadaj ze swoim stanowczo i konkretnie! Trzymam kciuki!&

Dziewczyny, wybraliśmy się z Polą wczoraj do Silesii Katowickiej (przed wizytą u mojego brata) chciałam ciuszki więszke na wyprzedażach malutkiej kupić. Gdy weszłam do drugiego sklepu, wśród tego całego gwaru, muzyki z głośników, usłyszałam swoje wrzeszące dziecko - Dżizass Krajst jak ona się darła - głodna była, ze stresu nie mogliśmy wc w tej całej Silesii znaleźć, a przecież cycka jej nie podam w tym tłumie, nawet nie było gdzie siąść, więc wróciliśmy na parkin i kolejna niespodzianka - kuźwa nie pamiętamy gdzie zaparkowaliśmy, Pola się drze strasznie - ma taki gruby głos jak stary chłop ;-) w końcu po długich a ciężkich tatuś, wypatrzył samochód i pojechaliśmy do wuja Lopeza:-D Pola od razu przyssała się do cycka i jadła uwagaa 35 minut z dwóch piersi (zazwyczaj najada się w 10 minut), kupę nam walnęła taką, że po pachy plecunie łobesrane, na szcęście czekały ubranka na zmianę w razie awarii:)
Wuj Lopez ponosił siostrzenicę, bekła jak stary i poszła spać koło grzejnika pod choinkę ;) a my zamówiliśmy pizzę - ja parówki jadłam z serem i oglądnęliśmy Starcie Tytanów - polecam :)
po 3 godzinach pobudka cycek, beknięcie i już była marudna więc się zaczęliśmy zbierać po 21 ej byliśmy w domu, nawet jej nie kąpaliśmy. Dziś rano ją wykapała i smacznie teraz śpi
U as kobity moje drogie zioma na całego , a my ani w jednym ani w drugim nie zmienione opony letnie

Do góry