reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
winki ciesze sie ze synek zdrowy. Fajnie ze chrzest za Wami .:)
wiem ze za graniaca nie przestrzega sie tak rygorystycznie diet - tak mi mowila szwagierka mieszkajaca w UK (matka blizniakow, ktora kilka dni po porodzie juz wcinala kielbase smazona z cebula). Ja tez juz jem niemal wszystko a Kuba dzielnie znosi ;)

onanana martwisz sie ze coreczka z duzo spi? Jak tu dziewczyny pisza nic tylko zazdroscic, bo mocny sen to oznaka zdrowia. Nic jej nie dolega to sie nie wybudza.
Moj Kuba tez jest spiochem, ale jeszcze czesto miwea problemy brzuszkowe. Jednak kazda mozliwa chwile wykorzystuje na spanie.

margana
mysle ze im mniejsze dziecko tym latwiej sie z nim gdzies wybrac tylko trzeba sobie posprawdzac czy tam gdzie jedziecie sa dobre warunki dla niemowlaczka. Jesli myslisz o wyjezdzie urlopowym to nawet plusy takie ze czesto za dziecko do 3 lat nie placisz (za przejazd czy nocleg). Jesli myslisz o wyjezdzie do rodziny to jeszcze latwiej to zorganizowac ;) Ja pierwszy raz zabralam Macka na wyjazd weekendowy jak mial 3-4msc.

agalodz pogadaj o tych kupach z lekarzem....
Maciek mial tak raz jak przechodzil na MM ze nie robil kupy 10 dni, a w tym czasie dawalam mu czopki glicerynowe ktore tez nie zadzialaly. Brzuch go bolal, mial zapracie. W koncu pediatra kazala mu podac sok jablkowy (mala lyzeczke) i kupy poszly. Ale byl starszy bo mial juz prawie 4msc.

Ostatnia edycja:
dziewczyny dziękuję wam za słowa otuchy :-) i tym które się podzieliły osobistymi doświadczeniami to że ktoś się podniósł po tej chorobie daje dużą nadzieję :-)
niuniunia pytałaś jak to się stało? gin przepisał jej tabletki anty bez badań hormonów i to one spowodowały udar poprzez obniżenie ciśnienia krwi :szok: ona jest przypadkiem który nie może przyjmować hormonów
alfa w nowym roku życzę ci duuuuuuużo zdrówka bo jak jest zdrowie to wszystko będzie dobrze

wszystkim forumowiczkom życzę szczęśliwego nowego roku :-) pełnego tylko pozytywnych wibracji :-)

Hej mamusie :-)
winki super wygladacie,synus wyglada slicznie a mamusia hohoho sexi,slicznie wygladasz kochana i widac ze macierzynstwo Ci sluzy ;-):-)
Gola widac zakupy byly udane a zakonczenie mieliscie udane :-D
ponko kochana Ja na twoim miejscu bym wziela i wylozylabym "kawe na lawe" i pogadala z facetem o co kaman bo wkoncu Twoje zdanie tez sie liczy i to co czego chcesz ,trzymam kciuki &&&& za pomyslne rozwiazanie problemu kochana.
agalodz zazdroscic tylko takiej przespanej nocy,moj sie w nocy budzi tak co 3-4h :tak:a z tymi kupkami to tak jak nimfii radzi,Ja bym pogadala tez z lekarzem moze cos doradzi.

Dziewczyny kochane,zycze wam udanego i rodzinnego sylwestra a takze SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU KOCHANE !!!!!!! Oby Nowy Rok byl pomyslny.

Winki super razem wyglądacie Dobrzez, że z serduszkiem ok.
Gola dziś czytała, że takie zachowanie maluszków w dużym hałasie i w sklepie to normalne bo za dużo bodźców działa na dziecko i reaguje krzykiem bo tego nie przerabia jego mózg, my z naszą córką pierwszy raz byliśmy w hipermarkiecie jak skończyła 3 miesiące.
agalodz na jakim mleku jest Twój mały bo jak na cycu to może sie nie najdać i wtedy nie robi kupy jeśli na MM to powinien codziennie robić mój robi codziennie.

AniaSm wiesz co sama już nie wiem. Gadałam jeszcze dziś z moja pania z poradni laktacyjnej i ona mówi ze mam dwa wyjscia. Albo bedę karmić tak jak karmię (czyli najpierw pierś potam butla) i niebawem to sie skończy, bo mleko zaniknie. Albo spróbuje jeszcze raz z odciąganiam 8 razy dziennie, bo wczesniej mogło mi nie isć z jakis powodów, typu stres, zmeczenie poporodowe, jakaś niejawna infekcja. No i sama nie wiem co robić. Z jednej strony chciałabym jeszcze spróbować, z drugiej boje sie, ze znowu nie wyjdzie i tylko zmarnuję czas i kasę:-( Jestem juz strasznie zdołowana tym karmieniem:-(

Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! Duzo radosci, zadowolenia z dzieciaczków, miłości i zrozumienia w związkach!!!

Witam Was kochane w ostatnim dni tego roku:)

Winki wyglądacie bosko;)
Margo współczuję kochana, ale co za jakiś walnięty lekarz jak tak można
Gola Twoja historia mnie rozbawiła, a miałam od rana smutny humor

Dzisiaj moja córcia pobiła swój rekord zasnęła o 22:30 a wstała o 4:30:D co mnie bardzo cieszyło bo pospałam sobie przez te 6 godz;) Ale podejrzewam, że była tak wymęczona płaczem po szczepionkach choć dziś budzi się co 1,5 godz przewinę ją, pogada chwilkę, zje (10min) i znów spać. Ale jest mniej marudna niż wczoraj, wczoraj miałam z nią taki wycisk, że byłam mokra i zmęczona bo mała ciągle na rękach. W nocy ze mną spała i cały czas mnie trzymała za pierś albo za buzię bo różnie spałam.

Dziś Sylwester, ja tzn my siedzimy w domku. U nas dziś jest przedszkole bo mama i mojej siostry najstarsza córka zostają z gromadką dzieciaczków (trójką która więcej buszuje niż 12 dzieciaków a mają tylko prawie 3 latka i jedno 9miesięcy). Ja jestem pokłócona z mężem bo wyżywa się na mnie za to, że mój szwagier mu nie robi samochodu. A co to moja wina? Ja byłam przeciwna kupna tego samochodu ale cóż...

Wszystkim mamuniom życzę udanego Sylwestra oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2012;)

reklama
Do góry