reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Alfa kurcze to straszne co piszesz... Mam nadzieję że szybko odkryją co Ci dolega i odpowiednio pomogą!!!! trzymaj się kochana:tak: Dobrze że masz wsparcie ze strony rodziny!!!
margo Anek ma rację- Twja siostra jest mloda, organizm zupełnie inaczej radzi sobie z takim obciążeniem. Wszystko będzie dobrze!! Moja daleka kuzynka miała udar w wieku 14 lat ale szybko odzyskała pełną sprawnośc. teraz siedzi gdzie w stanach i robi doktorat. Trzymam kciuki za siostrę&&&

U nas można już o 8 tygodnia na basen... Maja uwielbia wodę, zapytam pediatry przy okazji szczepienia w styczniu ale chya się skusimy... Tylko te infekcje... mam nadzieję że nic nie złapie:-(

reklama
nimfii pare dni temu przeczytalam ze jak sie kladzie dziecko na boku po jedzeniu to nie trzeba czekac az sie odbije. ja małą kłade na brzuszku często jak jej sie nie moze odbic ale ona rzadko ulewa.
pepsi ma racje, ja tez to uzywalam u synka ksiazek pod łóżeczkiem bo on miał refluks do tego on spał tylko na boku i tak ma do dziś.

Przez pierwszy miesiac kladlam Kube na boku, ale od czasu problemu z biodrami nie dam rady go tak ulozyc. Na poczatku bylo nam sie trudno przestawic na spanie na plecach. młody sie zloscil. Wtedy tez nie mnoglam juz uzywac rożka zeby go podniesc do góry. Fakt nbie pomyslalalm o tych ksiazkach pod lozkiem ;)
Ale zdecydowalam sie kupic ta poduszke klin. Na pewno w jakis sposob nam ona pomoze.

Czytalam cos co pisalyscie o sylwestrze?
My sie wybierzemy do sasiadow i zrobimy takie kinder party dla naszych dzieciakow. oni maja dwie corki a my dwoch synow wiec w sam raz ;-)

Hejka!!
Margo współczuję wiem co przechodzisz.Na pocieszenie mogę powiedzieć, że jak siostra jest młoda to wyjdzie z tego musi jednak trochę czasu upłynąć, w zeszłym roku moja mama ma teraz 78 lat miała udar móżdzku i dziś jest ok bierze tylko leki ale to starsza osoba i wtedy leżała też młoda dziewczyna w gorszym stanie i szybko wróciła do zdrowia za 3 tyg już ją uczyli chodzić i mówić.

Alfa Trzymam kciuki żeby lekarzy odkryli co Ci jest i zastosowali odpowiednie leczenie.

Mój mały skubaniutki nie może w dzień zasnąć bez bujania w leżaczku.Wózek odpada tylko leżak i wibracje.Córki wcale nie bujałam a on ręce odpadają,

Nimfii ja pod materac włożyłam płaskie 2 jaski i uniosły go trochę i jest ok, miałam klin ale się zapodział przy przeprowadzce.Jak kładę małego spać na boczku to mi się przekręca na plecki i trochę zjeżdża w dół ale po karmieniu znów go unoszę.

Winki
ja daję mojemu co 3-4 godziny po 120 lub po 150 mleka w zależności jak widzę czy jest głodny i waży już 5,5 kilograma co odczuwam już na rękach.

Dziś przyszła mi spacerówka , którą planuję wykorzystywać na razie w domu , żeby odciążyć ręce.Zobaczymy jak się sprawdzi.
OKAZJA Wyprzedaż GRACO Mosiac Completo (2011936364) - Aukcje internetowe Allegro
Wizualnie jest ok.Lekka i łatwo się prowadzi.
Wczoraj mój mały miał jazdę był tak głodny i senny , że nie mógł złapać butelki i zasnąć wrzeszczał i nie mógł się opanować aż użyłam smoczek z 3 dziurkami i na leżąco wypił z bólem mleko i się wtedy uspokoił.Nie służą mu podróże w więcej niż jedno miejsce bo byłam u 2 koleżanek.

Kochane Maja spała bez pobudki od 22 do 6:30!!!!! Ciekawe czy to jednorazowy incydent?? Ale super Wam powiem, tylko ja wisiałam nad łóżeczkiem i patrzałam czy oddycha:zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny!
U nas noc niezła, Mały budził się 3 razy, pomarudził koło 6, ale zasnal jakos, gazy go meczyły.
Margo współczuję z powodu siostry, mam nadzieję, że jej stan będzie się szybko poprawiał. Trzymam&&&&&&&&&&!!!
Alfa oby szybko zdiagnozowali, co jest przyczyną twoich dolegliwosci!

My na basen raczej sie nie wybieramy, zawsze dostaje szalu, kiedy mam suszyc na szybko wlosy, zawsze zostaje wielka szopa, poza tym basen z ozonowana woda jest na drugim koncu miasta.

My na specjalny basen, na zajęcia dla niemowlaków wybieramy, się po zimie. Lena będzie wtedy miała ok. 5 miesięcy. Ważne żeby zacząć zanim dziecko skończy 6 miesięcy, bo wcześniej ma naturalny odruch wstrzymywania oddechu pod wodą.

Margo współczuję Ci kochana z całego serca. Będziemy trzymać kciuki za Twoją siostrę, na pewno z tego wyjdzie. Wiem, że teraz to dla Was koszmar jest co przechodzicie ale musicie być dobrej myśli, trzeba wierzyć, że siostra wyzdrowieje. Otucha od dziewczyn jest na prawdę bardzo przydatna bo mnie podniosła z wielu ciężkich sytuacji więc żal się do woli kochana;)

Moje dziecko śpi teraz w leżaczku cieszę się, że jednak w nim śpi teraz bo ją nóżki po szczepionce bolą i jak tu ją na bokach kłaść, a na rękach już nie mam siły bo moja kruszynka waży już 4600g (szok!!!!) :szok::szok:ostatnio 3 tyg temu ważyła 3750g, a tu taki skok. Biedactwo leży i stęka ale dobrze, że śpi ja troszkę odpocznę i nabiorę sił na kolejną walkę

Hej kochane
Margo trzymaj się dzielnie, siostra też musi! Rany, jakie to życie jest niesprawiedliwe! A co się wcześniej działo?
onanana też myślałam o basenie, ale zdecyduję się chyba jak Pola będzie mieć z 6-7 m-cy, bo w tej chwili też się boję, za malutka jest.
U nas dziewczyny posypuje sobie śniegiem :)
Znowu wczoraj akcja brzuszek:((( Padłyśmy obie dopiero ok 23:30...

reklama
niuniunia widze ze nie tylko moj kuba zaliczyl spory przyrost wagi :tak:mniej wiecej jak u Was bo 800g ale w 2 tygodnie! To chyba taki etap szybszego wzrostu.

onanana
zycze aby takie noce byly juz zawsze ;-)

Do góry