reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
Cześć mamuśki :)
Obiecałam się meldować co jakiś czas wiec pisze :)
U nas kilka niespodzianek bo Moja Ania to się Franiem może okazać. Tak mi lekarz namieszał w głowie , ze juz nic nie wiem:)
Przez 2 tyg byłam w stresie ,ze maluch pośladkowo leży ale po wczorajszym macaniu brzuszka przez lekarza okazało sie ze juz zanurkował główką do dołu :)Ale nie wiem jak bardzo wiarygodne może być takie macanie przez specjalistę...
A co najciekawsze to gin mi dał 2 tyg i powiedział , ze nie długo się na porodówce spotkamy :D Byle przez te 2 tyg polegiwac i nie zażywać zbyt duzo ruchu .. Szyjka mi się juz troszke skróciła.
Mam nadzieje ze się nie myli :)
Ciekawa jestem , która z nas pierwsza będzie tuliła swoje dzidzi :)?
Trzymajcie sie wszytskie zdrowo Wy I Wasze maleństwa!!

Witam wszystkie mamuśki i ich brzuszki! :-)

Nie odzywałam się przez jakiś czas bo właściwie trudno mi pisać o tym, że nic na razie nie wyszło z mieszkaniem. :-(Wciąż się nie poddajemy i szukamy. Właściwie to było jedno mieszkanie i już mieliśmy podpisać umowę przedwstępną, ale okazało się, że właściciel chciał nas wyrolować. Wiecie co, nie zdawałam sobie sprawy z tego jacy ludzie potrafią być bezwzględni - byleby tylko oszukać!!! Niestety to nieodosobniony przypadek. Często ostatnio spotykamy się z kanciarzami, aż w głowie się nie mieści. :wściekła/y: No i zaczęliśmy od nowa poszukiwania :confused:. Jeśli do końca tego tyg. nic się nie wyklaruje to będziemy zmuszeni wynająć mieszkanie! Jak sobie pomyślę, że wynajem bedzie nas tyle kosztował co kredyt to płakać mi się chce. Gdybyśmy mieli swoje mieszkanie to chociaż powoli spłacalibyśmy je, a tu figa z makiem. :-(

Dość biadolenia.
W poniedziałek idę na ważne USG. Nie mogę się doczekać aż zobaczę Lilcie. Ostatnio tak się kręci w brzuszku. To urocze. Nie mogę się już doczekać, aż ją zobaczę, przytulę i wycałuję małe stópki i rączki. Drżę tylko, czy ze wszystkim zdążymy. Tak bardzo chciałabym mieć przygotowany kącik dla niej.

Pozdrawiam wszystkie listopadówki!

Hej!
karmelka no widzisz też nie moglam spać w nocy, budzilam się co 2godz, ostatnio o 3.47! Ale nawet o tej 9tej jestem w miarę wyspana.
kasiazar dobrze, że się odzywasz, bo o takie znikająe mamusie to my się bardzo martwimy. Mówisz że zrobił się chłopczyk? Jak się nie mylę to dziwuszkę hciałaś nie? No widzisz a mi w 4mcu z chłopca zrobiła sie dzziewczynka, a chciałabym odwrotnie. Najważniejsze, aby było zdrowe. Choć nie ukrywam, że serduszko zakłuło, że nie boy.
mati jak ja cię rozumiem, jak czytam, że prasujecie, ustawiacie, a ja nadal niewiem co z mieszkaniem, termin zapłaty za 3 tyg a kaski raczej nie zdążymy dostać. A kiedy troszkę wymalować i poustawiać.

Wczoraj miałam dziwne bóle krzyża, do tego Mała jakoś dziwnie niespokojnie się kręciła i te skurcze zapowiadające. Przestraszyłam się, leżałam i sprawdzałam co ile je mam, tłumaczylam dzieku, żeby czasem nie przyszło teraz rodzić bo nie czas i taty z nami nie ma. No i poskutkowało, dziś jest ok.

A teraz chyba wstanę, choć zimno

Trusia, tak córeczkę bardzo chciałam ,i nie ukrywam ze po tych rewelacjach o chłopcu to czułam się zle , tak jakby mi kto córke zabrał :/ Ale teraz juz nie myślę co mam w srodku , będzie co ma byc> Wazne zeby było zdrowe! Ale gdybym do konca myslała ze corka a wyszedł by synek to nie wiem czy bym w jakąs depresje nie wpadła :D a wszytko przez nastawienie :)
A Ty jstes w 31 tyg więc lepiej Małej wytłumacz zeby sie jeszcze na swiat nie pchała :)

Ostatnia edycja:
Hej!
mati jak ja cię rozumiem, jak czytam, że prasujecie, ustawiacie, a ja nadal niewiem co z mieszkaniem, termin zapłaty za 3 tyg a kaski raczej nie zdążymy dostać. A kiedy troszkę wymalować i poustawiać.

Czyli też u was wszystko w proszku? Jak czytam, że dziewczyny mają już mebelki i łóżeczka przygotowane to zaczynam się nakręcać, że my praktycznie nie mamy jeszcze nic, a ostatnio coraz częściej odczuwam bóle w podbrzuszu. Martwię się, że nie zdążymy! :-(

Witam środowo :)
Kasiazar no to Was lekarz zaskoczył, nie ma jak to niepewność. Trzymaj się dzielnie i nie pobijaj rekordu i jeszcze poczekajcie w jednym opakowaniu :) Odpoczywaj i leżakuj grunt że z dzidzią wszystko ok.
Meryan a jak Ty się czujesz ?? dalej na zastrzykach?? Jak maleństwo??
U nas ok. Gosia zdrowa, dzidzia się rozpycha a ja właśnie czekam na kuriera i pościel z wypełnieniem dla maleństwa :) i nie mogę się doczekać hehe.
Pozdrawiam serdecznie papa

Mati - jutro zanoszę papiery o kredyt dopiero, a 13.10 muszę mieć brakujące 70 tys!!! a gdzie remont chociaż mały, kupno kuchenki i takich przyziemnych dupereli.....

Kasiazar - ja to tak ryzałam w sierpniu po 3D, miałam do końca pewniaka, że to chłopiec, wszyscy też mówili, że ładnie wyglądam itp. Początek był kiepski, do tego ruhy od 24tygodnia, ale teraz jest już ok. Różowy kolor kroluje, chociaż nie powiem niebieskiego też coś mam :)

hej,
u mnie już dzisiaj lepiej z netem.

Kasiazar ciekawe czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka. nie zestresowałas się tymi 2 tygodniami?

ja już nie bardzo moge chodzić. ide w poniedziałek do lekarza i zapytam o co chodzi. pójdę na spacer lub w domku trochę dłużej coś porobię i tak mnie bolą biodra i pachwiny, że sie ruszyć nie mogę. wtedy już tylko leżenie.

mam nadzieję, że to nic poważnego. w pierwszej ciąży nic takiego mi nie dolegało

wczoraj nasuszyłam warzyw na zimę, a dzisiaj zamierzam przetworzyć jeszcze jabłuszka w słoiczki. nawet potem dla maluszka się przydadzą.

reklama
Do góry