reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
i ja trzymam kciuki zeby z Ixi i dzidzia bylo wszystko ok..

Miqua witaj :) ja tez pochłaniam alugastrin, z tym że ja to w tabletkach sobie żuję, bo nie wyobrazam sobie pić.. teraz przeszlam na migdały i tic taci miętowe, bo wyczytalam ze mozna sie uzaleznic od alugastrinu ;) ale ostatnio zgaga coraz gorsza ;( dopada juz nawet w ciągu dnia, nie tylko wieczorami.

Basia mi tez tak czesto sie robi, po prawej stronie na górze mam takie różne ikonki i tam mam 'Page' (bo mam wszystko po angielsku) i potem 'Zoom' i tam sie ustawia procenty i jak mam 100% to jest ok a czasem sie przestawia na 125 i tez mi sie tak rozciąga wiec moze sproboj cos pokombinowac tam ;)

Ja chodze jak na szpilkach, bo czuję, że mala ciagle siedzi na dupce. Kopie tylko na dole i to do środka głęboko więc podejrzewam ze moze byc twarzyczka do mnie obrócona. Wczesniej to mi brzuch podskakiwal na lewo i prawo a teraz tylko w srodku czuje wszystko a brzuch ani drgnie. Martwie sie.. niby jeszcze jest czas, ale juz tak dlugo sie nie przekreca ze boje sie ze tak juz zostanie ;( Teraz np pierwszy raz od dłuższego czasu wypchnęla mi głowę koło pępka, chyba sie przeciąga.

Tak piszecie ze w pazdziernikowkach juz sie ktos rozpakowal itp a ja nawet nie mam jak i kiedy zagladac na inne miesiace, ledwo wyrabiam u nas, mimo tego ze siedze w domu ;)
Ale bedzie fajnie jak juz bedziemy sobie zdawac relacje z porodów :D

Czy są jeszcze jakies mamusie, oprocz mnie i Kami, ktore martwią sie miednicowym ułożeniem?

Ostatnia edycja:
Ufff oganęłam wasze wekendowe posty
IXI kochana trzymaj tam się i mam nadzięję, że jeszcze to fałszywy alarm, moja koleżanka też miała identyczną sytuację, a dziś jest w 39tyg, oby i u ciebie było podobnie, trzymam kciuki :)))
ANIU moja też cały czas dupką w dół i ani drgnie, martwię się ale nie tak strasznie, podobno jeszcze nie wszystko stracone i są szansę na obrót.
Goncia ja też jestem rozkojarzona za kierownicą, jak nie musze, to nie jeżdżę. Dziś musiałam i przy wymijaniu zahaczyłam pobocze, kurcze niewiem jak.... A naprawdę wolno jechałam. Do tego mam sklerozę, dziś z milion razy dzwoniłam do męża - "Co ja mialam kupić?"
Anarien i jak po wizycie w zusie? Ja dostałam dziś kaskę za szpital i wydałam na najpilniejsze rzeczy, a ty jak? I na twoim miejscu to zrozumiałe że nie siadasz za kierownicą, wolałabym jednak żebyś sama nie jeździła nawet pks, martwię się o ciebie :) Napisz koniecznie czy coś wywalczyłaś oik.
Amerie ale pech co. Musiałaś się wystraszyć tą stluczką, a mąż to wogóle. Ale najważniejsze, że dobrze się skończyło. Dziś przy takiej pogodzie niewiele brakuje do wypadków....
Myqua WITAMY!!!!!!! To nas się nazbierało co. Ale fajnie że jest coraz więcej.

Ja wróciłam niedawno z miasta (30km), rankiem pobieranie krwi, potem piekarnia - głód. Kawka u siostry, zakupy dla Malutkiej (po wizycie w banku). Kurcze smoczki z aventu zdecydowanie odpadają, są bleee. Może canpol.... Hmmm. To samo mam z pampersami, może hugies
W dodatku czekałam na jakąś część do auta męża i milion razy dzwoniłam do niego co to miało być. No naprawdę zapomniałam. Ale się złościł, choć zaciskał zęby heh. Potem były ploteczki z koleżankami z pracy - stęskniłam się i fajnie było pogadać - no i najważniejsze. W piątek idę oglądać wóżek, chicco (kurcze zapomniałam nazwę łee) 3w1. Wieem że dała 1,9tys a chce 500 zł. Mam nadzieję że spodoba mi się. Już nawet mam taki fajny humor że ten deszcz mi nie przeszkadza...
Do później, padam!!!

Ciekawe gdzie JOLKA????

aduska123, dzieki za przekazanie wiesci od ixidixi, trzymam kciuki, zeby jak najdluzej nosila dzieciatko w sobie..

lenna1982, ja ostatnio zastanawialam sie jak to jest czuc dwa :) jak jedno potrafi tak szalec.. :)

ania_ch0, ja jestem 32 tydzien, a maluch ciagle poprzecznie (widzilam na USG, po tygodniu polozna podtwierdzila), a ciagle czuje go w tych samych miejscach, wiec raczej sie nie obrucil, tez troche sie martwie, ze mu tak wygodnie.. ale nie trace nadzieji, ze sie obruci i bedzie ok. Ty masz jeszcze wiecej ode mnie czasu wiec uszy do gory :)

Ja tez coraz bardziej rozkojarzona jestem, staram sie kierowac jak najostrozniej ale kilka razy zapomnialam zamknac auto :/

Kilka ostatnich nocy bolal mnie strasznie kciuk, szczegolnie dzisiaj.. niemkoglam zasnac, czulam tez mrowienie i swedzenie.. pogooglowalam i podejrzewam zespol cisni nadgarstka , podobno czesto sie zdarza w ciazy.. jutro ide do lekarza..

Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, ostatnio źle się czuję psychicznie i troche fizycznie a do tego lekkie problemy finansowe.. Szkoda gadać. Nie wiem czy to normalne ale od kilku dni kilka razy na dzień czuję lekkie skurcze w dole brzuszka w okolicy jajników, taki lekki ból podobny do tego kiedy miałam okres (jestem w 30tyg. ciązy). Też tak macie? Poza tym malutka kopie z całych sił i z tego co mi tydzień temu powiedział lekarz dalej się nie odwraca główką w dół. Ostatnio mam problem ze snem w nocy a jak już zasnę mam koszmary. Jestem zmęczona i lekko przygnębiona tym wszystkim :-( Echh..

Ulalala, ale lekturka...nie było mnie raptem 48 h a tu proszę :-) kilkanaście stron czytania :-) super :-)

i ja się dołączam z kciukami za IXI. Oby dzidzia jak najdłużej wytrzymała w swoim gniazdku...
i witam nowe listopadóweczki :-)

My z P. musieliśmy skrócić nasz pobyt u znajomych - jakieś perfidne choróbsko się do mojego małża przyplątało....i czuł się na tyle kiepściuchno, że postanowiliśmy szybciej wracać...i tak trzymałam kciuki, żeby mi nie sprzedał - widać za lekko, bo już od rana fatalnie się czuję...nie mam na nic siły, na nic się skupić nie mogę a czajenie mam -1000. Masakra...jakoś nie przyzwyczajona jestem do takiego samopoczucia - cała ciąża (jak do tej pory) z mega zapasem energii a dzisiaj totalny flak :no: ech....

witam
czas się przyłączyć :):) mam termin na 26.11.2010 :) dzisiaj z mężem po raz kolejny widzieliśmy naszą Księżniczkę od razu życie staje się piękniejsze.

ściskam
Magda

Hej witam i Magdę, jak fajnie :))))
LLF może masz po prostu gorszy dzień, każdemu siadają baterie i potrzeba odpoczynku na naładowanie

Kurczę, a dziś dostałam list z zaświadczeniem męża z uk i znowu źle zrobili, co za barany. Teraz zanim wyślemy druk i łaskawie poprawią - dobry tydzień. A jak nie mieliśmy 50tys na mieszkanie tak nadal z nieba nie spadło....

reklama
Elzu po prostu dostaję kopniaki z dwóch stron pępka, czuję podwójnie wypchaną dupkę, podwójne łokcie bądź kolanka i mam obote żebra z dwóch stron. A brzuch wieczorem rozciąga się i z prawej i z lewej strony :)No i boli czasem nawet to ich przeciąganie i nie ma nic wspólnego z przyjemnością.
Wszystko jest kwestią podejścia. Wiedziałam od początku że będzie dwójka i nastawiałam się że może być ciężko a i atk uważam że trzymam się dzielnie. I ja i inne podwójne listopadówki

Do góry