reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

reklama
Witam się cieplutko, wręcz upalnie :D

Wypoczęłam od środy, że hoho. Nie było mnie dosłownie "chwilę" a tu tyle naskrobałyście, że normalnie nie ogarniam tego :/ A to tylko wątek LISTOPADOWY a w innych też pewnie dałyście czadu ;)

Ale dorzucę co nieco od siebie w niektórych tematach:)

Co do ruchów hmm To moje pierwsze dzieciątko więc nie mam w ogóle doświadczenia :( Leci tydzień 19 i nie wiem czy już czuję ruchy czy jeszcze nie a to wszystko przez to, że od zawsze miałam mega burczenia w brzuchu i koncert jelit. Więc jeśli Oluś już mi daje znać o sobie to póki co nie wiem, że to on:( Mamuśkom, które czują już swoje dzieciątka gratuluje i cieszę się razem z nimi :)

Mysza84 wiem co czułaś z tym bólem!!! Cieszę się, że już wszystko ok!! Ja przechodziłam to we wtorek wieczorem, w nocy i prawie całą środę:( Od zawsze męczą mnie wzdęcia ale to co w środę przeszłam to jakaś masakra była. Nie mogłem przez ten ból nawet chodzić. Brzuchol był wzdęty i obolały. Spanikowałam i dzowniłam do gina. Zalecił właśnie nospę i espumisan (2 tabsy 3 razy dziennie) i przeszło. Ale się namęczyłam. Na przyspieszenie trawienia gin polecił mi też syrop Lactulose mip. Popijam i mam nadzieję, że ten ból już nie wróci.

Co do sprawy cyckowej to ja zawsze byłam małocyckownik :D Nosiłam 70B. Teraz cycki mi wypadają z 75C zobaczymy co będzie dalej :)

Jeśli chodzi o opalanie to załamka. Czuje się jak córka młynarza:/ Co prawda ciałko mam troszkę jeszcze opalone po lutowym urlopie ale dla mnie to nic!! Będąc na działeczce wczoraj troszkę już gębe poopalałam ale dla mnie to za mało. Uwielbiam się smażyć na słoneczku więc muszę jakiś wypad nad morze skombinować byleby pogoda dopisała:)

A teraz idę po coś zimnego do picia i poczytam co tam na innych wątkach słychać :)

Listopadóweczki - Forum BabyBoom

no jest tutaj ale nie wiem jakie sa zasady wpisania się???

spokojnie...nie ma żadnych zasad wpisywania się....podforum jest baaaaaaaardzo świerzutkie i technicznie jeszcze do ogarnięcia...narazie jedna osoba,to technicznie ogarnia...więc cierpliwości kobitki;-),
wszystkie listopadówki będą mogły tam pisac i byc mniej anonimowe( zresztą na wątku zdjęciowym temat był poruszany....i najbardziej chodzi tu o to,żeby nie wklejać zdjęć na forum publicznym i uniknąć śledzików)

Witam,
jestem studentką Wydziału Psychologii UW i chciałam zwrócić się z serdeczną prośbą do wszystkich Pań spodziewających się dziecka o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej. Ankieta dotyczy myśli i uczuć, jakie towarzyszą kobietom w ciąży, jest niedługa i, mam nadzieję, przyjemna :)

Przyszłe mamy, które chciałyby mi pomóc, bardzo proszę o kontakt pod adresem magisterska@interia.eu - prześlę wówczas ankietę.

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość za wtrącenie się do wątku. I oczywiście zapraszam do kontaktu, każde zgłoszenie jest dla mnie nieocenioną pomocą:)

tusia26 i anber, Mysza84 otworzyla grupe i zdje sie ze ona tylko moze wysylac zaproszenia (jeszcze nie do konca wiadomo o co chodzi), wiec juz wiecie gdzie sie zglaszac :) moze juz macie zaproszenie w wiadomosciach, sprawdzalyscie?

Dziewczyny mamy 3 dzień piękną pogodę, aż trudno uwierzyć co nie? Lubię takie ciepełko, można w końcy białe gyry wystawić do słońca, tyle że dziś tylko kark sobie opaliłam, chyba w truskawkach

Strasznie pobolewało mnie dziś brzucho, takie ukłucia z lewej strony, czsem silne. Kurcze a do tego te upławy, czasem zastanawiam się czy nie posikuję :sorry2: Też tak macie?

Ciekawe co będzie jutro? Jadę na Komunię i liczę na pogodę

A ja własnie przebrnęłam przez przeszło 300 postów, które naskrobałyście tu od poniedziałku :-)
kilka razy zdarzyło mi sie przysnąć ale dałam radę ...

Dużo się wydarzyło, ale jakbym zaczęła się do wszystkiego odnosić to bym chyba epopeję napisała ...

Anbar - trzymam kciuki, żeby w końcu raz a dobrze zdiagnozowali Ci te plamienia, a przede wszystkim, żebyś do końca ciąży już nie miała więcej atrakcji

a teraz spać :-) do jutra Dziewczyny (hmmm właśnie zobaczyłam, że już jest jutro :-) )

spokojnie...nie ma żadnych zasad wpisywania się....podforum jest baaaaaaaardzo świerzutkie i technicznie jeszcze do ogarnięcia...narazie jedna osoba,to technicznie ogarnia...więc cierpliwości kobitki;-),
wszystkie listopadówki będą mogły tam pisac i byc mniej anonimowe( zresztą na wątku zdjęciowym temat był poruszany....i najbardziej chodzi tu o to,żeby nie wklejać zdjęć na forum publicznym i uniknąć śledzików)

to świetny pomysł .
tez tutaj nie umieszczam zdjęć bo wszyscy to moga zobaczyć a nie bardzo bym chciała(chodzi mi o niektórych znajomych)

witam niedzielnie!!!!
Taka piękna pogoda i az sie wierzyc nie chce ze zapowiadaja na jutro w niektórych rejonach burze i silne opady:-(
Co do tego podforum to Elzu napisała coś o zaproszeniach. Tylko ze ja sie sama tam dopisałam i chyba jestem w "członkach" , albo mi sie tak wydaje, ale jesli tak to czy kazdy moze sie tam zapisac ?

reklama
Ja też nie nadążam za waszymi postami :( Ogólnie mam mało czasu na siedzenie na bb ale więcej czasu bede miała we wrześniu. Pogoda piękna, że wczoraj z małym byłam cały dzień na dworze i nas opaliło. Ja uciekałam od słońca a tak mi spaliło rękę. Dzidzia wczoraj dopiero wieczorem dała mi znaki, że jest :) Natomiast cały dzień chyba spała bo aż się zmartwiłam że nie czułam kopniaczków. W czwratek mam wizytę i chcę go spytać jak moje łożysko wyglada bo troszkę się martwię gdyż na koniec poprzedniej ciąży mi się odkleiło...Miałam w minionym tygodniu też bóle brzucha w okolicach pępka ale szybko ustąpiły bo tak to poleciałabym do gina wcześniej.
Dziewczyny co macie plamienia odpoczywajcie jak najwięcej i oby szybko ustąpiły.

Miłej niedzieli...

Do góry