reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Trusia a z Leo to w sumie nic poważnego, wystarczyło zmienić godziny posiłków (jadł mało a często i brzuszek/wątroba nie "odpoczywały") i wyeliminować kilka produktów i jest ok. Zdrówka dla Wiki w takim razie!

Pozdrawiam wszystkie mamy!

reklama
trusiu czuję się swietnie, dziękuje :* Dwa dni temu byłam na wizycie, a jakieś 1,5tyg mialam pierwsze badanie prenatalne z pobieraniem krwi. Wszystko jest bardzo dobrze, Maleństwo zdrowe i to najważniejsze. Płci jeszcze nie znamy ale nie spieszy nam się choć jestem już troszkę ciekawa :-) Przytyłam w sumie 0,4kg wiec jest ok. Wszystkie wyniki badań mam idealne, lekarz jest bardzo zadowolony, ciąża jak do tej pory przebiega wzorowo i oby tak do samego końca :-)
Co odczuc w tej ciaży to te tygodnie lecą mi dużo szybciej niz przy Dawidku, zdecydowanie ZA SZYBKO. Dużo się teraz w naszym życiu dzieje, do tego opieka nad Małym no i ten czas jakoś szybciej ucieka. Czekam z niecierpliwościa na pierwsze ruchy, każdą wizytę przeżywam równie mocno co przy Dawidku, emocje nie są mniejsze niż przy 1 ciaży. Duzym plusem jest to ze teraz jestem duuuużo spokojniejsza niz wcześniej, teraz trzeba sie nieźle postarać zeby mnie wyprowadzic z równowagi ;-)
Aktualnie Dawcio chory ale małymi kroczkami zmierzamy ku wyzdrowieniu :-)

Czesc Dziewczynki:tak:

Trusiu ta cisza to chyba nie związana ze świętami, to już niestety standard:-( Ja też zawsze marzyłam o parce, no i nam sie na szczescie udalo;-)

No wlasnie jak tam nasze brzuchatki? Paulinka, Tygrysek? Pominelam kogos;-)?

My tez juz po bilansie. Zaliczylismy w tym roku podwojny bilans, 2-latka i 4-latka:tak: Rozwojowo wszystko w porzadku, ważymy 13kg, mierzymy 94cm, ale i tak według mnie Zuzia jest wciąż jakaś taka kluskowata w stosunku do swojej wagi, która w sumie nie jest za duża.

Witajcie dziewczyny :) jakoś nie mogłam się zebrać żeby coś napisać.
U nas wszystko dobrze, Krzyś jest przesłodki, właśnie zaliczyliśmy spacerek i teraz mały śpi. Bilansu jeszcze nie zaliczyliśmy bo mały przeziębiony. Jeżeli chodzi o ciążę to tę znoszę o wiele lepiej niż z Krzysiem. Nie męczą mnie dolegliwości ciążowe ani też nie wyskoczyły jakieś problemy, na razie jest wszystko w jak najlepszym porządku, dzidziuś rozwija się prawidłowo (nie znamy jeszcze płci) w zeszły wtorek miał już 8,5 cm :happy2: Kolejna wizyta na początku stycznia to już powinniśmy się dowiedzieć czy Krzyś będzie miał siostrzyczkę czy braciszka :)
Podobnie jak u Paulinki ta ciąża leci mi strasznie szybko, termin na 1 czerwca więc za 5 miesięcy będę szykować się do porodu ;-)

reklama
Cześć dziewczyny :-) zagląda tu jeszcze ktoś?? Mam wrażenie, że nasze forum padło :( Napiszcie co tam u was i u waszych szkrabów. kiedyś ktoś pytał jak po bilansie dwulatka - to moja spóźniona odpowiedź; Krzyś ma 13,5kg oraz mierzy 91 cm. Pozdrawiamy

Do góry