reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Witam!

W nocy coś rzeczywiście spać nie mogłam ale trochę nad ranem nadrobiłam. Jestem już po zakupach i teraz wcinam w łóżeczku rugie śniadanko, Filuś śpi w nogach i mimo kiepskiej pogody biometr raczej OK, czego i wszystkim Mamusiom życzę.

Co do szczepień, pod koniec października mamy w SR 2 spotkania z neonatologiem, więc nie omieszkam zaptać co i jak.

reklama
daissy nie ma co sie martwic, to 'tylko' zblizajacy sie porod :D mi tez jest goraco, w nocy spie zupelnie odkryta i zakladam noge na koldre zeby T. mnie w nocy nie mogl nakryc koldra w nocy ;)

ja juz bym chciala byc po, zwlacza ze po tej niedzielnej akcji ze skurczami co 3 minuty to co chwila brat i siostra do mnie dzwonia czy juz urodzilam, mama mojego T. do mnie wydzwania, moja mama wydzwania do T. czy w nocy cos sie dzialo :D i tata do mnie dzwoni, ze jakby co to on juz wrocil z pracy i jest w domu to moze mnie zawiesc do szpitala,,, wszysyc podjarani na maksa

u mnie też już zaczynają się telefony i jak? już? Nikomu oprócz małża o skurczach nawet nie mówię, bo by 100razy na dzień wydzwaniali pewnie a nie mam na to zupełnie ochoty.

chciałabym żeby TO było dziś ;) !!!

wg mojego suwaczka "jeśli nie odeszły mi wody płodowe i mam ochotę na seks to nie ma przeciwskazań". No tak bo pewnie bym poszalała z mężem jakby mi wody odeszły :D eh głupka ze mnie robią:p

Ostatnia edycja:
a co do programu tvn to zrobiłam na szybkiego notatkę:
Pan w tvn mówił o:

Jak dziecko się zaksztusi, nie wolno nim potrząsać, musi się wykaszleć, jak sie zadławi-najpierw kładziemy dziecko brzuszkiem na dwóch kolanach, obejmujemy całą dłonią powierzchnie płuc i druga dociskamy pulsując, (główka nie może wisieć)aż zacznie ulewać, płakać, jeśli po dwóch próbach nie uda się, nalezy szybko zadzwonić po pogotowe , i robić sztuczne oddychanie,ustami obejmujemy nos i usta i bródkę jednocześnie,wdmu****emy nie za mocno powierze, i położyć palce wskazujący i środkowy na sutkach, w miejscu przeciwległym połozyć kciuk i w tym miejscu masować serce dwoma palcami sercejemy mam nadzieje że w miare zrozumiale :-D szybko pisałam

Witam wszystkich :)

Widze, ze temat szczepionek wrocil :) my to w ogole mamy problem, bo w Anglii szczepi sie w 2,3 i 4 miesiacu (te darmowe), a my chcemy wrocic do PL jak bedzie mial 3 miesiace i ominie go to ostatnie szczepienie.. i sie martwie, czy uda sie dostac kontynuacje tych samych szczepionek w Polsce.
A gdzie sie szczepi dzieci w Polsce? U pediaty? Bo jesli tak to po prostu bedzie trzeba przedzwonic i wypytac lekarza co i jak.

holly101, no to super ze wszystko tak pozytywnie :) i dobry lekarz i rozwiane watpliwosci co do cesarki.. no i przede wszystkim.. to juz tylko tydzien :) sama chce rodzic SN ale zazdroszcze ze dziewczyny szykujace sie na CC wiedza dokladna date.. :)

agatakat, ja tez bym chciala zebys juz rodzila hehe, to mi powiesz jak to jest rodzic tutaj :p a tak na serio, to my postanowilismy z D, ze nie bedziemy dawac znac rodzinie i znajomym jak sie cos zacznie, tylko jak juz sie urodzi, zeby nam dali spokoj :)

Co do pierwszej pomocy dla dzidzi, to moze sa w necie jakies filmiki instruktarzowe?

elzu tez byl taki plan zeby nikomu nic nie mowic, tylko ze moja cala rodzinka jest tutaj i w kazdym momencie moga wpasc, a jak dzwonia i sie pytaja co slychac to tak dziwnie sciemniac ze nic nie slychac :-p
karmelka podziwiam Cie! przy jednej dzidzi trzeba sie napocic a co dopiero przy dwoch maluszkach :tak:

a jak myslicie mozna normalnie sie poprzytulac przy rozwarciu?

agatakat - suwaczek twierdzi, że tak, i ile wody nie odeszły ;-)

a u nas z telefonami nie będzie problemu :-D! na położniczym naprawdę nie ma zasięgu :-D

reklama
A ja kombinuję żeby mieć internet w szpitalu, muszę kupić jakiś przenośny modem w orange. Cały czas naiwnie myślę, że będę mieć czas Was poinformować o wszystkim prawie na bieżąco :-)

Do góry