reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Musze isc do gina ale narazie nie mam na to kasy, (chodziłąm w ciazy prywatnie do super babki, miałam wtedy karte z pracy, wiec nie płaciłam, ale ze jestem na wychowawczym to karty nie mam).
Asia ja też byłam na wychowawczym i miałam kartę do przychodni z pracy -musiałam tylko przelewać co miesiąc składkę taką jaką firma za mnie płaci na konto firmy. To było jakieś 30 zł, bo firma ma stawki korporacyjne - zapytaj moze u ciebie też się tak da.

reklama
ja też tak płaciłam cos powyżej 30 zł a firma resztę, tylko ze ja zrezygnowałam bo mam za daleko teraz jeździć a i jak bym chciala kupić pakiet rodzinny (dla męża i Olinka) to musialabym płacic powyżej 100 zł. W ciąży wykorzystałam lux-med na maxa z badaniami :) a do ginekologa i tak prywatnie chodziłam, a ze jest tam taka mozliwosc ze w ciąży mozna przyniesc badania od innego llekarza niż z lux-medu wiec mialam super!

Laseczki ale tu cicho:tak:
Etna jak sprawozdanie?
U nas dziś szaro i ponuro:baffled: niestety słońce uciekło
Ja wczoraj oglądałam dokument o ludziach TRANS-GENDER. W USA wykonuje się dziennie 4 operacje zmiany płci u niemowlaków !!!! to wszystko na zyczenie rodziców!!! kosmos
napisalam, oddalam i czytalam na radzie, dzieki :)

Odnośnie tych lalek to mnie one trochę przerazaja

ACH DZIEWCZYNKI ;P OLINEK JUŻ SPI OD PÓŁ GODZINKI!!!
Przeważnie spimy do 8.30-9.10 ale dzis budził sie z głodu bo miał dłuższą przerwę, i jak zjadł obudził go pociąg ktory trąbił przed przejazdem. Wiec Oliś wstał po 8. O 12 poszedł na drzemkę (a nie jak czasami o 14-15 i wstaje 17 np) wstał o 13.45 wiec wieczorem juz był bardzo spiący. Maż przyjechał troszkę wczesniej z pracy bo zle sie czuję, zrobiłam sobie drzemkę 18-19.20 bo obudził mnie H, oczywiscie kupa nie do przebrania przez niego, Oli trudny jest do przebrania ostatnio, wiec mamusia musiala przyjsc na ratunek ;p Przebralam dziecko, umylam, nakarmilam i usnął mi na rękach w sekundę.
Oj.......normalnie czuję sie jak ptak!!!! Ostatnio mi mały zasypiał po 22 i to czasami godzinę turlał sie na łóżku a dziś bajeczka :)
Mam czas dla siebie, idę się ogarnąć i do łóżka spać, superooooowoooo hehehehe

Ula zazdroszcze tego spania oj zazdroszcze, ja ostatnio mało śpie, wczoraj poszlam spac przed 24 a o 6 pobutka i caly dzien na nogach
Zdrowiej, zdrowiej zeby malego nie zarazac

Agrafka miałam zamiar tak im płacić. Ale w trakcie mojego zwolnienia skończyła się umowa z ubezpieczycielem i trzeba bylo przedłużać, i pamiętam że wtedy było duże zamieszanie. Więc pewnie teraz już nie da rady, bo na wychowawczym już nie przedłuże itp. ALe jak będe bardzo potrzebowała to będe ich nachodzić:)
Teraz jestem z Hanka ubezpieczona w ENEL MED z męza pracy, on płaci za to gorsze :) tylko kurcze jestem tak przyzwyczajona do mojej ginekolog, że nie wiem czy będe chciała zmienić na innego grzebacza :p hehe

Kasia masz jakis super latwy przepis na tort malinowy albo truskawkowy??i czy biszkopt da sie zrobic w tym robocie??
tort malinowy ?? a moze zwykly jasny krem i maliny ? albo krem gotowy malinowy a góre to jak juz cie poniesie :D a to dla córki ? barbi nie robisz??
a biszkopt nie robilam w tym bo mam ukrecona czesc do ubijania ale mysle ze spokojnie mozesz na najmniejszych obrotach z ta koncowka do ubijania delikatnie wymiesza :) osttanio siatkowalam kapuste na bigos :D

ps. Pawel dzis 1 dzien w aparatach jak byl ze mna to na raczki oczywiscie i płakał chyba "szok" przezywał albo po prostu synuś mamusi .... u taty <bylam w pracy> prawdo podobnie byl grzeczny jak nigdy ! nicnie ruszał przy uszach na ciche wołanie "Paweł" odwracał glowe :)))))))))))))))))))))) wiec 1 dzien jest na wielki + :) dzieki za trzymanie kciuków :D

Ostatnia edycja:
Anian - wow, ale tort... cholerka... poczekam na okazję i go zrobię, czyli gdzieś koło kwietnia :-D
Kasiiula - gratki dla Pawełkowego słuchu, najpierw mu będzie przeszkadzać, a potem zapewne zapomni ;-)
Dzięki Gośce obudziłam się dziś do pracy, mała cwaniara ma wbudowany jakiś budzik albo co, bo o 6:00 stanęła w łóżku i zaczęła pochrząkiwać... matka na zegarek i ... szybki wyskok z wyra... podziękowałam córce za pobudkę. Wczoraj chyba zapomniałam nastawić budzik:zawstydzona/y: albo coś w nocy z nim pomajstrowałam, bo o 4 jeszcze patrzyłam , która godzina... , teraz dopijam kawę po śniadanku już w pracy :-D

reklama
Robiłam test :)

JEDNA KRESKA... ufff...
ale okresu nadal nie ma - hehe :p

No to ulga!:-)

tort malinowy ?? a moze zwykly jasny krem i maliny ? albo krem gotowy malinowy a góre to jak juz cie poniesie :D a to dla córki ? barbi nie robisz??
a biszkopt nie robilam w tym bo mam ukrecona czesc do ubijania ale mysle ze spokojnie mozesz na najmniejszych obrotach z ta koncowka do ubijania delikatnie wymiesza :) osttanio siatkowalam kapuste na bigos :D

ps. Pawel dzis 1 dzien w aparatach jak byl ze mna to na raczki oczywiscie i płakał chyba "szok" przezywał albo po prostu synuś mamusi .... u taty <bylam w pracy> prawdo podobnie byl grzeczny jak nigdy ! nicnie ruszał przy uszach na ciche wołanie "Paweł" odwracał glowe :)))))))))))))))))))))) wiec 1 dzien jest na wielki + :) dzieki za trzymanie kciuków :D

SUUUUPPPPEEEEERRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Brawo dla kochanego Pawełka!

ETNA WIEM . PAMIĘTAM. ALE W PRACY KORZYSTAM Z NETU A ZDJĘĆ TU NIE MAM.:zawstydzona/y:Masz picassę?

Do góry