reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

czesc dziewczynki
ja tylko przywitac sie z rana ;p
chora, chora, chora ;/ nie chorowalam z 1,5 roku i zapomnialam jak sie czlowiek wtedy czuje, bleee a katar powinien wyginąć jak dinozaury.
Drżę o Olinka zeby on znowu ode mnie nie zalapał, Oli na antybiotyku do pt.
Muszę sie wyleczyc szybciej niz mu sie skonczy antybiotyk koniecznie!
Oli spi od ok 12 i ja lecę do lozka, a że w piżamie jeszcze i szlafroku smigam to spokojnie pod kołdrę mogę sie połozyć :)
Miłego dnia!!!

reklama
Laseczki ale tu cicho:tak:
Etna jak sprawozdanie?
U nas dziś szaro i ponuro:baffled: niestety słońce uciekło
Ja wczoraj oglądałam dokument o ludziach TRANS-GENDER. W USA wykonuje się dziennie 4 operacje zmiany płci u niemowlaków !!!! to wszystko na zyczenie rodziców!!! kosmos

A to nie chodzi o te dzieci co rodzą się obupłciowe? I wtedy rodzic decyduje co ma zostać?

mi tez jakos trudno uwierzyc ze dla wlasnego widzimisie (urodzil sie chłopczyk a ja chcialam dziewczynkę) rodzice mogą zmienic plec. Zyjemy w XXI wieku i przeciez niejedna organizacja wzięłaby za ryj tych ludzi co takie rzeczy robią i rodziców!

Hej :)

dzieki Gosiu :*

ja ostatnio zalatana Paweł to diabeł tylko tych rogów nie moge sie doszukać na tej głowie :D chwili nie posiedzi na dupce wszystkim rzuca i wszystko wymusze eh ;P zdrówko ok i u niego i u mamusi ;) ostatnio pichciłam i robilam bigos az na 3 gary :D <dzieki za robota kuchennego ;) > czesc zjedzona a reszte pomroze bede miala na kiedys tam :) dziś jezdzilismy odbierac aparaty i do chirurga z przepuklina .... no i aparaty juz mamy mały idzie zachwile na drzemke i jak wstanie wypoczety zaczniemy nosiac ... u chirurga lekarka mowila ze jest mała i raczej nie wchłonie sie bo jak teraz wyszla to malo kidy zdarza sie ... musi miec operacje ale po skonczeniu 2 lat moze nawet 3 oby to zrobic przed pojsciem do szkoly :)
miłego dnia ;)

A to nie chodzi o te dzieci co rodzą się obupłciowe? I wtedy rodzic decyduje co ma zostać?
Były różne przypadki. Typowy transseksualizm , który ujawnia sie z wiekiem, operacje obojnakó i normalnych dzieci na wybrana płeć! te ostatnie dzieja sie w półświatku i oczywiscie nielegalnie.
Ula chciałoby sie powiedziec, ze po tych kilku latach co zyje na tym swiecie juz mnie nic nie zdziwi
my wrocilismy wlasnie ze spaceru. Mlody tarł oczy wiec go połozyłam ;')

Laseczki ale tu cicho:tak:
Etna jak sprawozdanie?
U nas dziś szaro i ponuro:baffled: niestety słońce uciekło
Ja wczoraj oglądałam dokument o ludziach TRANS-GENDER. W USA wykonuje się dziennie 4 operacje zmiany płci u niemowlaków !!!! to wszystko na zyczenie rodziców!!! kosmos
w dupach im sie poprzewracalo! aż się zdenerwowałam. jakim cudem to jest legalne?

Kurcze, nie wiedzialam, ze takie operacje mozna robic na zyczenie...slyszalam tylko, ze w przypadku jak dziecko urodzi sie jako obojnak, tzn i z zenskimi i meskimi narzadami rodnymi to wtedy rodzice moga "wybrac" plec, jaka ma zostac, a jaka ma byc usunieta...
Kurcze, w USA wszystko mozliewe...niestety.
no z takim przypadkiem ja się zetknęlam osobiście. Mialam kiedyś na samym poczatku mojej pracy taka dziewczynke w klasie. Do konca zycia juz będzie brala hormony. Ale mimo tego wszystkiego i mimo leków nie wygladal jak dziewczynki w swoim wieku.Budowę ciala miala raczej chlopięca. Nie wiem jak teraz. No i z zachowania to tez bardziej na chlopca. Tyle, ze zachowanie dziekcomoże miec rózne tzn nie jedna dziewcznka bawi się samochodami czy lazi po drzewach i nic w tym złego nie ma. aLe w takim przypadku myslę, ze rodzice muszą pzezywac katusze codziennie zastanawiając się czy dobrze wybrali.
A jak o niej mysle to zawsze mi sie przypomina z jaka złą reakcją otoczenia sie spotykała. Mieszkała w sąsiedniej miejscowości, ale rodzice bali się tam poslac do szkoly, bo w kiedys matki zabierały swoje dzieci z piaskownicy jak wychodziła na plac zabaw (pielęgniarka z ośrodka zdrowia rozpaplala po osiedlu, że urodziła się obojnakiem)

Kilolek zmiana płci na życzenie rodziców jest nielegalna , ale np.aborcja w Pl w penych przypadkach tez i wszyscy wiemy co sie dzieje :/
A jak otoczenie podchodziło do tej dziewczynki?

reklama
Do góry