reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kilolek zmiana płci na życzenie rodziców jest nielegalna , ale np.aborcja w Pl w penych przypadkach tez i wszyscy wiemy co sie dzieje :/
A jak otoczenie podchodziło do tej dziewczynki?
tu w szkole wiedzialam tylko ja i dyrekcja. U nich w mieście tak gdzie pielegniarka rozniosla to bardzo źle jakby tredowata była i zarażać miała. Dlatego poslali do szkoły do sąsiedniej miejscowości żeby nikt nie wiedział, żeby wreszcie jakieś koleżanki miała

reklama
Kikolek - co za głupia baba z tej pielęgniary... ehh szkoda takiego dzieciaczka...
Kasiiula - u mnie podobnie, Gośka na wszystko reaguje "nie"... ;-), a jak pójdę do kibelka to lament taki jakbym jej łapę ucięła.
Ja kiedyś od kumpelki usłyszałam, że nie urodzi dziecka , bo boi się, że jej się figura zmieni - ma chłopca starszego od Hanki - czyli tylko krowa nie zmienia zdania...

Gie-oska - ja szczepiłam Hankę dodatkowo jeszcze w nią wepchnęłam ospę... i powiem szczerze, że też miałam mieszane uczucia... ale powiem tak - rozmawiałam wcześniej z koleżanką, czy nie ma wcześniejszych objawów autyzmu u dzieci, przecież tak raptem dziecko nie zmienia się z dnia na dzień.... a niby między 13 a 14 się on jak gdyby ujawnia.... rozwiała moje obawy i stąd to szczepienie - ale tuż przed narodzinami Gośki ;)
Anka a jakie to objawy autyzmu sa??

A my właśnie wróciłyśmy ze szczepienia na odre+różyczkę+świnkę - Marycha ani nie jęknęła przy zastrzyku - normalnie byłam pod wrażeniem..teraz tylko, żeby nic jej nie było i będzie super:tak:..dziewczyny a szczepicie dodatkowo na ospę wietrzną? U nas trzeba zamówić tą szczepionkę, kosztuje coś koło 200zł, no i się zastanawiam, ale chyba zaszczepię (za 6 tygodni ponoć można)..

Edit:
Agrafka - one w poradni zawsze mają czas, ale nie na to, co trzeba..ja się cieszę, że mam kartę Lux medu..

ja nie szczepie na nic co nie jest obowiazkowe...

Hej :)

dzieki Gosiu :*

ja ostatnio zalatana Paweł to diabeł tylko tych rogów nie moge sie doszukać na tej głowie :D chwili nie posiedzi na dupce wszystkim rzuca i wszystko wymusze eh ;P zdrówko ok i u niego i u mamusi ;) ostatnio pichciłam i robilam bigos az na 3 gary :D <dzieki za robota kuchennego ;) > czesc zjedzona a reszte pomroze bede miala na kiedys tam :) dziś jezdzilismy odbierac aparaty i do chirurga z przepuklina .... no i aparaty juz mamy mały idzie zachwile na drzemke i jak wstanie wypoczety zaczniemy nosiac ... u chirurga lekarka mowila ze jest mała i raczej nie wchłonie sie bo jak teraz wyszla to malo kidy zdarza sie ... musi miec operacje ale po skonczeniu 2 lat moze nawet 3 oby to zrobic przed pojsciem do szkoly :)
miłego dnia ;)
Kasia moj Kacper widze tak samo sie jak Twoj Paweelek zachowuje masakra juz nie wyrabiam...i doszlo do tego bice Majki ehh...
Kasia masz jakis super latwy przepis na tort malinowy albo truskawkowy??i czy biszkopt da sie zrobic w tym robocie??

przyjdzie wkońu:)
juz tak miewałam, a w mojej rodzinie to zupełnie normalne...
Mama potrafiła miec co trzy miesiace.
Ja w sumie byłam najbardziej na naszej babskiej trójki uregulowana, ale może sie cos zmienilo :)
Musze isc do gina ale narazie nie mam na to kasy, (chodziłąm w ciazy prywatnie do super babki, miałam wtedy karte z pracy, wiec nie płaciłam, ale ze jestem na wychowawczym to karty nie mam). jeszcze krew musze przebadac, dentysta, itp. Troche tego jest, za nim bym chciała być w ciązy drugi raz :)

Asia to SUPER!!!
ja gdybym zaszla w ciążę chyba bym wiedziala o ile objawy mialabym podobne do pierwszej ciąży. Tydzien lub parę dni po staraniach tak mnie ciągnęły i bolały jajniki ze spalam z nogami na H a prowadzic auta nie mogłam bo mnie wszystko ciągnęło. W pracy chodzilam zgięta w pol i bylam pewna ze mam zapalenie jajnikow (mialam je juz parę razy i wiem jak to wygląda). Poszlam do ginekologa i mowię ze mam zapalenie jajnikow i pęcherza razem wzięte bo mnie wszystko boli. Sprawdzil i bylo wszystko ok, zapytalam o ciążę i powiedzial ze nie ma i zebym w nastepnym msc sie starala, bylo mi bardzo smutno :(
Za tydzien dzwonię do ginekologa i pytam sie czy siedzi (zeby nie padł) - jestem w ciaży hehehe

hej laski a my dzisiaj po 3 godzinnym zwiedzaniu naszej okolicy :D:D byliśmy w lesie i znalazłam staw :D, potem 50 m od mojego domu jest odkryty basen ze zjeżdzalniami i innymi atrakcjami - w lato mamy na "osiedlu" kurort normalnie wszystkie dzieciaki z raciborza i okolic. Do tego jest tam koszykówka, ping-pong jakies stoliczki i inne duperele. AAaaaaaaaaaale znalazłam tez plac zabaw dla dzieci jest z drewna zbudowale cos ala statek po którym starszaki sie wspinaja, standardowo te domki drewniane ze zjezdzalniami, koniki na spreżynkach i inne takie i dla rodziców nie tylko ławki ale i stoliki haha fajnie tam bedzie w lato :) A Marcel wyszalal sie w Auchanie na takim placu zabaw dla dzieci i ukochał sobie wiellgachne slimaki i gąsienice 3 x wieksze od niego :D była tez zjezdzalnia - super sprawa :D troche wieksza niz ma Asia od Dziunki wiec go trzymalam za 1 raczke ale pewnie bez niej tez by sie nic nie stało :D Ja chce taka na lato u nas w ogrodzie :DDDDDD Potem po Marcela obiedzie poszlismy spac i teraz szalejemy :DDDDDD to było pomyłką........do której on teraz bedzie hasał ;/

reklama
ACH DZIEWCZYNKI ;P OLINEK JUŻ SPI OD PÓŁ GODZINKI!!!
Przeważnie spimy do 8.30-9.10 ale dzis budził sie z głodu bo miał dłuższą przerwę, i jak zjadł obudził go pociąg ktory trąbił przed przejazdem. Wiec Oliś wstał po 8. O 12 poszedł na drzemkę (a nie jak czasami o 14-15 i wstaje 17 np) wstał o 13.45 wiec wieczorem juz był bardzo spiący. Maż przyjechał troszkę wczesniej z pracy bo zle sie czuję, zrobiłam sobie drzemkę 18-19.20 bo obudził mnie H, oczywiscie kupa nie do przebrania przez niego, Oli trudny jest do przebrania ostatnio, wiec mamusia musiala przyjsc na ratunek ;p Przebralam dziecko, umylam, nakarmilam i usnął mi na rękach w sekundę.
Oj.......normalnie czuję sie jak ptak!!!! Ostatnio mi mały zasypiał po 22 i to czasami godzinę turlał sie na łóżku a dziś bajeczka :)
Mam czas dla siebie, idę się ogarnąć i do łóżka spać, superooooowoooo hehehehe

Do góry