reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

I po spacerku w zoo Justyną (dziubesek),nogi bolą ale było super.Nasi mali Panowie byli średnio zainteresowani zwierzakami,bardziej interesowało ich noszenie na rekach i kiedy będzie cyc:-DIgor co chwila spał , a Olafek wariował w wózeczku :-)Zwierzaki leniwe w te upały się pochowały albo spały...no i zoo się szykuje na następną falę powodziową,wszędzie worki...:-(jestem padnięta....a Igor gdzie tam,włąsnie wali w bębenek i szczerzy ząbki:-Dfotek mało mam.Wkleję na zdjęcia 2.

reklama
dzięki Cleo za spacerek, też jestem padnięta i dopiero przyszłam bo jeszcze po osiedlu spacerowałam :) a Igorek fajny chłopak i taki ciekawski :)))

KAmcia, trzymam kciuki za test, koniecznie napisz dobre wieści :)

Ja tą ciążę planowałam odką Olaf się urodził. Chciałam mieć dzieci w podobnym wieku i znam siebie i wiem, że jakbym odwlekła decyzję o ciąży to już bym w nią nie zaszła, nie chciałoby mi się ;) Nie chciałam na chwile wracać do pracy po to żeby potem znowu przerywać z powodu macierzyńskiego, chcę wrócić na 100% :)

Wiem, ze na początku będzie nie łatwo, ale myślę, że sobie poradzę. Wydaje mi się, że będzie łatwiej niż z bliźniakami :) A za jakiś czas rodzeństwo będzie się razem bawiło i sobą zajmowało :)

Dziubasek GRATULUJE :)
Ale cudownie, będziesz miala znów brzuszek, to takie cudowne uczucie :)

A ja jutro ide na badanie krwi... jak żle mi wyjdzie FT4 i FT3 (od nadczynności) to muszę NATYCHMIAST przestać karmić piersią Moją malutką :/
Mam nadzieje ze to była chwilowa nadzcynność tarczycy po porodowa (lekarz mówił ze jest taka możliwość) i będe normalnie karmic Hanulke :)

MARZE o tym i tak bardzo się boje :(

TRZYMAJCIE kciuki!!

A ja jutro ide na badanie krwi... jak żle mi wyjdzie FT4 i FT3 (od nadczynności) to muszę NATYCHMIAST przestać karmić piersią Moją malutką :/
Mam nadzieje ze to była chwilowa nadzcynność tarczycy po porodowa (lekarz mówił ze jest taka możliwość) i będe normalnie karmic Hanulke :)

TRZYMAJCIE kciuki!!

trzymamy i daj znac!:)

Cześć babeczki! Kurcze, przez gości troche mnie noe było i wiedze, że nie ma szans nadrobić zaległości. Chciałam złożyć serdeczne życzożnka dla wszystkich solenizantów z poprzedniego tygodnia. Poza tym chciałabym Wam powiedzieć, że chyba Konrad bedzie miał ospe. Znajomi którzy u nas byli przyjechali z 6-letnia córka i 3-miesięcznym synkiem. Przed ich przyjazdem ich córka miała ospe ale musieli przyjechać bo ten nasz znajomu był chrzestnym naszego małego. Jak juz wyjeżdżali to ich mały był wysypany, no i wczoraj stwierdzono u niego ospe. Konrad dzis i wczoraj dostał kilka małych krostek na twarzy, takich przypominających potówki. Może to początek, zobaczymy...

Przynajmniej jedną szczepionkę będziesz miała z głowy ;-) W dobie dzisiejszej medycyny łatwiej jest wyleczyć chorobę zakaźną która jest mniej groźna dla organizmu niż sztuczne szczepienia (wiem wiem, znowu o szczepieniach zaczynam).

Ale mam nadzieję, że to jednak nie ospa... Sprawdź mu temperaturę jutro. Im szybciej lekarz zobaczy tym szybciej to cholerstwo się wyleczy. Zdrówka życzę dla małego.

Dziubasek, my planujemy w styczniu się starać, bo chcemy żeby różnica między dzieciaczkami była 2 lata. I trzecie 1,5 roku po tym jak urodzę to drugie ;-). Mam czas na powrót do pracy i znowu wejście w macierzyństwo.

Kamcia - trzymam kciuki mocno mocno.

Dziewczyny wpadam do Was sie pochwalić, że będę miała drugie dzieciątko :))))) Termin prawdopodobnie na luty :))))
gratulacje !!! to piekna wiadomosc oby wiecej takich, to ktory to tydzien? jak sie czujesz?

TRZYMAJCIE kciuki!!

to bardzo mocno trzymamy kciuki :-)

Kilolku za was tez, nie poddawajcie sie i zeby usg nic nie wykazalo zlego

Dziewczyny wpadam do Was sie pochwalić, że będę miała drugie dzieciątko :))))) Termin prawdopodobnie na luty :))))
Wow, gratulacje ogromne...
Przynajmniej jedną szczepionkę będziesz miała z głowy ;-) W dobie dzisiejszej medycyny łatwiej jest wyleczyć chorobę zakaźną która jest mniej groźna dla organizmu niż sztuczne szczepienia (wiem wiem, znowu o szczepieniach zaczynam).

Ale mam nadzieję, że to jednak nie ospa... Sprawdź mu temperaturę jutro. Im szybciej lekarz zobaczy tym szybciej to cholerstwo się wyleczy. Zdrówka życzę dla małego.

Co do szczepionek to też mam takie zdanie. Z jednej strony może dobrze jakby to była ospa bo miałby juz za sobą a z drugiej byłoby mi go żal. Zobaczymy jak będzie...

biedny ten nasz kilolek :((

zdrowka dla Michasia, zeby szybciutko wracal do zdrowka i rosl duzy i okraglutki.....:tak:

ja osobiscie nic nie daje

Basia wspolczuje ci z tymi platkami, ale masz z tym roboty. I faktycznie na plamy najlepsze slonce

ooooo RETY!!!!!! Kilolek trzymamy za was mocno kciuki, biedactwo teraz to bede sie martwic i czekac na wiesci

Kilolek trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowka i domu .

Biedny Kilolek i Michaś! Zdrówka dla naszych dzieci!

My dziś mamy rocznicę ślubu. Mąż pogonił z rana po kwiaty jeszcze jak spałam i biedak czekał pod kwiaciarnią ponad 2h :(
Wybieramy się na sushi.... ;D

Kilolku, trzymajcie sie dzielnie i szybkiego powrotu do zdrówka dla Michasia :)

Kilolku jezeli to przeczytasz to zycze duzoooo zdrowka Michasiowi i Tobie wytrwalosci i cierpliwosci. Pozdrawiam :*:*:*

A ja siedze dzis caly dzien w pizamce.... nie moge sie zmoc i zrobic cos ze soba... mezus na spacerku z synkiem a ja sie leniwie na kanapie z laptopem.

Wogole ostatnio zle sie czuje... ciagle wymiotuje (nie jestem w ciazy zebyscie sobie czegos nie wymyslily hehe) cokolwiek bym nie zjadla to mi mdlo. Mam problemy z kobiecymi sprawami ciagle boli mnie glowa, mam niskie cisnienie i jutro ide do lekarza. mam nadzieje ze porobia mi w koncu jakies badania bo od porodu nie bylo dnia zeby bylo idealnie... :-( :eek:

kilolek szybkiego powrotu do zdrowia dla Michasia ;-)
Kamcia fajne te filmiki :tak: ciekawe ile to dziecko ma ?? ale na pewno więcej niż nasze ;-)
Uleńka
Wszystkiego Najlepszego z okazji 1 Rocznicy Ślubu :-):-):-)
klaudzia moja znajoma miała okres przez pierwsze 3 miesiące ciąży tylko nieregularne , więc nigdy nic nie wiadomo ;-)

u mnie dzisiaj zimno ,strasznie wieje , więc siedzimy w domku , chociaż spacer mamy zaliczony bo mieliśmy procesję z okazji Bożego Ciała :tak:

Ja w spacerówce juz nie daję pod spód żadnej poduszki.

Kilolku
, trzymam kciuki za Michasia i Ciebie. Wracajcie szybko do domku. Dużo zdrówka dla Michasia

Fakt nie jest to najwygodniejszy sposób prania. Myślałam, że tym razem tego uniknę, bo Amelce musiałam prać w płatkach długo. Na proszki była uczulona, a najbardziej na te hipoalergiczne (np. Jellp). Niestety jak prałam Bartkowi ciuszki w proszku, to miał gorszą skóre, a pod pieluszką, czyli tam, gdzie ubranka się nie stykały było gładziutko. Co ciekawe prałam w jednym proszku od urodzenia i było ok. Dopiero jak mu wyszło AZS (jak miał skonczone 2 miesiące), to skóra się pogorszyła.

Uleńka
, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.

Klaudzia- fakt, najlepiej będzie, jak odwiedzisz lekarza.
Ale taki dzień lenia jest czasem potrzebny.

Biedny Kilolek :( Zdrówka życzę Michasiowi...

No udał się udał ten nasz wypoczynek... Tylko A przywiózł dwóch pasażerów na gapę - kleszcze :dry: I komarów tyle było, że moskitiera obowiązkowa i bez niej ani rusz. Na szczęście małej nic nie pogryzło a Julka ma tylko jedno małe ukąszenie.

o ja już się nie mogę doczekać:tak::tak: i 3mam kciuki żeby na czas doszła:tak::tak:

kilolku zdróweczka dla Michasia!!!!
oby biedaczka szybciutko wyleczyli!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!:-):-):-):-)
Uleńka przez ciebie cały czas chce mi się tego suhi ech... :-):-)

klaudia zdróweczka:tak::tak:

dziunka ale ja ci zaaaazdroszczę!!!! pakuje się i przyjeżdżam na tą twoją działkę brak wody przeżyję;-);-)
kurczę a ja myślałam że nad morzem komarów nie ma:szok::szok: dobrze że zamówiłam tą nieszczęsną moskitierę:tak::tak:

nawet mi nie mów ja zisiaj kupiłam vibrucol i jeszcze dento...coś tam i 48 zł poszło:wściekła/y::wściekła/y:

gratki dla Antonio a my dalej szczerbaci:-):-)

a u nas dzisiaj pięknie a Igorek dalej gorączka i zmierzły że ho ho ale wzięłam go na 20 min na spacer:zawstydzona/y: bo po tych deszczach nie mogłam się oprzeć

Klaudzia to bedzie jakis miesiac od pojawienia się pierwszej dolnej jedynki, druga dolna pokazała się po tygodniu , no i teraz u góry:tak:
Uleńka 1000000000000000000000000 lat życia w szcześliwej małżeńskiej komórce społecznej:-D
KILOLEK TRZYMAM KCIUKI........UCAŁUJ SYNKA !!!!!!!!!!!!!!!!!

My po kilku dniach płaczu , stekania dziś wybraliśmy sie do rodziny w Malborku.Mały był względnie spokojny , ale wkurzyło mnie tłumaczenie non stop , daczego robie cos tak a nie inaczej. Dlaczego maly nie je rosołu jak wszyscy? Dlaczegp daje te swinstwa w sloiku? No i najlepsze sa kurze kostki na bolace zabki a ja tego nie daje........ makabra

Witam :-) ja też po długiej przerwie wróciłam ;-)

Kilolek - zdrówka dla Michasia, biedy maluszek...

Martolinka - ja daję surową marchewkę :tak: Moja jeszcze nie ma zębów, więc nie odgryzie, a sobie ulży. Mamy też gryzaczek z tomme tippe taki obustronny. Też jej pomaga.

A te skoki przez dzieci - masakra... Komuś mózg uciekł chyba...

Passi - tradycja to tradycja. Jeżeli ktoś wierzy, to jego sprawa. Moja mała była cała zanurzana i tylko doświadczonych księży (w moim przypadku popów) się daje do takich czynności.

U mojej małej z przodu dziąseł widać dwa prostokąty na dole i dwa na górze... ale zębów brak...
Bardzo wszystkim dziękuję za mile słowa
Dzis po poludniu wrócilismy. Wszystko jest ok: i układ moczowy i nereczki i próby wątrobowe, chłopak zdrów jak ryba i przytył!!!! wazy 8kg ale jak nic nie chcial jeśc tak nadal nie chce.
Trochę doczytalam, ale bylo tego tyle, że ledwo na oczy patrzę, a każdym razie dzialo się... jak się pewnie domyslacie u nas dlugi weekend do d... w sumie 5 dni ale opiszę zaraz na zdrowiu jak to wszytko było

DZIUBASEK GRATULUJE!!!!!!

reklama
Bardzo wszystkim dziękuję za mile słowa
Dzis po poludniu wrócilismy. Wszystko jest ok: i układ moczowy i nereczki i próby wątrobowe, chłopak zdrów jak ryba i przytył!!!! wazy 8kg ale jak nic nie chcial jeśc tak nadal nie chce.
Trochę doczytalam, ale bylo tego tyle, że ledwo na oczy patrzę, a każdym razie dzialo się... jak się pewnie domyslacie u nas dlugi weekend do d... w sumie 5 dni ale opiszę zaraz na zdrowiu jak to wszytko było

DZIUBASEK GRATULUJE!!!!!!

Kilolku wspaniala wiadomosc na koniec dnia! Ciesze sie bardzo ze Michas zdrow jak ryba! Cudnie!

Do góry