reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

no teoretycznie jak 26 podzielisz na 5 dni to wychodzi ponad 5 godzin, ale czasami mam mniej z 4, a czasami wiecej jednego dnia, a do jakiego wieku mozna z tego prawa korzystac? i czy musze miec jakies zaswiadczenie od lekarza
no to w te dni kiedy pracujesz ponad 4 godziny to Ci przerwa przysluguje, a w te które mniej to nie. Zaświadczenie to zalezy od pracodawcy. niektorzy wymagaja, niektórzy nie.

A znasz podstawe prawna ??? Nr art. kodeksu? Bo ja słyszałam troche inaczej... że czas na karmienie jest zmiejszony proporcjonalnie do częściowego wymiaru pracu.
hmm ale etna pracuje na cąly etat, no i w szkole to jest ciutek inaczej.

reklama
Joasi nie wiem :D ale nie ma sprzeciwu, Julia zadowolona bo ogrod i sto placow zabaw dookola :D a ja szczesliwa bo blisko do biblioteki (hihi) i na zakupy i juz rzadko kiedy gdzies autem jezdze. No i ten spokoj psychiczny - nie ma obaw ze ktos mi wypowie umowe najmu :)

Jak cudownie obudzic sie rano i zasiasc przed BB - och :)

Troche sie dzis stresuje bo musze wywalczyc skierowanie do endokrynologa a lekarka (wredna baba) twierdzi ze nie ma podpisanej umowy ale pytalam w rejestracji i ma na pewno. Pielegniarki powiedzialy zebym nie dala sobie ciemnoty wcisnac. Ech. Musze sie spieszyc bo mam wrazenie ze guz jest coraz wiekszy...

cześć mamuśki
Nie było mnie przez weekend ale to z powodu pięknej pogody i dużo spraw do załatwienia.
W piątek musiałam pochodzić po urzędach żeby młodej paszport wyrobić więc musiałam też iść do fotografa itp
W sobotę byłam na działce żeby posadzić sobie jakieś warzywka co by młoda miała gotowane na swoich :)) Wieczorem zostawiliśmy młodą z dziadkami i poszliśmy do znajomych.
Niedziela też u znajomych i na polu :)) tak więc dopiero teraz młoda usnęła to mam czas na bb
Ostatnio znowu mi wstaje ok 5 a chodzi spać po 20 :(( Na dodatek wychodzi nam 2 ząbek.
Dziunka jak dobrze znów cię widzieć :))

Hej wszystkim! Nie było mnie przez cały weekend, ale cały ten czas spędzilismy na powietrzu - było pieknie :)
Opaliłam się i mnie trpoche twarz szczypie.. :p hehe
Dziś chyba jeszcze piękniejszy dzień :D
I tak się zastanawiam jak mam ubrać moją HANULKE na dwór - bo u nas ma być dziś 20 stopni!! Jak ją ubrać??
A powiedzcie jak ubieracie w domu??
Moja dzis ma rajstopki body z krótkim i bluzke z dlugim rękawem. I nie wiem czy jej nie za cieplo:/
Jak ubieracie na dwór? POMÓŻCIE!
a zawsze wasza mała ma na sobie body w domku??

no właśnie dziewczyny pomóżcie bo ja też mam problem z ubraniem Frani na dwór tzn sama nie wiem co ,żeby nie było jej ani za zimno ani za gorąco

Hej wszystkim! Nie było mnie przez cały weekend, ale cały ten czas spędzilismy na powietrzu - było pieknie :)
Opaliłam się i mnie trpoche twarz szczypie.. :p hehe
Dziś chyba jeszcze piękniejszy dzień :D
I tak się zastanawiam jak mam ubrać moją HANULKE na dwór - bo u nas ma być dziś 20 stopni!! Jak ją ubrać??
A powiedzcie jak ubieracie w domu??
Moja dzis ma rajstopki body z krótkim i bluzke z dlugim rękawem. I nie wiem czy jej nie za cieplo:/
Jak ubieracie na dwór? POMÓŻCIE!
a zawsze wasza mała ma na sobie body w domku??

Moje chłopaki po domu są ubrani w body z krótkim rękawkiem i półśpiochy, a na dwór teraz jest dosyć ciepło to ubieram body z krótkim rękawem, półśpiochy, bluzeczka i nato dresik no i czapeczka i wsio

reklama
dziunka - jaki guz? ja nie w temacie jestem, co Ci?

co do ubierania - najlepiej ubierać dziecko na cebulkę, czyli w kilka cienkich warstw. W razie potrzeb zdejmuje się albo się dokłada..

Do góry