reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

.....
Ostatnio znowu mi wstaje ok 5 a chodzi spać po 20 :(( Na dodatek wychodzi nam 2 ząbek.
Dziunka jak dobrze znów cię widzieć :))
Powiem wam pocichu, zeby synek nie uslyszal ze go chwalę, ale kapiel o 20, butla i do spatowa, potem jedzonko ok 3 i 7 z pobutką :-)
AAAA o ząbkach to lepiej nic nie mów, dzisiaj beczy od 7 i jak poszedl spac o 9 to dalam mu ibufenD i jeszcze biedak spi. Jak się stuka lyżeczką to już głośno słychać, wczoraj tak cichutko było :-)
Dziunka a co sie dzieje ze takie skierowanie potrzebujesz??? Mam nadzieje ze nic powaznego!
Jeśli dobrze pamiętam to dziunka miala guzka na tarczycy :-(
Trzymamy za Ciebie kciuki, mocno, mocno żebyś miała duzo siły na pisanie na bb

Dziunka sooory ze wczoraj mnie nie bylo na spotkaniu kangra ale mi się chlop rozchorowal, a wiecie jak to zle jak chlop chory, Pewnie się od nas z synkiem zaraził, tylko synek juz prawie zrdowy, a my dalej chorzy. Smialismy sie z kim on na basen w srode wyskoczy:-D:-D:-D:-D

reklama
a ja wam powiem ze ze mna cos nie tak ... od 3 dni ciagle głowa boli ... dzis z rana wstalam zawiozlam meza do pracy wrocilam i słabo mi :| glowa boli miesnie bola nawet palce jak pisze :| :| jestem totalnie wykonczona ... ale czym ? :| no wlansie ....... nie wiem co ze mna :((( dobrze choc Pawełek dzis grzeczny :(

a może kasiula też jesteś ciśnieniowcem? teraz jest bardzo wysokie ciśnienie... jeszcze do jutra ma rosnąć, a potem już spaśc, nie mogę się docekać... albo może jesteś uczulona na coś, co teraz pyli?

Moze magnezu masz za malo? Troche mniej teraz sypiamy i organiza wiecejz uzywa - jesli mozesz to we oslonowo rutinoscorbin 2x2 tebl i magnez przez tydzien i nie pij kawy tyle :)

a zawsze wasza mała ma na sobie body w domku??

U mnie zawsze jest body z długim i bluzeczka z długim i spodenki, bądź rajstopki, jak są śpioszki to bez dodatkowej bluzeczki.
Moim zdaniem nie można kierować się tym w co ktoś ubiera dziecko bo w każdym mieszkaniu jest inna temperatura, inna wilgotność itd. U mnie nawet jak jest 22-23 stopnie jest wilgotno i dość rześko, u teściów natomiast mały lata w samym body bo to jest mieszkanie w bloku i tam wiecznie gorąco. Na podłodze u mnie samej w domu nie położę dziecka ale u teściów jest taka ciepła, że śmiało mógłby pełzać.
Na dwór tak samo - przecież co miasto, kraj to inna pogoda. Ja ubieram wg uznania, na spacerku i po spacerku zawsze sprawdzam karczek i odpowiednio modyfikuję. Jeszcze nie zdarzyło mi się spocić dziecka, ale może dlatego, ze my na spacerku gdzieś do godziny jesteśmy (nie chce mi się łazić...) ;D

reklama
Iza nigdy nie zwracalam uwagi z cisnieniem :/ moze i racja ... :| wezme dzis ciśnieniomierz od tesciowej zobaczymy

Pasii no wezme wezme magnez moze i racja ... a co do spania to tez prawda :| chociaż ja sypiam od 5 miesiecy na dobe gora 6h i do tej pory bylo oke :| a co do kawy to pije rozpuszczalna z jednej łyżeczki wiec to nie kawa tylko napój o smaku kawowym ;)

Do góry