reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kolezanka dostala ostatnio opierdziel, a maz musial leciec po zmywacz i wate, bo miala paznokcie u stop pomalowane na ciemny kolor i powiedzieli jej ze jak cos sie stanie to tylko z jej winy, bo nie moga zobaczyc zabarwienia paznokcia :eek: Trafila chyba na wredna polozna.No ale french faktycznie bezbarwny ;-)i zazdroszcze bo tez bym chciala, ale moj mi chyba nie wymaluje paznokci :no:

reklama
a ja właśnie wyszłam z wanny wymoczyłam się i jest mi super :) zrobiłam se peeling stóp ale nie będę malowała bo nie wiem jak to jest u nas w szpitalu :) pięknie tylko wypiłowałam :) i se buźkę tez wypeelingowałam i jest super delikatna heheh jak pupa niemowlaka ;-) wogole to ciepła woda przyjemna mi się zrobiła jak wcześniej uważałam ze jest za gorąca to teraz bym ciągle ciepła odkręcała :) zaraz lecę włoski ułożyć i choć brzydkiej pogody mam nadzieje ze dzień jakoś minie sympatycznie :) a no i w planie mam dopakowanie torby tzn. sztuczce wsadzić musze i kilka pierdołek :)

a tak pozatym to zauważyłam ze mój smerf mało sie rusza jedynie nóżka czuje jak rusza delikatnie ... tez zauważyłyście zmniejszenie aktywności waszych pociech?

Dziewczyny, czuję się fatalnie... Dwie noce pod rząd męczyłam się ze skurczami całych nóg! Wcześniej to były tylko skurcze łydek albo stóp. A teraz cała prawa noga w skurczach!!! W ciągu nocy potrafię wstawać 4-5 razy bo ciągle mam skurcze nóg... Albo chcę siku....
A dzisiaj boli mnei brzuch jak na @. Najgorsze jest to, że mi no-spa nie pomaga... i mam takie wrażenie, jakbym zaraz miała dostać okresu.... Na dodatek ogólnie źle się czuję... Na dodatek mimo, że siedzę albo leżę mam kolki z prawej strony brzucha

Ostatnia edycja:
butterfly27 któraś z Was już pisze o tym że pod koniec ciąży trzeba odstawić magnez, a wiecie może dlaczego? Szkoda :-(, bo w czasie porodu na pewno skurcze łydek mnie złapią, bo u mnie wystarczy jak raz zapomnę tabletki :-(
Nie wiem dokładnie, ale wydaje się że magnez wpływa na wszystki skurcze te przepowiadające też i może dlatego.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja chyba na złośc mężowi miałam w nocy takie skurccze, ze mnie budziły :-) ale tylko kilka. Teraz też mam ale nei takie mocne. no i nieregularne. Poszlismy na spacer na miasto a mnie takie skurcze chwyciły na srodku deptaka, ze myslałam, ze zacznę sie drzeć. Ale co ciekawe.... tylko z prawej strony!! :szok: mąz się śmiał, ze lewa jeszcze nie gotowa ;-)

Popijam herbatkę z malin, zrobiłam sobie inhalacje z olejku różanego. I zobaczymy. Cos mi sie wydaje, ze to początek czegoś bardzooooo długiego. Będzie się pewnie wykluwało z tydzień :sorry:

Ale widzę, ze nie tylko ja się zbiram. Za każdym razem jak ktoras urodzi to reszcie się wydaje, ze ona nastepna :-)

butterfly27 któraś z Was już pisze o tym że pod koniec ciąży trzeba odstawić magnez, a wiecie może dlaczego? Szkoda :-(, bo w czasie porodu na pewno skurcze łydek mnie złapią, bo u mnie wystarczy jak raz zapomnę tabletki :-(
bo osłabia wszystkie skurcze, porodowe też.
Mnie na porodówce, już na fotelu chwycił skurcz w posladek no i dre się "stop! skurcz!" bo bolalo jak diabli i musialam nogę wyprostować hihi wszyscy patrzą jak na idiotkę, bo przeciez prę no to wiadomo, ze skurcz. Wszyscy przez chwilę zamarli i patrzą na mnie z rozdziawionymi oczami a ja próbuję się wygmeac jakoś z tego fotela ale normalnie jak zuk jakis nie mogę i macham kończynami w górze dopiero po chwili położna załapała i mi pomogli, trochę się uśmiali ;-)

dziewczyny co do pomalowanych paznokci to wydaje mi się że nie wpuszczają z kolorem bo zasłania płytkę paznokcia a w razie czego odpukać gdyby się coś działo to najpierw wychodzi na paznokciach[/quote] ja poprzedmmo rodziłam z kolorem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wy to jesteście odważne, bo mimo ze mnie bóle zaczynają łapać coraz mocniejsze i czasem mam wszytskiego dość- nie spieszy mi sie mimo wsyztsko do porodu:-)
boję sie i bólu i tego ile on będzie trwał....i czy poradzę sobie z taki maleństwem ktore sie pojawi na świecie.....

Skad ja znam to uczucie :-D Podziwiam kobietki , ktore nie boja sie tylko ida na zywiol. Z jednej strony chcialabym miec to juz za soba a z drugiej :szok:...

Witam,
oglaszam wszem i wobec, ze 16 pazdzirnika o 3.31 urodzil sie Jas - porod odbyl sie SN. Wlasnie wrocilismy do domu i czujemy sie calkiem dobrze. Maly wage miel 3670 i dlugosc 58cm, wiec malutki nie jest:)
Czy zajelam trzecie miejsce na podium, czy moze ktos zdarzyl mnie wyprzedzic?

reklama
Witam,
oglaszam wszem i wobec, ze 16 pazdzirnika o 3.31 urodzil sie Jas - porod odbyl sie SN. Wlasnie wrocilismy do domu i czujemy sie calkiem dobrze. Maly wage miel 3670 i dlugosc 58cm, wiec malutki nie jest:)
Czy zajelam trzecie miejsce na podium, czy moze ktos zdarzyl mnie wyprzedzic?

Zajęłaś bardzo dobre, pnktowane czwarte miejsce :-D super!!!!!! wielkolud normalnie :eek::-D chociż zaraz zaraz... o 3.31 w nocy? to oże jednak podium ....????

Do góry