reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

hej dziewczynki lecac samolotem najadlam sie strachu ale chyba wszystko okej z dzidzia bo kopie ale wczoraj bolal mnie brzuch:baffled: i do tego glowa i okropny katar ciagna sie do dzis :dry: dzisiaj ide do nowego ginekologa i nie wiem czy robic to 3D i o jakie badania poprosic...czy tu w polsce badaja przez brzuch czy przez pochwe? czy moj facet moze ze mna wejsc? zreszta sie martwie bo czytalam i dobre i zle opinie o tym lekarzu podobno jakis mlody i teraz nie wiem czy on bedzie dobry wole doswiadczonych lekarzy a wizyta u takiego mnie nie uspokoi:no:
acha pogoda okropna!!!!! caly czas leje w nocy byla straszna burza o zgrozo ja sobie do polski koszulek nakupowalam i sukienke...:wściekła/y:

acha pamietajcie dzis dzien ojca co nie?lece zaraz swojemu tacie po czekolade wczoraj juz whisky dostal:-p
milego dnia !

reklama
Weri nie będę reklamowa 3D choc uważam, ze super sprawa. Faceta możesz wziąz czy na 2D czy na 3D. Oba usg robią przez brzuch już na naszym etapie ciąży. Możesz poprosi o test z glukozą, ja tzw. krzywa cukrowa ja będę robic w przyszły tyg. Jest to ważne, bo jak by ci wyszła cukrzyca to musisz mie odpowiednią dietę. Poza tym te "zwykłe" badania chyba miałaś w u was robione, jak nie nie zaszkodzi powtórzy. Ja już 3raz będę miec robione - mocz, morfologia.
I nic się nie martw, wszystko będzie dobrze. grunt to pozytywne nastawienie. Zdaj nam relację po wizycie.

Ja znowu o tej glukozie: moim zdaniem lepiej od razu zrobić test 3-punktowy, z dawką 75g glukozy, żeby nie wyszedł zafałszowany wynik tak jak mi. Po co to przechodzić 2 razy i niepotrzebnie się stresować.

Ja znowu o tej glukozie: moim zdaniem lepiej od razu zrobić test 3-punktowy, z dawką 75g glukozy, żeby nie wyszedł zafałszowany wynik tak jak mi. Po co to przechodzić 2 razy i niepotrzebnie się stresować.

Musz przynac ze moja gineo dokladnie tak samo mysli - od razu mam robic 75

Wiem że powinnam się zrelaksować ale nie mogę.... :-(
zawsze jak zjadłam czy wypiłam dużo to dzicko mi normalnie wyskakiwało na wierzch że byo czuć jak się przyłożyło rękę... a teraz nie czuję
może poczekam jeszcze do jutra... mam nadzieję że detektor przyjdzie jak najszybciej i będę mogla podsłuchać czy z dzidzią wszystko ok.....
Spokojnie, nie martw sie. Moja dzidzia tez czasem 2-3 dni nie dawala znaku zycia a usg pokazalo, ze wszystko z nia ok, wiec po prostu ma bardziej spiacy okres.

Dopadło mnie przeziębienie... :-( Katar nie daje się wyspać i będe chodzić znowu cały dzień jak neptyk....

puchną Wam nogi? Mi przez ostatnie 2-3 dni strasznie zaczęły...

Te przeziębienia to przez tą tragiczną pogodę!
Ja póki co się nie daję, wszystko ok. tylko duszno mi jakoś i nogi nie puchną póki co i nie chciałabym :)

reklama
Leczę się domowymi sposobami, bo lekarz innych metod nie zna :szok: powiedział, że nie mogę brać nic na przeziębienie i mam się ratować czosnkiem, herbatami, miodem i cytryną. A jak się pogorszy to wtedy przepisze mi antybiotyk.

Do góry