dziubasek08
Fanka BB :)
Czesc laseczki, witam sie tylko i zaraz lece troszke na miasto, zeby dzis sie szybciej wygrzebac z domu, choc na godzinke, potem bede odpoczywac caly dzienOczywiscie w planach jakis pyszny obiadzik, potem moze jakis babski film. Moj maz niestety, dzis wyjatkowo do pracy poszedl, musi biedaczek odpracowac za ten urlop...
Pozdrawiam wszystkie i zycze milego dzionka.
Aha, pisalam wczesniej ze mam niedokrwistosc ciazowa, czy ktoras z was boryka sie z tym problemem? Moze powiecie, jaka zywnosc polecacie zeby uzupelnic niedobor zelaza. Poki co biore Ascofer 3*dziennie po 2 tabletki i tak mam brac do konca ciazy. Wiem natomiast ze produkty polecane z najwieksza zawartoscia zelaza, jak np. szpinak, maja zelazo trudno przyswajalne, wiec wcale nie trafia do organizmu tyle ile sie spozywa.
A moze ktoras poleci mi jakis dobry obiadzik z duza zawartoscia zelaza?
ja też mam anemię, lekarz przepisał mi BIOFER 2 tabletki dziennie. Nie wiem jeszcze jak one wpływają na moją morfologię bo jeszcze przed badaniami jestem. Warto pić np. herbatę z mlekiem, sok z buraków i jedna dziewczyna pisała o witaminie c, tak ona pomaga w przyswajaniu żelaza. Przynajmniej już wiem dlaczego mi tak słabo było.
A mnie z kolei martwi co innego. Otóż mam wrażenie, że cały srom, ujście pochwy itd rozpulchnia się, jest taki przekrwiony i po prostu jakby był uciśnięty od góry
:-(... Martwi mnie, czy nic się z szyjką nie dzieje i zastanawiam się czy gdyby coś się działo to byłaby szansa, że wyczuję na przykład rozwarcie
... Kurde, czuje się jak pietnastolatka, która nie wie, czy od pocałunku można zajść w ciążę...
![]()
Ja tez mam często takie uczucie rozpulchnienia, czasem zastanawiam się czy czasem nie spuchłam tam
Dobrze, że szyjka ok. Staraj się nie denerwować, wiem, że to trudne. Najwazniejsze, że już masz praktycznie diagnozę i dalej cię będą badać. Czawratek juz blisko. Dbaj o siebie!!! Trzymamy tu wszystkie kciukiDziewczyny byłam dziś na izbie przyjęć, ale odesłali mnie do czwartku...Bo dziś to tam był sajgon, a mnie zrobili ktg i sprawdzili czy szyjka zamknięta i powiedzieli że w czw mnie przyj,mą na dignostykę skąd to wielowodzie. W między czasie byłam powtórzyć w lab badania na toxo i cmv... No i jutro popoł będę miała wynik... Z jednej strony się cieszę że w domu jestem, a z drugiej jak najszybciej chciałabym wiedzieć co i jak... Idę coś zjeść...