reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
ja mam 2 zylaki sprzed ciazy, ale teraz wyszlo mi kilka pajaczkow, jeden okropny, na lewej kostce :(( planuje operacje po dziecku

L4 - to takie w przenośni
Tzn pracuję i mieszkam w Irlandii. W kontrakcie mam do 20dni płatnego chorobowego (tzn firma płaci 100% ale social i tak zabiera 20%). Te płatne chorobowe już wybrałam więc następne zaświadczenie o zwolnieniu lekarskim będę miała już nieodpłatne...
Ja właśnie nie chcę "marnować" macierzyńskiego przed porodem dlatego te zwolnienia lekarskie... Zresztą po tych 26 tyg płatnego macierzyńskiego chcę przedłużyć urlop o kolejne 16tyg nieodpłatnego wychowawczego..
A jak to w Anglii wygląda??
chorobowego mozesz miec do bolu jesli da ci je lekarz, a tak na slwo to do 7 dni.Ja mam macierzynskiego platnego 39tyg, ale gdybym pracowala tam ponad rok mialabym 52...tylko, ze ja sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy po tygodniu pracy no i musialam im szybko powiedziec, bo wiadomo w szpitalu sie rozni pacjenci trafiaja i niektorymi nie moglam sie zajmowac w ciazy wiec dla dobra dzidzi musialam ich poinformowac ale nie bylo z tego powodu zadnego problemu. No moge sobie dobrac 12tyg macierzynskiego, ale juz nieplatnego.

chorobowego mozesz miec do bolu jesli da ci je lekarz, a tak na slwo to do 7 dni.Ja mam macierzynskiego platnego 39tyg, ale gdybym pracowala tam ponad rok mialabym 52...tylko, ze ja sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy po tygodniu pracy no i musialam im szybko powiedziec, bo wiadomo w szpitalu sie rozni pacjenci trafiaja i niektorymi nie moglam sie zajmowac w ciazy wiec dla dobra dzidzi musialam ich poinformowac ale nie bylo z tego powodu zadnego problemu. No moge sobie dobrac 12tyg macierzynskiego, ale juz nieplatnego.
czy te 52 tyg to tylko u ciebie w szpitalu czy w calej anglii? zdawalo mi sie, ze tu jest 39, a tamte bezplatne, ale jeszcze nie mialam oficjalnej pogadanki na ten temat w HR, bo jeszcze nie jestem pewna, kiedy chce zaczac macierzynski, zalezy, jak bede sie czula...

nie ma sie czym chwalic, fabryka kanapek, dobrze,ze prace mam w miare lekka (nadzoruje innych :) i chodzaca a nie stojaca, bo i bez tego mi nogi puchna i dostalam specjalne ponczoszki :)))

mary jest chyba z irlandii?

To wszystko wyjasnia, tzn. te poranne godziny. Praca jak praca, wazne ze dajesz rade:)

znalazlam takie cudo na ebayu, ale na pewno pojdzie za wiecej niz moge sobie pozwolic, szkoda, bo bardzo w moim guscie :((
Bassinette~Wicker Crib~Moses Basket~Pram~Cot~From usa on eBay (end time 05-Sep-09 17:24:09 BST)
śliczne, ale jak oglądałam na żywo kołyski z wikliny to zmieniałam zdanie. Wydają mi się takie twarde i jakoś nie w moim guście. Nie można ich regulować, te co oglądałam były niskie ja w końcu zdecydowałam się na tą:KOŁYSKA śliczna jak nowa (721226162) - Aukcje internetowe Allegro i czekam na dostawę.

reklama
Do góry