reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dzięki dziewczyny. W sumie pytałam się gin o upławy - powiedziała, że moga wystepować.Ale uplawy u mnie inaczej wyglądają...no cóż nie martwi mnie to tak bardzo, ale wolałam zapytać Was;-) Dziekujęęęęęęęę

reklama
Kurczę, jak to fajnie, że jest ktoś, kto chce Wam robić zdjęcia:confused2: Ja w czasie tej ciaży zrobiłam sobie sama może ze dwa:confused2::confused2:
Zauważyłam, że ostatnio bardzo rzadko chodzę do wc.. W nocy nie wstaję w ogóle, a i rano niezbyt ni się chce. W ciagu dnia to samo. To normalne? Przecież teraz to powinnam z cewnikiem chodzić raczej??

Kurczę, jak to fajnie, że jest ktoś, kto chce Wam robić zdjęcia:confused2: Ja w czasie tej ciaży zrobiłam sobie sama może ze dwa:confused2::confused2:
Zauważyłam, że ostatnio bardzo rzadko chodzę do wc.. W nocy nie wstaję w ogóle, a i rano niezbyt ni się chce. W ciagu dnia to samo. To normalne? Przecież teraz to powinnam z cewnikiem chodzić raczej??
Nie wiem jak tam u innych dziewcząt ale moim głównym fotografem ciążowym jest samowyzwalacz :-D
A co do sikania - zależy od dnia, no ale w nocy to 3 razy to norma... :sorry:

A mnie z kolei martwi co innego:zawstydzona/y:. Otóż mam wrażenie, że cały srom, ujście pochwy itd rozpulchnia się, jest taki przekrwiony i po prostu jakby był uciśnięty od góry:zawstydzona/y::-(... Martwi mnie, czy nic się z szyjką nie dzieje i zastanawiam się czy gdyby coś się działo to byłaby szansa, że wyczuję na przykład rozwarcie:eek::zawstydzona/y::confused:... Kurde, czuje się jak pietnastolatka, która nie wie, czy od pocałunku można zajść w ciążę...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Przecież nie uczą o ciąży tak szczegółowo. Wszystkiego musimy sie dowiadywać z książek, neta, od znajomych, mam, sióstr, kuzynek itd.
Ciąża to dobra szkoła - zobaczcie jak dobrze się znamy teraz na różnych rzeczach, o których nie miałyśmy wcześniej zielonego pojęcia!
czasami jesteśmy jak dzieci we mgle i wydaje sie nam, że każde pytanie czy wątpliwość jest bez sensu. Warto pytać, bo nawet lekarze nie znają odp na niektóre pytania.

A mnie z kolei martwi co innego:zawstydzona/y:. Otóż mam wrażenie, że cały srom, ujście pochwy itd rozpulchnia się, jest taki przekrwiony i po prostu jakby był uciśnięty od góry:zawstydzona/y::-(... Martwi mnie, czy nic się z szyjką nie dzieje i zastanawiam się czy gdyby coś się działo to byłaby szansa, że wyczuję na przykład rozwarcie:eek::zawstydzona/y::confused:... Kurde, czuje się jak pietnastolatka, która nie wie, czy od pocałunku można zajść w ciążę...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
HAhahahahhaha :-D:-D:-D
Czy wspominałam że uwielbiam Twoje komentarze?? :-D:-D
Nie martw się - ja jakieś 3 tyg temu zauważyłam takie rozpulchnienie na jednym sromie chociaż bez ucisku. Raz nawet delikatnie krew podczas figli poszła i mocno się wystraszyłam ale to definitywnie była kwestia nazwijmy to "otarcia" :-p
Od strony pochwy czyściutko. Może po prostu przekrwione mamy te okolice...
No i w sumie to nie wiem, ale wydaje mi się że odczułabyś że coś sie w Tobie przemieszcza gdyby to szyjka, a wraz z nią dzidzia się obsuwała...
Spokojnie...

Nie wiem jak tam u innych dziewcząt ale moim głównym fotografem ciążowym jest samowyzwalacz :-D
A co do sikania - zależy od dnia, no ale w nocy to 3 razy to norma... :sorry:
Mary, to samo co u mnie:cool2::zawstydzona/y:... Jak mówię mężulowi, zeby jakieś zdjęcia mi porobił, żeby synuś wiedział że mama z brzuchem chodziła, to patrzy na mnie jak na zombi trochę i mówi, ze jak będzie miał więcej czasu i będzie ładnie to mi porobi:eek::eek::eek:... Że niby gdzie ma być ładnie jak cały czas w domu siedzę, a on non stop z tymi durnymi krowami:eek::wściekła/y::zawstydzona/y:.... Swoją drogą dziś pojechałam z nim na dyżur:-p... I byłam przy krowiej sekcji:-p:cool2:... No cóż jedni mają przejażdżki po krakowie, romantyczne kolacje, a inni krowy, obory i sianokiszonkę...:eek::sorry::-p...:-D:-D:-D

mamulica
Mój to by mi nawet robił te zdjęcia ale jak w końcu jest w domu to inne sprawy w głowie mamy i zajęcia...:-p więc o fotkach nawet nie myślę, a jak wyjeżdża to zajęcia sobie szukam :-)
Ty to masz interesujące życie.. ja takich przygód nie doświadczam :-) Serio - no powiedz - która z nas miałą okazję być przy krowiej sekcji? Dorożkę to każdy może wynająć i za kolację zapłacić... ;-):-)

reklama
Mary no zaiste to są niezapomniane cudowne przeżycia:eek::-p!!! No co by nie powiedzieć to faktycznie lubię z nim pojechać czasem na dyżur, bo za orzeszem to juz inny świat,a poza tym ciekawe są takie akcje jak krowie porody, czy wypadnięcia macicy:-p:rofl2:... Aczkolwiek fajnie czasem zobaczyć czystego męża w koszuli, a nie ciągle cały w gównie...:eek::confused2::rofl2: Ale nie narzekam:tak::-D

Do góry