reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Dzięki, to mnie to co napisałyście uspokaja, teraz żeby tylko Ona się przestała denerwować. Już jej wszystko przekazałam, a co jeszcze się dowiedziałam od innych znajomych, niektóre to w ogóle nie miały badanej przezierności:szok:

Dzięki, to mnie to co napisałyście uspokaja, teraz żeby tylko Ona się przestała denerwować. Już jej wszystko przekazałam, a co jeszcze się dowiedziałam od innych znajomych, niektóre to w ogóle nie miały badanej przezierności:szok:
było kilka osób na bb które nie chciały sie martwić i nie robiły :tak:
bo uznnały że tak czy tak urodzą dsiecko i będą je kochac więc im to niepotrzebne

rozumiem co masz na myśli....
ja pewnie jakbbym miała podstawę do obaw też robiłabym mimo wszystko....
chociaż i tak specjalnie leciałam do pl robić to badanie....:-p ale tylko dla własnego spokoju:-D
napewno będzie dobrze.....

Pewnie, że tak- musi być dobrze.
Ja tak się pokłóciłam z kuzynką, że z płaczu to się zanosiłam dziś, jestem bardziej zła na sobie, niż na nią, bo nie powinnam tak reagować i być raczej bardziej opanowana, bo robię krzywdę dziecku, zanim się uspokoiłam minęło trochę czasu, potem martwiłam się, bo nie czułam ruchów dziecka, ale teraz już jest fajnie, bo czuję mojego syneczka:tak: Kochanego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idę już spać, bo padam normalnie.
Miłych snów i do jutra!:-)

madziek
przezierność kraku robiłam w 12tyg5dniu (OM) lub 13tyg5dniu(USG) i wynosiła równe 2mm
Z tego co wiem to jeszcze nie świadczy o wadach tylko prawdopodobieństwo samo jest wyższe - dlatego właśnie te dodatkowe badania.. trzeba być dobrej mysli..
A może to nie był 13tydz ciąży tylko dalej...? Wtedy wynik automatycznie mógłby też wyjść wyższy... Do tego dochodzi jeszcze możliwość złego poboru pomiaru... trudno powiedzieć, trzeba uzbroić się w cierpliwośc...

madziek ja w 12 tc miałam przezierność 1,4. norma jest do 2,5. a może faktycznie u niej jest wyższy tydzień i dlatego ta wartość jest większa!
w każdym bądź razie niech się nie martwi na zapas! bo dzidzia na pewno jest zdrowa! ja kiedyś przypadkiem trafiłam na forum dziewczyn z wysokimi wyniakmi przezierności! niektóre miały nawet po 5 mm! robiły dodatkowe badania, amniopunkcję i w większości przypadków okazywało się, że dzidziuś zdrowy!

ja też witam w humorze do D... nie jesteś sama...
no i jestem zła naa pewną sytuację...
poza tym bolą mnie zatoki i głowa też.... wrrr.r.......:-:)confused2:

reklama
ja też witam w humorze do D... nie jesteś sama...
no i jestem zła naa pewną sytuację...
poza tym bolą mnie zatoki i głowa też.... wrrr.r.......:-:)confused2:

Nie nerwujcie się kochane! Spacarek z rana dobrze robi :tak: Może zimna czekolada do picia poprawi humorek? A może sok z marchwi taki samodzielnie robiony? Albo jabłko :tak: Szybko mi się rozweselać, bo Wasze maluchy też są w takich humorach! ;-)

Do góry