reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
witam wszytskie listopadoweczki a w szczegolnosci wszytskie ktore do nas dolaczyly :)
Mi znowu burczy w brzuchu ale jak.... :)
Ide cos przekasic
Juz sie nie moge doczekac maz wiezie mi z Polski pierozki ruskie mniam mniam mniam
mam na nia wielka ochote

Odnosnie naszych choruszkow to widze ze wszystkie dobre domowe sposoby zostaly juz tu opisane,ja rowniez polecam miod,cytryne i zycze szybkiego powrotu do zdrowia :)
pa

agagee u mnie tez na poczatku nie bylo rozowo :( tak bardzo chcialam dzidziusia, ze jak udalo sie za pierwszym razem, poczulam sie jakbym wygrala na loterii najwyzsza z dostepnych nagrod, bylam tak szczesliwa, ze gdy oznajmilam mezowi plakalam z radosci :) i zaczely sie schody, na twarzy mojego meza pojawilo sie przerazenie i niedowierzanie, uslyszalam schematyczne pytanie jak my sobie damy teraz rade, a rowniez to, ze moj 30 letni maz nie jest jeszcze gotowy(!?) ze zycie mu sie wlasnie skonczylo itd poczulam sie jakbym dostala obuchem w glowe, nic nie moglam zrozumiec, przeciez razem chcielismy dzidziusia... zebralam sie w sobie, zaczelam szukac mieszkania, powiedzialam mezowi, ze to jest MOJ dzidzius i on nie musi sie przejmowac, tylko dalej zyc swoim pustym, egoistycznym zyciem, skupionym na silowni, grach komputerowych i pracy, powiedzialam, ze dzidzius dostanie moje panienskie nazwisko i tym samym zwalniam go z obowiazku alimentow, bylam tak szczesliwa i nieszczesliwa jednoczesnie do tego mieszanka wybuchowa hormonow, na pewno rozumiecie co sie wowczas ze mna dzialo, placz, smiech, radosc, smutek, zlosc... i wszystko nagle minelo, moj maz nagle z dnia na dzien zaczal pytac o dzidziusia, jaki jest juz duzy, znowu zaczal byc tym moim ukochanym malzusiem, dzis wszystko jest juz dobrze, ale pierwszy tydzien byl koszmarny, na szczescie to juz za nami, nie wracamy do tematu, tylko cieszymy sie kazdym dniem, nie wiem co sie wtedy stalo, przezyl jakis wewnetrzny wstrzas, ktory po tygodniu mu przeszedl ;) nigdy nie zrozumie natury mezczyzn, powinni przychodzic na swiat z instrukcja obslugi, a nie pojawiaja sie nie wiadomo skad i kiedy w naszych zyciach, a my musimy sie cale zycie uczyc :)

kochane nie myslcie o tym jak to wszystko bedzie, bedzie jak bedzie, samo sie wszystko ulozy, najwazniejsze, zeby bobasy rosly nam duze i zdrowe :) skoro ktos tam na gorze zadecydowal, ze jestesmy gotowe i dal nam to szczescie, to zadba rowniez o to, zebysmy mialy za co zyc :) slicznie to napisala agagee PAN BOG DAL ZAJACZKA DA I LACZKE :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!!
witam wszystkie nowe listopadowki;-)

Iza30 daj koniecznie znac co Ci gin powiedzial na te plamienie...ale pewnie to nic strasznego bo ja tez mialam plamienie i dala mi duphaston bedzie dobrze;-)

Mi w koncu ustaly plamienia ale za to teraz mam takie zolte uplawy i sie wlasnie zastanawiam czy to moze od tego duphastonu??miala ktoras z was cos takiego?? w srode ide do nowego gina i sie juz boje czy aby wsztsko jest ok!!

Pozdrawiam

Alez nas juz duzo :-)
Witam wszytskie nowe dziewczyny!!
Ja tylko melduje ze jestem, wrocilam z pracy, cale szczescie ze mdlosci mnie na razie omijaja, bo nie mialabym na nie czasu ;-) Za to moglabym jesc caly czas, co juz widac na wadze, bo mi kilo przybylo a moze nawet 1,5... a gdzie tam listopad :-(
Nic ide robic obiadek, bo zaraz moj maluch sie obudzi i zagoni biedna mame do zabawy.
Tak wiec dziewczyny, te na razie bezdzietne, WYPOCZYWAJCIE!!!!:-)
Aha, no i wszytskim chorutkom duzo zdrowka!!

Ciasto w piekarniku kończy się piec, obiad prawie skończony, słoneczko wreszcie wyjżało aż miło :-)
Niedlugo po Szkraba do przedszkola zmykam :-)

Jak siedzę w domu to mi tak nudno bez tych moich dziewczyn :-(

Oj tak wypoczywajcie ile mozecie bo potem nie bedzie na to czsu he he
tomola tez mam Szymka o niecały miesiac młodszego ale niestety spać w dzień nie chce łobuziak :angry:

hej dziewuchy :)
ja dalej walcze z katarem i przeziębieniem dzis kupiłam oscillococcinium homeopatyczny lek niby mozna i dziala zobaczymy zaraz lece pod koc z kubkiem gorącej herbaty i dalej zdrowiec :)
ps. wiecie na co mialam dzis ochote... na arbuza :p
hehehe
pozdrawiam cieplutko

reklama
Julcia moj sie rano budzi ok 7-7.30, potem w dzien spi od 13 do 15, ale moglby nawet do 16 albo i dluzej, tyle ze mu nie pozwalam, bo potem wieczorem szaleje do 22, a tak to jak go obudze o tej 15 to chodzi spac ok 21.

Do góry