reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja też ostatni miałam przygodę z kasą pierwszeństwa. Byłam z koleżanką w sklepie. Kupiłyśmy dokładnie trzy rzeczy i idziemy do kasy pierwszeństwa, a przed nami gburowaty pan koło 50 lat z pełniusieńkim koszykiem... Moja koleżanka na głos robi aluzje (natka, nie jest Ci słabo, z takim brzusiem musi być ciężko itd :-D) a gbur nic. Udaje że nie słyszy. Nie było mi słabo ale wkurzyłam się :wściekła/y:. Więc go zapytałam naiwnie i grzecznie: "Bardziej jest pan niepełnosprawny, czy bardziej w ciąży, bo nie wiem":-D. Zasyczał tylko coś i poszedł sobie:tak:.

reklama
Bura, a wten aspargin sama się zaopatrzyłaś, czy lekarz kazał? Bo ja bym chciała tak profilaktycznie... Myślisz że można??? Ile go brać??? Czy któraś z Was kobietki ma doś i mi poradzi??:sorry2::tak:

mnie wczoraj też strasznie bolał brzuch:-( nie mogłam wytrz:-(ymać a jak siadłam na tron to kaplica:zawstydzona/y::dry: zejść nie mogłam.... wrrr...
i strwierdzam że więcejh w ciąży gołąbków w kapuście nie będę jeść:sorry2:
jak już to sam mięsko z sosikiem...... bo chyba nie wyrobię..
a dziś pogoda się zmieniła na lepszą i znów boli mnie głowa nie do wytrzymania....:sorry2::dry:

dziewczyny ja mam mały proble. otóż ja nie lubie jak mnie ktoś "obcy" dotyka... chodzi oczywiście o dotykanie brzuszka.
co prawda jeszcze u mnie tak mocno nie widać, ale wiadomo, że z każdym dniem to się będzie zmieniało...
i na przykład wczoraj moja babcia, kiedy się dowiedziała, że jestem w ciąży od razu chciała dotknąć... ja się wymigałam, że nie teraz, bo bączki puszczałam akurat (co było szczerą prawdą:zawstydzona/y:)... ale już jak od niej wychodziłam, to nie dało się wymigać...

babcia to nie "obcy", ale aż się boję co to będzie jak dziedzic będzie już widoczny:confused:

czy Wy też macie taki problem? Jak sobie z tym radzicie?:sorry2:
mojego brzuszka nikt nie dotyka bo w ciąży jak i przed ciążą....
więc nie ma co... ale chyba bym nic nie powwiedziała... a niech sobie dotykają... wkkońcu podobno to szczęście przynosi;-)

oj nie też to wkurza...
choć w polsce większość sklepów ma takie kolejki pierwszeństwa... właśnie wczoraj miałam sćinkę z facetem, który stał w takiej kolejce.
a więc...
w kolejce z pierwszeństwem stały 3 osoby z zakupami...
ja 4- ostatnia... ale przeprosiłam panią i pana przede mną, oni ładnie się uśmiechneli i z czułością na mnei popatrzyli... no i trafiłam na tego czopa!
on, że czego ja się pcham, kolejka obowiązuje, gówniara, ciąży nie widać- pewnie w 3 tygodniu a się pcha... bla bla bla...
na to ja:
- rozumiem, że pan ginekolog- położnik?

faceta zatkało. ja ostetnacyjnie przeszłam przed niego i zapłaciłam za 5 sztyuk swoich zakupów!
państwo z tyłu popłakali się ze śmiechu. mojej mamie, która była ze mną, było chyba troszkę głupio.. ale powiedziałam jej, że przecież wie, że z reguły stoję, nie robię większych problemów i nie kokoszę się, ale facet mnie mocno wkurzył. po za tym spieszyłyśmy się:-p

hehe nieźle nieźle... koleś pewnie tam kipiiał z nerów.....:-D dobrze mu tak...
u nas w IE jest większa kulturka.... jak bbyliśmy wózki oglądać to każdy najpierw na mój brzuch a później z pytaniem w którym miesiu jestem....:-D a ja mówię że za 2 dni zacznie się 6 tio tak patrzyli:szok::-) hehehe lubię te ich minki;-)

mnie wczoraj też strasznie bolał brzuch:-( nie mogłam wytrz:-(ymać a jak siadłam na tron to kaplica:zawstydzona/y::dry: zejść nie mogłam.... wrrr...
i strwierdzam że więcejh w ciąży gołąbków w kapuście nie będę jeść:sorry2:
jak już to sam mięsko z sosikiem...... bo chyba nie wyrobię..
a dziś pogoda się zmieniła na lepszą i znów boli mnie głowa nie do wytrzymania....:sorry2::dry:
To lepiej ni jedz tych gołąbków :))))

Dziewczyny, podobno herbatkę z liści malin pije się pod koniec ciąży żeby przyspeiszyć poród. Same owoce nie powinny działać na skurcze.

Mnie też zaczyna głowa boleć na zminę poogody :(

A wczoraj byłam na panienskim. Do 3 rano tancowaliśmy z synkiem :)))) i...oglądaliśmy striptease :))))
Wszyscy na mnie dziwnie się patrzyli, że ciężarna na dyskotece :)))) Brzuszek na parkiecie chroniłam :))))

Bura, a wten aspargin sama się zaopatrzyłaś, czy lekarz kazał? Bo ja bym chciała tak profilaktycznie... Myślisz że można??? Ile go brać??? Czy któraś z Was kobietki ma doś i mi poradzi??:sorry2::tak:
ja biore ale nie na zalecenie lakarza tylko poprosilam w aptece tam mi farmaceutka kazala brac 1 tabletke 3 razy dziennie ale biore w sumie jak mi sie przypomni albo jak mnie bierze na skurcze

Jakoś nikt do tej pory nie próbował dotykać mojego brzucha, ale bliscy i znajomi wiedzą, że ja z reguły jestem "niedotykalska" i nie lubię jak ktoś nawet za blisko mnie stoi w trakcie rozmowy. A co do ludzi na ulicach, to chyba zależy od nas samych, ja mam ostatnio non-stop banana na buzi i mam wrażenie, że wszyscy dookoła mnie też się uśmiechają :)

ja biore ale nie na zalecenie lakarza tylko poprosilam w aptece tam mi farmaceutka kazala brac 1 tabletke 3 razy dziennie ale biore w sumie jak mi sie przypomni albo jak mnie bierze na skurcze
Ja też biorę Aspargin bez konsultacji z lekarzem, raz dziennie bo biorę Feminatal, który ma w składzie magnez.

ja powiedzialam ginowi ze brzuch robi mi sie twardy i na gorze i na dole... powiedzial ze mam brac nospe i zawsze kiedy zauwaze ze brzuszek jest inny dziwny twardy itp to zebym miala w pogotowiu nospe...

reklama
Dziewczynki pod koniec ciąży ,w zielarskim sklepie można sobie kupić liście z malin i pić napar ,bo rozlużnia szyjkę macicy co ułatwia jej rozwieranie:tak:

Do góry