reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Michal nosi 25 w tej chwili, trampki ale sandałki 25 są za małe. Skoczyła mu noga w ciagu roku o 3 numery a zawsze miał malusieńką choć Zuzia ma duuuużo mniejszą. Pamiętam, ze Kuba pierwsze buty miał 21, Michał 19 a Zuza 16.

reklama
Pola a jaki rozmiar buta ma Kuba ze ludzie tak reagują?? Marcel w 27 mówi ze go ciśnie, zresztą widze ze za małe. Sandałki kupiłam 28 a trampki/vansy ma 29 to myśle ze dłużej posłużą - ale nie wyskakują mu ani nie wyglądają na kajaki

Tak się nudziłam a wieczorem aż za dużo. A wrócił przed 19, szybko, szybko na zakupy, coś zjeść i na 20.30 już w domu byliśmy bo goście przed drzwiami czekali, o 21 następni przyjechali ze stołem dla nas :-D wszystko jak zwykle niespodziewanie.

Zaraz idziemy do kościoła, a potem zaproszenia poroznosić. Będziemy mieć niezły spacer, na samą myśl nogi mnie bolą:eek:

Asia coś niewyraźna, prycha, kaszle, mam nadzieję że nic większego się nie rozkręci.

Kilolek, Mama dzięki :tak: Kuba ma 28 wiec przeciez nie jakies wielkie stopy. Nie wiem czemu niektórzy sie tak dziwią. Fakt, teraz co kupiliśmy mu butki wyglądają moze i na większe ale to jest jego rozmiar, noga mu nie lata i wszystko ok. Dziwne...

Pola u Martynki rozmiar buta zależy od sklepu! w ccc kupujemy już 28, ale np. w tesco 25! :-)

Ależ mieliśmy dzień :-Ddopiero niedawno wróciliśmy z działki! młoda się wyszalała, rozłożyliśmy już jej zjeżdżalnie z huśtawką i trampolinę :-D ale była radość! w następną sobotę mamy zjazd forumowy dzieciaczków z listopada więc na działkę nie pojedziemy, a we wtorek już jedziemy do Anglii, Martysia zostaje z moimi rodzicami, mają jechac na działkę więc fajnie, że już te rzeczy będzie miała porozkładane bo będzie miała się czym bawić!

Kurde z jednej strony cieszę się na ten wyjazd bez niej, z drugiej chyba się za nią zatęsknię! to będzie aż 6 dni! ona nigdy na tyle nie była beze mnie! najwięcej to było 3 dni! wiem, że zostaje pod najlepszą opieką, ale tak jakoś chodzi mi po głowie, żeby ją jednak zabrać :-D ot i głupia matka ze mnie! :-D

Gawit zazdroszczę Anglii.

Asia ma 26 rozmiar, za to Miłosz głowę wyższy a rozmiar mniej co Asia i z kolei u niego zawsze mam wrażenie że ma za małe buty :-D ale jego tata też ma małą stopę jak na faceta więc po nim odziedziczył.

Nam się też szykuje wyjazd ale tu niedaleko, na Dębki :-D jedziemy w 8 osób + 4 dzieci także będzie wesoło :-) wyjeżdżamy 30-tego po południu, a wracamy 5-tego wieczorem. Boję się tylko że jeszcze chłodno będzie, bo jakby nie było domek 150m od morza więc pewnie będzie ładnie piździć ;-)

dziunka a ja tych Dębków zazdroszczę! choć sie zamieniemy ;-)

W ogóle to witam z rana!
Dziecko w przedszkolu z kryzysem (ale o tym na odpowiednim wątku), ja z wyrzutami sumienia w domu. zaraz jadę do tej remontowanej kamienicy. dziś ponoć jest jej "odbiór" więc jestem ciekawa co i jak! poza tym niby lokatorzy powinni być :-Dnie wiem czy będę tam mieszkać ale póki co zameldowana tam jestem więc idę zobaczyć co ciekawego powiedzą :-D

Miłego dnia!

Witajcie,
Alutka już po roczkowych , pierwszych obchodach:tak: druga partia gości szykuje się nam w tym tygodniu a w piątek wesele:tak: mała zachwycona , przeurocza i grzeczna. Dziś bujała się na huśtawce i śmiała się tak perliście , że uśmiałam się do łez:tak: Dziecieca radość z takich drobiazgów jest wzruszająca

Gawit daj znać jak tam po "odbiorze"

reklama
Martolinka a no po "odbiorze" nic nowego się nie dowiedziliśmy, poza tym, żeby nie słuchać plotek odnośnie tak wysokich czynszów. Ponoć mają być niższe, ale to będzie wiadomo jak pomierzą metry w mieszkaniach i porobią dla nas nowe umowy. No zobaczymy
Nie byłam do końća na tym zebraniu, bo zadzwoniła pani z przedszkola Martynki, że młoda ma temperaturę i musiałam po nią jechać! faktycznie miała 39 stopni, ale oprócz temperatury nic jej nie jest! podałam jej w domu ibum, temperatura spadła i dziecko jak nowo narodzone. Zobaczymy jak dalej będzie z tą gorączką, ale już parę razy mieliśmy takie epizody, że gorączka trwała 1-2 dni! tylko młodą jutro ominie wycieczka autokarowa bo powiedziałam pani, że jednak jej nie puszczę, zresztą pani sama zasugerowała, że tak będzie lepiej, bo jakby im tam w tym Uniejowie dostała temepratury to co one zrobią? no w sumie i racja dlatego nie pojedzie! ale ona nawet nie wiedziała, że ta wycieczka już jutro więc rozpaczy nie ma. w ogóle o niej nie wspomina więc pewnie zapomniała. trudno! będą jeszcze inne wycieczki! a nie będę ryzykować i posyłać jej, bo bym się zamartwiła!

Do góry