reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kilolek jak to nic nie jadła? matko kompletnie nic?
Aza Konrad dostaje drgawek jak mdleje? myślałam , że po prostu wiotki się wtedy robi... jesteś dzielna!!
Gosiaczek nie strasz mnie ... myslałam , że dziś się wyspie;-) Mała marudna , je niewiele , ale zawsze coś. Sypie u nas od rana . MImo wszystko planuję dziś rundkę 15 km.. tak dla odświeżenia umysłu , bo nie wyrabiam w 4 katach

reklama
Martolinka,nikogo nie chce straszyc tylko mowie jak jest u nas ale podkreslam- u nas tez swoje robi ospa.
Ponadto kazde dziecko troszke inaczej znosi zabkowanie wiec moze akurat u Was bedzie lepiej:-D
Ale o wyspaniu sie to ja juz marze od ... miesiecy . Dziwna sprawa. Jak Olo mial 2miesiace to spal prawie cale noce ( tylko 1 raz sie budzil na karmienie i to dopiero kolo 5-6 ) ale juz od kilku miesiecy znow budzi sie co 1-2 godz. Tak jest od kilku miesiecy wiec to nie zabki...Myslalam ze jest glodny wiec daje mu wieczorem mleko z kaszka - i tak sie budzi. I to nie zawsze chce cyca- czasem drze sie z zamknietymi oczami a ja musze "jedynie "przewrocic go np na drugi bok albo wziac do lozka i od razu zasypia. Boje sie ze sie przyzwyczail do mojej ciaglej obecnosci i do nocnych pobudek , tak naprawde najchetniej bym go zostawila aby sobie poplakal i sam zasnal- ale boje sie ze obudzi starszego brata wiec i tak zawsze po sec go biore wiec nie wiem czy to nie moja wina...:-(
Pochwale sie :-D wczoraj zaczelam robic zakwas wiec za 5 dni planuje upiec chlebek na zakwasie. 1 raz, mam nadzieje ze wyjdzie :-)

Martolinka Konrad przy gorączce między 39 a 40 stopni najpierw dostaje drgawek przy których już nie jest świadomy a potem całkiem traci przytomność i drgawki ustają. Trwa to dosyć krótko ale strachu można się najeść. Najgorzej, że Konrad potrafi mieć nagłe skoki temperatury. Raz miał w ciągu 10 minut skok z 38 na 39,4. Dlatego też ja ostatnio przez całą noc mierzyłam mu temperature co 15 minut i na czole i w uchu. Ja tylko miał powyżej 39 to moczyłam go w chłodniejszej wodzie.

no martolinka nic, kompletnie. Zupełnie nic nei chciala, nawet łyczka nie pociagnęła. O 15 łaskawie zjała z piersi ale nie opróżniła cąłej. Nieco później 70 ml soczku i przed spaniem 150ml kaszki. Takze noc zapowiada sie ciekawie... zwlaszcza ze dopiero teraz uswiadomilam sobie ze powinnam byla sciagac, bo inaczej w nocy zabraknie :dry:

gosiaczek wiidac to normalne skoro nasze maluchy maja wysoko % skutecznosc w darciu się po nocach. Tylko poli Wojtulka śpioszek sypia nocami o ile się nie mylę.

znow mnie boli gardlo :-( mozna oszalec

Hejo!
Zdrowia, cierpliwości i braku numerów dzieci choć przez 24 h.;-)Trzymam kciuki za ząbki , by nie dawały maluchom w kość, a przy okazji rodzicom.;-) Może się przyda Ząbkowanie - BabyBoom .
AZA - ale masz przyżycia z synem, oby gorączka już nie dała Wam popalić.
Jestem nie do życia, zmęczona strasznie, pogoda daje do wiwatu.
Trzymcie się.

Kilolek trzymam kciuki za nocke... Mam nadzieję, że Zuzia będzie w nocy choć ciut bardziej wyrozumiała dla mamy :)))

Ja dziś dostałam ogrooooomną paczkę od koleżanki z Anglii z ciuszkami dla dzieci na handel. Ilość mnie powaliła... Ciekawe kiedy to powystawiam :)))

Kilolku mam 3 kartony z Nexta i Mothercare... Cudeńka dla dziewczynek, mogę cyknąć fotki ale jutro dopiero dowiem się co i za ile... A jaki rozmiar ma Zuzia to poszukam fajnych okazów :)))

Aza a to masz na wiosne rzeczy z dł rekawami czy na lato ?? Pod jakim nickiem "pracujesz" ?? Moze mogłabym cos sobie wybrac jak wystawisz. Zalezy co bedzie i czy bedzie mnie stać ;p Kilka rzeczy potrzebuję dla Marcela

reklama
Do góry