reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Witajcie,
napiszę tu. Antek ma zęby książkowe ,jak z obrazka. Mamy się stawić na kontrolę za rok. Początkowo się bał , ale pani miała super podejście. Cieszę się , bo wiadomo ile to z zębami może być kłopotów.. mi zostały jeszcze 2 do zrobienia. Nie wspomne ile kasy zostawiłam u nich.. ech posypały sie po ciąży
Wspomne coś na temat kulinariów
my jemy gołąbki z miesem i ryzem w srodku i do tego ziemniaki. Nie najem się inaczej
a placki ziemniaczane z kwaśna śmietana i cukrem;-)
z lidla polecam lody zabajone DeLuxe;-)ale one chyba tylko okazjonalnie są. Dość drogie bo 4 zł za 200 g , ale nawet u sowy takich nie ma;-) a no i jeszcze serek kozi mmm
napiszę tu. Antek ma zęby książkowe ,jak z obrazka. Mamy się stawić na kontrolę za rok. Początkowo się bał , ale pani miała super podejście. Cieszę się , bo wiadomo ile to z zębami może być kłopotów.. mi zostały jeszcze 2 do zrobienia. Nie wspomne ile kasy zostawiłam u nich.. ech posypały sie po ciąży
Wspomne coś na temat kulinariów

z lidla polecam lody zabajone DeLuxe;-)ale one chyba tylko okazjonalnie są. Dość drogie bo 4 zł za 200 g , ale nawet u sowy takich nie ma;-) a no i jeszcze serek kozi mmm

kilolek
podwójna listopadowa mama
oj przepraszam :-(kilolku,to nie ja pytalam, tylko aniasm
ale pomysl swietny!
dzien dobry. impreza taka sobie, tak jak przewidywalam. w domu bylam o 1.
a teraz czas sie zbierac na dyzur w polskiej szkole, a tu tak ziiimnnoooo
pewno padnięta dzisiaj do tej szkoły pojachałas?
to miala byc miła, lewiwa sobota spędzona w brudku i nad pierniczkami zamiast tego urobiłam się sprzątaniem, zakupami i cąła codzienna resztą. Jak znów nie przyjada to sie wpienię na maxa.
Cleo przepisu na pierniki znaleźć nie mogę i mało tego nie wiem skąd ja go wogóle wzięłam :-(
Dziunka tez dawala przepis na pierniki ale tez znaleźć nie mogę chyba, ze mnie pomroczność dopadła, bo wczoraj mialam takie cisnienie ze myslalam ze zejde, naprawde czarne myśli miałam. Rano wstalam wyczerpana i strasnzie slaba.
Trzeba coś wymyśleć z tymi piernikami
martolinka
Mama i nie tylko :-)
mogę polecić dziunkowe pierniczki. Sama miałam swój sprawdzony przepis , ale jak spróbowałam tych to już inne mi nie smakują. W zeszłym roku robiłam 3 tygodnie przed świętami i były pyszne ;-)
Na te ciastka piernikowe rzucam linka https://www.babyboom.pl/forum/dziec...89/smaki-smaczki-kulinaria-27794/index52.html ; poprawiłam też w spisie, nie wiem dlaczego nie załapał wcześniejszych moich poprawek.
A teraz kobitki pomyślcie czy nie przeorganizować tych przepisów i nie zrobić jakiegoś podziału świątecznego? i np. inne przepisy, bo tak to się człowiek gubi.... sama nie wiem, czekam na propozycje;-)
U nas leniwie, pomysłowość Goni powala.. wymazała klejem krzesełka, bo chciała przykleić obrazek. Jak się pytałam czym pachnie ciasto wyrabiane przez tatę rezolutnie walnęła "ciastem"
a ja już myślałam, że powie iż czuć drożdże, mąkę, jajka;-)
BanAna - mam nadzieję, że w szkole zbytnio się nie umęczyłaś,,
Kikolek - trzymam kciuki za gości.
A teraz kobitki pomyślcie czy nie przeorganizować tych przepisów i nie zrobić jakiegoś podziału świątecznego? i np. inne przepisy, bo tak to się człowiek gubi.... sama nie wiem, czekam na propozycje;-)
U nas leniwie, pomysłowość Goni powala.. wymazała klejem krzesełka, bo chciała przykleić obrazek. Jak się pytałam czym pachnie ciasto wyrabiane przez tatę rezolutnie walnęła "ciastem"

BanAna - mam nadzieję, że w szkole zbytnio się nie umęczyłaś,,
Kikolek - trzymam kciuki za gości.
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Heja wieczorkiem;-)
Kilolek, mam nadzieję, że goście dopisali??
Ana, no co chcesz, rezolutną masz córę
Banana, jak było w szkole?;-)
A ja właściwie dopiero usiadłam na spokojnie..urobiłam się z leksza dzisiaj..na jutro...zrobiłam sałatkę jarzynową, sos tatarski i ciasto roladę..do tego sprzątanko. Jutro z rana zrobię jeszcze sałatkę a'la Madame de Pompa Dour i sałatkę a'la Waldorf (te z mojego Teambuildingu)..teściówka obiecała schabowego ze śliwką, a ja popiekę kotlety z piersi. No i moja koleżanka z pracy ma zrobić torty dziewczynom:-)..
Kilolek, mam nadzieję, że goście dopisali??
Ana, no co chcesz, rezolutną masz córę

Banana, jak było w szkole?;-)
A ja właściwie dopiero usiadłam na spokojnie..urobiłam się z leksza dzisiaj..na jutro...zrobiłam sałatkę jarzynową, sos tatarski i ciasto roladę..do tego sprzątanko. Jutro z rana zrobię jeszcze sałatkę a'la Madame de Pompa Dour i sałatkę a'la Waldorf (te z mojego Teambuildingu)..teściówka obiecała schabowego ze śliwką, a ja popiekę kotlety z piersi. No i moja koleżanka z pracy ma zrobić torty dziewczynom:-)..
Witam.
Ja nie nawidze placków ziemniaczanych ale mój maz bardzo lubi i czasami robię. Jedyne czego nie podjadam jak robię
Marta no to super, ze z zabkami Antka wszystko w porządku.
Maxwell udanej imprezki jutro
ilu będziecie mieli gości??
dziunka rowniez bawcie sie dobrze;-)
Kilolek no to się Kochana urobilas dzisiaj.
My pojechaliśmy dzisiaj do miasta, pogoda beznadziejna ale miałam dość siedzenia w domu.
Zaczęło oczywiście padać jak dojechaliśmy i po centrum handlowym pochodzilismy. Kupiłam kilka ubrań chłopakom. Przynamniej zleciało. Jutro pewnie znowu będzie brzydko i będziemy siedzieć w domu. Kuba pojedzie z tata tradycyjnie na basen.
Ja nie nawidze placków ziemniaczanych ale mój maz bardzo lubi i czasami robię. Jedyne czego nie podjadam jak robię

Marta no to super, ze z zabkami Antka wszystko w porządku.
Maxwell udanej imprezki jutro

dziunka rowniez bawcie sie dobrze;-)
Kilolek no to się Kochana urobilas dzisiaj.
My pojechaliśmy dzisiaj do miasta, pogoda beznadziejna ale miałam dość siedzenia w domu.
Zaczęło oczywiście padać jak dojechaliśmy i po centrum handlowym pochodzilismy. Kupiłam kilka ubrań chłopakom. Przynamniej zleciało. Jutro pewnie znowu będzie brzydko i będziemy siedzieć w domu. Kuba pojedzie z tata tradycyjnie na basen.
reklama
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Popakowałam prezenty, porozwieszałam balony, a jednym okiem zaglądam na finał "Mam talent"..:-)
Polaa, 9 doroslych i 5 dzieci..miało być 11 plus 7, ale ospa panuje w domu brata S.
Polaa, 9 doroslych i 5 dzieci..miało być 11 plus 7, ale ospa panuje w domu brata S.