reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A na dzieci nic się nie da?

Tak, dostaję :-) 160 zł łącznie :-) na jedne zakupy w biedronce:rofl2:

Marta mi chodziło o to że nie wierzę że masz dość ciąży. Dopiero co pisałaś że się nią rozkoszujesz;-)

Nowy ogólnie od początku zaaklimatyzował się świetnie, to taki kot, którego mało obchodzi co dzieje się wokół. Jednocześnie nie potrafi się bronić. Nasz na początku bał się nowego, warczał z daleka, a teraz już wie, że ten mu nic nie zrobi i ciągle go zamęcza. Wczoraj z A o tym rozmawialismy przy kotach hehe i aż niewiarygodne że nasz dokładnie wie kiedy o nim mowa:-D wydaje się taki bardzo rozgarnięty, inteligentny w porównaniu do nowego :-D:-D
Nie usiąda obok siebie za nic w świecie, od razu któryś ucieka, ale potrafią jesc z jednej miski:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Przechodzimy to samo od miesiąca uczę ją słowa "choć" (chodź) i jak zapamięta to mówi je z takim namaszczeniem ale zawsze osobno okrągłe "cho" a potem "ć". Najgorsze jest że czasami podczas zabawy bezwiednie powtórzy poprawnie całe słowo ale jak się zapytam co mówiła to nie wie o co chodzi lub udaje.
Przede wszystkim mówi tylko pierwsze sylaby wielu słów ale sylaby są często te same dla różnych i nie może się z nami dogadać co ją niezmiernie frustruje. Bardzo się męczymy bo często próbuje mi opowiedzieć co się działo w ciągu dnia. W tym wieku wszystkie porady koncentrują się na rozwoju manualnym bo niby te ośrodki leżą obok siebie i mogą się stymulować, Dobrusia jest jednak dość manualna i nie bardzo w to wierzę.
Acha te pierwsze sylaby zaczęła mówić bardzo wcześnie i tak już zostało.
tak samo moja Emi,pierwsze sylaby wymawia od dawna
rozdziela wyrazy no i zdrabnia,a mysle że powinna już niektóre wyrazy mówić poprawnie

robię sobie kawusie,dopije ją i biore sie za porządki
przez kilka dni przez bóle od woreczka żółciowego nie robiłam nic i teraz trzeba nadgonić bo w domu sajgon.
wiec dziś dzień zajety
dobrze że mąż jest w domku to weźmie dzieci na spacerek,potem jak wróci to odkurzy i zrobi co do niego nalezy (u nas w domku mąż zawsze odkurza)
jutro przyjdzie łożeczka dla Emilki nowe
o takie Łóżko młodzieżowe NEO PLUS 2xKolor materac kurtyny (2104778086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i się doczekac już nie mozemy,czekaliśmy 2 tyg. prawie

a jeszcze Helki kołyska się połamaław czasie przemeiszczania z sypialni do salonu...przez wchodzenie Emilki na listwe trzymającą kołyskę obluzowało się wkońu poszło...ehhh na szczęście że już jutro to łóżko przyjdzie,Emilki stare łózeczko juz Helka przejmie

aaaaa przed chwilą Emilka sama z siebie usiadła na nocnik i siusiu zrobiła...cieszyła się ogromnie a ja cała puchne z dumy

Cześć dziewczyny (i chłopaku:-p)
Ja mam taki katar, że stąd do Berlina:-(..ech, zaprawiłam się chyba wczoraj w kuchni:-(
Ale impreza udana, całe żarcie poszło, faworki smakowały;-)..ja robiłam wg przepisu z tego blogu "moje wypieki" -wyszły super!:-)
Urodzinowo przyszły mi dzisiaj ubranka z Bonprixu - super:-):tak:

Gosiulek, najlepszego z okazji rocznicy!!
Lecę nadrobić, bo dwa dni nie czytałam nic, a nic..:zawstydzona/y:;-)

Brawo za siusiu! U nas tez już kilka dni te same pieluchy w obiegu i chyba ledwo napoczęta paczka zostanie wydana.
Dziś już było w nocy na tyle ciepło że Miriam spała pierwszy raz u siebie na nowym łóżku.:-)

Ja już po wstępnym ogarnięciu chałupy, pranie się pierze, Hanka wariuje,... jutro dopiero mogę dostać się do laryngologa, chyba że spróbuję prywatnie.:angry:
Gosiulek - witamy, fajnie żeś do nas wpadła ;-)
Martolinka - miałam tak samo z Gośką... w pewnym momencie stwierdziłam, że co ma być to będzie, mam dość ciąży, brzucha itp. a z drugiej strony chciałam mieć drugie dziecko... schiza całkowita:-D:-D:-D i też przygotowywałam wszystko szybciej.:-D:-D
Sawi - moja Hanka po urodzeniu Gośki się uwsteczniła właśnie językowo... jak mówiła już zdania 3,4-wyrazowe, tak wróciliśmy do etapu "eeeeeeee" może u Was jest podobnie? Łóżko fajniaste.

Ehh znikam dalej..

reklama
Ja już po wstępnym ogarnięciu chałupy, pranie się pierze, Hanka wariuje,... jutro dopiero mogę dostać się do laryngologa, chyba że spróbuję prywatnie.:angry:
Gosiulek - witamy, fajnie żeś do nas wpadła ;-)
Martolinka - miałam tak samo z Gośką... w pewnym momencie stwierdziłam, że co ma być to będzie, mam dość ciąży, brzucha itp. a z drugiej strony chciałam mieć drugie dziecko... schiza całkowita:-D:-D:-D i też przygotowywałam wszystko szybciej.:-D:-D
Sawi - moja Hanka po urodzeniu Gośki się uwsteczniła właśnie językowo... jak mówiła już zdania 3,4-wyrazowe, tak wróciliśmy do etapu "eeeeeeee" może u Was jest podobnie? Łóżko fajniaste.

Ehh znikam dalej..
troszkę sie cofnęła,bo smoczek jest uzywany częściej,a już wogóle nie ssała,zaczeła zabierać Helce smoka
no i z nami chce spać non stop
a z ta mową to też możliwe,bo bywały momenty kiedy czegoś chciała bardzo bardzo iw tedy pełne zdanie powiedziała
a teraz tylko duka "khy khy"

Do góry