reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziewczynki

POtem nadrobię, wczoraj spędzilismy dzien na zakupach w W-wie ponad 7h, Oli został z dziadkami, wydalismy tyle ze aż mi teraz wstyd a tak naprawde w ogole tego nie widac. Ciągle mam rachunek w łapie i patrzę i uwierzyc nie mogę. No ale dostalismy 8 bonów po 10 zł kazdy do zrealizowania do 24 grudnia wiec chociaz tyle.
Dzis Oli nie spał w dzien, pospalismy do 9, o 11 pierwsza proba zasypiania bo juz ziewał jak najęty, po 15 druga ale krotka wiec stwierdzilam ze zrobimy pierniki i polozy sie OLi wczesniej spac.
Pierniki Dziunki zrobione, kleiły sie jak cholera na początku wiec wrzucilam w robota a potem podsypywałam mąką. Rany jak ich duzo mamy :-D Pieklismy we 3, Oli dzielnie pomagał we wszytskim. Super spędzony czas!!!

Oli wykąpany i juz usypia podczas czytania baki, weszlam tylko dac butlę.

My zaraz przymierzamy sie do robienia sushi! Zmykam dziewczynyki! MIlego wieczorka!

reklama
Jenyyyyyyy ale u nas zamieszanie rodzinne aż mi się nie chce pisać. Przez jednego idiotę rzygać się chce myśląc o wigilii. Boszzzzzzzzzz.................

edit: Ula no kleją się, kleją. Ja najpierw ujeżdżam ciasto ile wlezie mikserem, a jak już ten kiepsko daje radę to dopiero wtedy na stół i ugniatam. I zużyję zawsze więcej mąki niż w przepisie, ale podobno to norma. Moja mama dziś też robiła:tak:

Ostatnia edycja:
Dziunka to było napisac ze dajesz wiecej mąki :) a ja klęłam ten przepis ze szok! I powiem szczerze ze gdybym miala go ugniatac ręcznie dosypalabym duzo mąki wiecej a tak wrzucilam do robota, mam takiego do wszystkiego :-D dalam wkladkę do robienia ciasta drozdzowego i wszytsko sie pięknie wymieszało. Robota pewnie bym prędzej spaliła. A powiem szczerze ze ja wlalam ciepły miod ale jak zaczęło to wszystko stygnąc, masa zaczęła sie robic bardziej sztywna, wiec ja mąki duzo wiecej nie dałam, ewentualnie troszkę do podsypania. Niech zyje robot kuchenny :-Da
dziewczynki odnosnie masy solnej, zeby byla kolorowa a nie chce sie komus malowac farbkami do wyrobionej mozna dodac barwnika jako farby, mniej lub wiecej w zaleznosci od intensywnosci koloru. Wtedy cos tam jest kolorowe a my nie musimy się silic na kolorwanki farbkami.

no nic lecę bo mąż sam robi sushi i sie wkurza na mnie :-D

Dziunka aż zamarłam jak przeczytałam o Asi......
Nieporozumień współczuję...

Ula pochwal się co kupiłaś?

A Kacper mój ostatnio tylko mama i mama.Ruszyć się nie można.Nie wiem dlaczego:szok:

I coś mu słabo przechodzi ta grzybica!!!!!!!:angry::angry::angry::angry:

O mące pisałam wcześniej na 100%:tak:

A z tymi barwnikami jak dla mnie kiepski pomysł, bo to tak jakbyś dała dziecku pokolorowaną kolorowankę. Przecież to malowanie farbkami jest największą frajdą:tak:

no ja myslę inaczej byc mzoe dlatego ze jak ostatnio dalam Olinkowi farby nie widzialam zacięcia malarskiego, raczej wsadzanie pędzla do kubełka i wyjmowanie tony farby, dlatego ja zdecyduję sie tez na kolorową masę solną, nie widzę zeby Oli np. Mikołajowi namalował oczy, usta, nos - no chyba ze On jakos do tyłu z tym jest, ale raczej precyzyjnosci u niego nie widzę narazie. Łatwiej bedzie mu przylepic kolorowe częsci ciała.

no coz...pozbawię moje dziecko polowy zabawy :-D

Hej :)

eh Dziunka to nie mialas milo pewnie ciśnienie podrosło Paweł posłuszny co do tego jest jak powiem stój to stoi czasem nawet nie rusza sie przez chwile :p

Kilolku cyfrowa ramka świetny pomysł :)

o sobie nie bede pisac bo nic ciekawego
spimy do 8 chodzimy spac w sumie nie wiem bo tata kladzie
codziennie to samo dom pozniej od 17-22 praca z mezem sie mijamy widzimy sie jedynie po pare godzin wiecej w weekend... no coz jak tzreba to tzreba starania wychodza srednio 3 miesiac i nic ... ostatnio mielismy remont pozatym nic ciekawego :)

hej
Kuba na szczęście nie pamięta o wczorajszym incydencie :tak: , a dzisiaj szalał przez cały dzień z wujkiem :tak:a ja wyskoczyłam z mamą do centrum handlowego bo u nas w niedziele zawsze zamknięte a dzisiaj jakiś dzień handlowy (w tygodniu ciężko się wyrwać) no i kupiłam młodemu rękawiczki i czapkę w HM
dziunka no niezła historia :szok: ,szczęście że się nic nie stało , ja to czasami myślę że przydałaby się smycz na te maluchy
gosiulek mój też tak ma często , cieszę się tym teraz:tak: bo pewnie za kilka lat już tego nie będzie ;-)
Kasiula owocnych staranek ,w końcu się uda ;-)

reklama
Witajcie,

wreszcie dzisiaj normalny dzień:tak: zakopałam topór wojenny z męzem:-D
coś ostatnio się klociliśmy doslownie o wszystko:zawstydzona/y: mialam tego serdecznie dość, zresztą On też, w końcu poważna rozmowa i jest już w porządku:-)
W ogole dzisiaj nie wiedziaam co mi się chce jeść, co podchodzilam do lodowki, odechciewalo mi się tego na co przed 2 minutami mialam ochotę:wściekła/y: ale się wkurzalam a w zoladku ssało:-D mąż chyba 3 razy mi mowil, ze podjedzie do sklepu jak mam ochotę na coś czego nie ma wdomu, więc pojechal po pizzę, wrocil to mi się odechciało:szok: w efekcie zjadlam przez caly dzien talerz pomidorowki i tyle, no teraz wsuwam tosta:tak:

Mama udanego pobytu u rodziców:-)

dziunka dobrze, ze wszystko dobrze się skonczylo:tak: ale co przezylaś to Ty tylko wiesz. Wspolczuje zamieszania w związku z wigilią, oby się wszystko wyjaśniło:tak:

Ania biedny Kubuś:-( i biedne paluszki Jego, ale fajnie, ze dzisiaj już nie pamiętał.

Mąż w pracy, Kuba spi, ide sie zaraz kąpać bo nuddaa

Do góry