reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
babce synek zachorował na ospę...więc 2 dni odchodzą mało tego nie zgodziła się na obniżkę:-(ja mam już dość wszystkiego:-:)-:)-:)-:)-(

dziunka tak jak napisałam sama nie wiem :( przeciez nie bede brala wody do samolotu:((( zeby sprawdzic.
Może klimat?! Każdy się zastnawia a ja się wkurzam tylko i denerwuję:-( wczoraj z tych nerwów oznajmiłam mamie, że juz tu nie przylecę:zawstydzona/y: Wiem, że zwymiotowało Go z tego, ze wieczorem jadł z moja siostra pizze ale nie wiedzialam, ze Ona faszeruje Go cola:wściekła/y: w sumie ma 9 lat wiec się na Nią specjalnie nie zezłoscilam, modle się, zeby było lepiej a we wtorek zeby bylo juz calkowicie ok.

Goisu napisz proszę jaki Wy dha dajecie? Ana daj linka?

Ja kupilam tran cytrynowy on jest dla niemowlaków nawet, owocowy jest dla dzieci powyzej 3 roku zycia. Ale OLi tym pluje. Oddac muszę sąsiadce tran bo my tego pic nie bedziemy. Daję tez multisanostol ale tylko raz dziennie, wiecej Oli nie chce. Moj pediatra mowił ze jak bede dawala tran i multisanostol zebym dawala to naprzemienie co drugi dzien, zeby witaminy A i jakiejs jeszcze nie było za duzo. Mama obliczalas jaka jest dzienna dawka dla dwulatka a ile dajesz w witaminach i tranie? Trzeba by było poszukac bo za duzo tez moze szkodzic.
Właśnie mialam sie zapytac co dajecie zamiast tranu? Goisulek? Ana? Bo Oli pic tego nie chce. Słyszalam ze bioaron c jest dobry ale On jest do 3 lat.

Pola nie musisz wozic wody od siebie, moze jakbys kupowala butelkową? i robila na niej jedzenie? Moze bylaby lepsza dla Kuby niż kranówka? O ile takową dajesz?

Oli wstał po 7, wiec myslalam ze pojdzie spac ok 12. Ale bawił sie super do 14.30. Nawet ani razu nie ziewną. Mamusiu przytulac usłyszalam wiec wzięłam go na ręce, On polozyl mi sie na szyi i kołysałam sie chwilę i nuciłam. Ale się cieszył. Dałam smoka dla sprawdzenia czy chce juz spac i przykrylam kocykiem i bujalismy sie przytuleni z 1 minutę, patrzę Oli spi :-D Po prostu szok! jak szybko zasnął a nawet nie wydawał sie spiący.

Ula, nie nie obliczałam i nie wiem jaka jest dawka witamin dla dwulatka. Lekarka kazała podawać jak na ulotce wiec daje tak. Nie zagłębiam sie w te obliczania bo nie jestem farmaceutką. Chyba kobieta wie co robi.

Babeczki jak macie ochotę na lekturę to napisałam dzisiaj swoje wspomnienia związane z Karolkiem,takie nieudolne ale jak macie ochotę to zajrzyjcie do bloga.

Ula jedną kapsułkę dziennie do posiłku.

Mama a z farmaceutami też trzeba uważać,sprawdzać ich..Jestem tego świadkiem jak są niekompetentni,jak potrafią dać lek nie taki jak trzeba.Gdyby nie moja czujność to nie wiem co by było z Kacprem.
Miał dwa tyg. S.pojechał po lek na biegunkę,konkretny lek.Dała ale dla starszych.a mówił że mały ma tyle i tyle...Ja mam w zwyczaju zawsze sprawdzać i dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry