reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Agrafka wlasnie robię spagetti i zapomnialam Ci napisac, ze jak jestes taka chora to na 10000000% mozesz brac polantybiotyk wziewny Bioparox, i antybiotyk Augmentin - to wiem na 1000% Augmentin bralam jak Olis byl malenki a ja mialam zapalenie piersi i 40 stopni gorączki, nawet cos na ulotce bylo napisane ze nie przenika do mleka i moze go brac karmiąca mama. To sprawdzone źródła :)
Olis po wczorajszym późnym zasnieciu spał dzis do 9.30 i usnał po 12 a ja głupia matka myslalam ze zechce spać ok 15 tak jak ostatnio czyni i nie wiedzialam ocb kiedy plakał. Na dworzu z babcią nie, w domu tylko na ręce, wszystko nie, biedak popłakał a nawet ani razu nie ziewnął. Wzięłam na ręce polulalam i usnął a ja dokonczę obiad i idę takze.

Olis ma ostatnio złe dni, maruda i morze łez wylane ;/ i ciągle mama woła, nawet jak się sam bawi wola mama i sprawdza czy aby na pewno jestem. Jak siedzi z tata babcią i cos idzie nie po jego mysli leci i krzyczy mama-skarzy się na nich ;) Nawet jak wyciągam mu na siłę zasychance z noska bo oddychac nie moze (ostatnio przez 3 dni nie daje sobie a wczesniej bylo ok) placze i krzyczy mama, a mi ostatnio łzy poleciały ze muszę go tak męczyc a on biedak krzyczy na ratunek i tak mama, no popłakałam się wczoraj rano razem z nim ;/

nie mam czasu porządnie zjeść kurka blaszka, wszystko w biegu i mąło smacznie ;/ chudnę w oczach, jestem jak glizda juz :(

Ostatnia edycja:
reklama
Miałyśmy taki wątek, chyba Iza zakładała w stylu "Co powiedziało nasze dziecko". Ale nie mogę znaleźc więc piszę tu. Ale nie o Asi, a o Miłoszu.

Wczoraj mama mu do snu opowiadała bajki ( a zaznaczyc muszę, że w kwietniu skończył dwa lata a umie na pamięc "Okulary", "Samochwałę","Siała baba mak" i coś tam jeszcze, sama jestem w szoku;-)). Mama skończyła opowiadac i zaczął Miłek:
- "Na podwórku grali, w kapelusz mu nasrali"
:-D:-D:-D

Do dziś pozostaje tajemnicą kto go tego nauczył:-D
hehehe dobre!!!
jesli sie nie mylę to watek zostal połaczony z postępami.

zdjęcie "cosia" dam później ;)

ja też brałam augmentin jak karmiłam tylko mialam przykazane najpierw nakarmić a potem wziąć

Dziunka - text pierwsza klasa :D tylko czekać jak Miłek będzie Asię szkolił....
a co do tego cosia do skakania to moze to to? osioł do skakania - Szukaj w Google
a ja tez musze Wam powiedziec ze śledze różne te wątki wnętrzarskie m.in. u monah. Uczy mnie to duzo co do urządzania domku. Tym sposobem mam wizję udomowienia i ocieplenia mojego pustego i zimnego przedpokoju - bo nad tym teraz pracuje, potem kuchnia. Niektóre pomysły są fajne i je w jakiś "mój" sposób wykorzystam. Moze nie bede kupować plastikowego krzeseła za 1.000 zł bo po 1 nie stac mnie, po 2 nie do mojego "wnetrza" po 3 nie podoba mi sie. Ale niektore propozycje sa fajne jak np ramki-obrazy, które nie mają ściany czy obrazka a stawia sie tam np mini kwiatuszki, swieczki itp.

a co do tego cosia do skakania to moze to to? osioł do skakania - Szukaj w Google
bardziej coś pomiędzy krową a bawołem
chociaż wczoraj bardziej na dziczyznę mi wyglądalo aż się teraz dziwię, ze zwyklej krowy w tym nie rozpoznalam :D
IMGP3605.jpg

hej

tęsknie za forum ...mimo żekompamam podnosem nie mam kiedy usiąść...nerwy i tyle...
D dziś oglada mieszkanie i w tym tygodniu przeprowadzka do Wawy:-) czekam już tylko na to:-)
święta miałam okropne :-:)-( więc nie mam czym się Wam pochwalić no chyba ze w Lejusa Igi skończył 1,5 roku :-)

ok lecę bo mały marudzi już :-)

cześć kochane:-)

dziewczyny zdradzam was oj zdradzam na forum muratora tzn nie wypowiadam się ale czytam od deski do deski co zajmuje cały mój wolny czas... :-)

polecam:

Darcy zaprasza... - Galeria zdjęć domów Forumowiczów - Forum.Muratordom.pl...

i jeszcze jak zrobić coś z niczego i wogóle laska ma tak fantastyczne pomysły że...

Domek Rokoko - Galeria zdjęć domów Forumowiczów - Forum.Muratordom.pl

aaaaaaa i nasz faworyt mój i męża jak wygramy w totka dostaniemy jakiś spadek po cioci z USA (nie mamy cioci w USA:-() albo cokolwiek innego to sobie go gdzieś (najlepiej nad morzem ;-) bądź tu gdzie mieszkamy) postawimy :-D

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169748-Z-płaskim-dachem-i-nutą-modernizmu-)-ZAPRASZAMY

dziunka szkoda że A wyjeżdża ale jak ma wam być lepiej to 3mam kciuki

ula
mój mąż na euro do wawy jedzie więc jak tak dalej pójdzie to wpadnie do Ciebie za tego muratora hahaha a tak na poważnie to o dziwo zgadza się na większość pomysłów z tym że ja je będę wykonywać... :-)

AniaSm
torebeczka przyszła wielkie wielkie dzięki za nią i 1000 buziaków :-* daj znać co z przesyłką:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć kochane:-)

dziewczyny zdradzam was oj zdradzam na forum muratora tzn nie wypowiadam się ale czytam od deski do deski co zajmuje cały mój wolny czas... :-)

polecam:

Darcy zaprasza... - Galeria zdjęć domów Forumowiczów - Forum.Muratordom.pl...

i jeszcze jak zrobić coś z niczego i wogóle laska ma tak fantastyczne pomysły że...

Domek Rokoko - Galeria zdjęć domów Forumowiczów - Forum.Muratordom.pl

aaaaaaa i nasz faworyt mój i męża jak wygramy w totka dostaniemy jakiś spadek po cioci z USA (nie mamy cioci w USA:-() albo cokolwiek innego to sobie go gdzieś (najlepiej nad morzem ;-) bądź tu gdzie mieszkamy) postawimy :-D

Z płaskim dachem i nutą modernizmu:) ZAPRASZAMY - Galeria zdjęć domów Forumowiczów - Forum.Muratordom.pl

dziunka szkoda że A wyjeżdża ale jak ma wam być lepiej to 3mam kciuki

ula
mój mąż na euro do wawy jedzie więc jak tak dalej pójdzie to wpadnie do Ciebie za tego muratora hahaha a tak na poważnie to o dziwo zgadza się na większość pomysłów z tym że ja je będę wykonywać... :-)

AniaSm
torebeczka przyszła wielkie wielkie dzięki za nią i 1000 buziaków :-* daj znać co z przesyłką:-)

aga widze ze podzielamy zainteresowanie domami:) my namietnie poki co czytujemy muratora na papierze, ale dzieki tobie zaczniemy podczytywac rowniez forum:) czeka nas budowa swojego domu na ziemi wiec przygotowania teoretyczne pelna para:)

Witajcie , ja na szybko...
Siedzimy na Pomorzu, w sumie pogoda nawet, nawet.. że zimno to nic, ale nie pada, a to już połowa sukcesu.
Oczywiście w Poznaniu gorąco było, zamiast jechać na parowozy w Wolsztynie, pojechaliśmy do zoo, ale kobitki niezbyt zainteresowane zwierzakami, bo daleko. Za to przejażdżka ciuchcią ok. Kardiolog powiedział, że operacja , nic innego nie spodziewałam się...
Doczytam WAS w wolnej chwili, której mam jednak jak na lekarstwo... i znikam.
Pozdrawiam i życzę miłego odpoczywania.;-)

aga teraz Ty dostaniesz placka w tyłek ;p
pokazałaś nowe linki i juz od rana siedzialam, ale koniec z tym....bo po pierwsze nie mam dochodów, po drugie ledwo skkonczylam sypialnie a juz zrobilabym ją zupełnie inaczej, po trzecie brak mi smykałki, bo czwarte te wnętrza sa takie piękne ze aż dla mnie niemozliwe zeby je wykonac ;/, po piąte ech.....juz mi czacha dymi ;p

Olis od paru dni mama, mama, nawet jak mu cos zrobię, jak na tatę skarzy ciągle mama z rozną intonacją w głosie. Nawet jak sie bawi ciągle co chwila mama, krzyczy mama...............te mama juz mi się sni po nocach i o ile jeszcze niedawno płakałam ze wzruszenia na słowo mama, to teraz Olis krzykiem i własnie słowem "mama" wykrzyczanym w roznych intonacjach wszystko wymusza, a ja miękki mebel ulegam...........
ani przed okresem nie jestesm ani nic to chyba ta pogoda na mnie tak dziwnie dziala....

i to forum muratora przez ktore jak patrze sie na moje mieszkanie wszystko bym w nim zmienila.............wrrrrrrrrrrrrr

;P

DARCY ma swojego bloga Decoratorium wiec nie trzeba na muratorze wszystkiego czytac zeby zobaczyc zdjęcia :)
i o dziwo bardzo duzo rzeczy kupuję w ikea, sklepie ktory dla mnie nie był namiętnie wykorzystywany we wnętrzach, oni potrafią tak wszystko dobrac ze dech zapiera

edit. urzekła mnie konsolka u darcy w holu wiec troszkę poszukałam co ona kupila:
Decoratorium
i znalazłam taką samą jaką ma ona:
Sklep Internetowy : Romantic Home | Meble stylowe | Meble kolonialne : Lampy
cena POLWALA.................
ogladam to forum i bloga a mąż się wkurza.......mówi ze widać ze ludzie mają pieniądze, ze tak pięknie urządzają dom, a ja gdzie tam, ze wystarczy dobrze poszukac i miec do tego smykałkę.......znalazłam stolik, zobaczyłam cenę...................juz nic nie napiszę buehehehheehehehehe

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie , ja na szybko...
Siedzimy na Pomorzu, w sumie pogoda nawet, nawet.. że zimno to nic, ale nie pada, a to już połowa sukcesu.
Oczywiście w Poznaniu gorąco było, zamiast jechać na parowozy w Wolsztynie, pojechaliśmy do zoo, ale kobitki niezbyt zainteresowane zwierzakami, bo daleko. Za to przejażdżka ciuchcią ok. Kardiolog powiedział, że operacja , nic innego nie spodziewałam się...
Doczytam WAS w wolnej chwili, której mam jednak jak na lekarstwo... i znikam.
Pozdrawiam i życzę miłego odpoczywania.;-)

Co do operacji - napisz coś bliżej.

Co do Pomorza - do kiedy będziecie? I gdzie jesteście?

My po dłuuugim i daleeeekim spacerze. Pod lasem ok, jak słońce świeciło było całkiem przyjemnie, ale już na placu zabaw - gorzej. Trochę zmarzliśmy, a w piaskownicy został cały zestaw zabawek:wściekła/y: a że daleko od domu byliśmy nikt nie miał siły wracać. Przynajmniej pretekst by kupić nowy;-)

Brat wczoraj wykazał się inteligencją;-) i naprawił komputer i co najważniejsze - mysz!!! Jupiii!

Do góry