reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hej dziewczyny, ogladam sobie Robin Hooda i czytam co u was.
Sawi u nas chyba żadne dziecko jeszcze bez pieluszki nie chodzi wiec glowa do góry. Jak tam ciąża?? Wiesz już jaka płeć?? Napisz co u was.
Polaa dowiem sie jak zrobić dostep na zamkniety i dam ci znac. Chyba ze jest ktoś przeciw?? Pytam zeby nie było ze sie rzadze!!
Martolinka szerokiej drogi.

Ide dalej czytac ;-)

reklama
witaj sawi :-)

u nas tez jeszcze pieluchy w ruchu, mysle, zeby na wakacjach zaczac probowac go przestawiac, bo do tej pory to wieje z nocnika gdzie pieprze rosnie heheh ze smoka sam zrezygnowal dosc szybko, jedzenie nocne sam odstawil, wiec i mysle ze z tym go nie bede popedzala, znajdzie swoj czas co i nocnik polubi :-)

ilonka dzieki za wiadomosc ;) bede czekala, no chyba, ze ktos bedzie mial cos przeciwko:(
sawi wlasnie jak ciaza? Jak sie czujesz?? Chyba bedzie dziewczynka bo widze napisane Helenka ;) kuzynka urodzila w lutym i tak dala na imie coreczce ;) Moj tez jeszcze w pampersie, a do nocnika mu daleko chyba :/

Sawi u nas chyba żadne dziecko jeszcze bez pieluszki nie chodzi wiec glowa do góry. Jak tam ciąża?? Wiesz już jaka płeć?? Napisz co u was.

Ide dalej czytac ;-)
ciąża ok,mała kopie jak szalona,dziś to chyba czułam jak pozycje zmieniła,bo już wali w inne miejsca.hę
druga córa będzie Helenka

a u Nas wporządalu,Emi coraz fajniejsza,mądrzejsza,rozumna,wszystko rozumie co sie mówi
ogląda z zaciekawieniem bajki wiec mam czas na odpoczynek,sama je
sama schodzi po schodach wiec nie muszę jej nosić,chętnie siedzi w wózku,jak zje to sama odnosi talerz do kuchni i mówi "NIE NIAM" (znaczy już nie jem)
z butli ze smokiem już dawno nie pije,teraz w ruchu jest zwykły kubek,ale na spacerki bierzemy wode smakową Kubusia,taką nie kapek.
,mała sprząta po sobie jak coś upadnie,śmieci wyrzuca do kosza...dużo posunęła sie do przodu

powiem Wam, ze Kuba w tym wieku już w dzień pieluszki nie nosił, a Michał nie chce nawet spojrzeć ani nna nocnik ani na kibelek ale to chyba ta trauma okołodupkowa, on sobie nawet dupki nie daje smarować, w ogóle dotykać odkąd ma te koszmarne zaparcia. Tak sobie myslę, ze on też trochę wstrzymuje tą kupę, b boi się bólu i przez to jest jeszcze gorzej.

cześć dziewczynki,kope lat

jakie autko?? bo my chcemy Emi kupić takie na akumulator i widzę narazie na allegro je,bo w sklepach u mnie w mieście nie widzę ich

no mogłaby podać jaką dietke stosowała bo chciałabym też tak zejść

czy wasze bąble już nei noszą pieluszki??

Sawi to nie autko na akumulator tylko w biedronce byl taki zestaw wadera duze auto 75cm plus zabawki do piachu za 32zl.. Biedronka - Oferta tygodnia byly taczki i auta...

co do pieluch to moj tez sie z nimi nie rozstaje...

gratuluje kolejnej babeczki:-)

Hej dziewczyny, u nas sloneczko juz od rana swieci wiec znowu zapowiada sie dzien na swierzym powietrzu :-) Wstalam dzis o 5.30 zeby posprzatac mieszkanko przed wstaniem małej, no i udalo sie. Obiad sie gotuje a malutka biega juz na dworzu pod bacznym okiem babci.
Mam mały problem z karmieniem małej, nic skubaniec nie chce jesc, obiadem gardzi wiec postanowilam kupic jej dzis sloiczek i zobaczymy. Musze sie pochwalic, a w zasadzie moja córkę ze pieknie pije ze zwyklego kubka , swietnie operuje widelcem, łyżką troche gorzej ale i tak dumna jestem. Tylko zeby chciala teraz jesc skoro opanowala samodzielne poslugiwanie sie sztuccami :-)
Uciekam, życze wszystkim slonecznego, rodzinnego weekendu.

Sawi to nie autko na akumulator tylko w biedronce byl taki zestaw wadera duze auto 75cm plus zabawki do piachu za 32zl.. Biedronka - Oferta tygodnia byly taczki i auta...

co do pieluch to moj tez sie z nimi nie rozstaje...

gratuluje kolejnej babeczki:-)
o kurde ale rewelacja ten zestaw z taczką,ale to teraz jest w sprzedaży?? poleca dzis do biedronki i mojej małej kupie bo one uwielbia prowadzić wózek i jak jestesmy na wsi u rodziców i mój tata taczką coś wozi to ona piszczy aż za prowadzeniem

Hej, mój kochany niemąż pożyczył laptop od swojej siostrzenicy :-)

Ula nie sądziłam że to kiedykolwiek powiem - stęskniłam się:-D zdrówka!

Martuś a Wy pewnie świetnie się bawicie! Byle cieplej było!

Sawi gratuluję drugiej babeczki - fajnie mieć dwie laseczki:tak: (dopóki się nie kłócą i nie zaczniesz ogarniać im szaf - ja dziś na maksa się pogubiłam przy wyciąganiu letnich rzeczy;-))

To auto z biedrony jest SUPER, mama Miłkowi kupiła, a Asia ciągnęła auto po całym domu i zostawić nie chciała. Zastanawiam się czy kupić, ale też gratów mamy tyle że jeszcze jeden....

Co do odpieluchowania - Kilolku dokładnie jak u Ciebie, Julia nosiła je w tym wieku tylko w nocy i dlatego mam mega stres przez to:cool:zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, bo to co do tej pory osiągnęłyśmy to właściwie mało. Wiem że trzeba po prostu zdjąć pieluchę i tyle... teściowa czeka do lata , będzie puszczać Asię z gołym tyłkiem i niech sika po podwórku ile chce;-):-D

Za mniej więcej tydzień zostanę słomianą wdową:szok: jak ja to wszystko ogarnę:szok:

reklama
Dziunka TĘSKNIŁAŚ??? NIEMOŻLIWE!!!!! Ze wszystkich listopadówek najmniej bym Ciebie o to podejrzewala :-D:-D:-D:-D:-D
wpadlismy na chwilę do domku i jedziemy pociągiem ze dwie stacje w tą i spowrotem z Olinkiem, On tylko pociągi i pociągi wiec niech ma frajdę nim się przejechać :-)

Pozazdroszczę ludziom podwórek z trawą :zawstydzona/y: u nas podwórko wieeelkie a zawalone na maxa, z przodu uprzatnięte ale a to ogordek zagordzony, jeden, drugi, trzeci i wszystko zagrodzone, trochę miejsca a tam kostka, no plakać mi się chce. Podwórko za domem zawalone drzewem, zasadzone drzewko na drzewku ogolnie sajgon na maxa. Zeby Olis się wybiegał muszę wylazic na ulicę, na plac zabaw itd. wku....m się codziennie na taki stan rzeczy ale co ja mogę, narazie nic.

ech :-(
..........jedziemy......:-)

edit zapomnialam dodac ze glos stracilam na dobre i do tego w nocy wyskoczylo mi mega zimno. Mam dosc obfite usta a teraz to wogole wyglądam jak jakas postac z kreskówki.....cudna no naprawdę jestem ;p gdzie się podziala dawna Ula, ktos musial ją zeżreć ;p

Ostatnia edycja:
Do góry