reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie!!!
U nas pogoda jeszcze się nie określiła:tak: Jutro u nas wymiana okien i będzie zamieszanie.
Poczekam jeszcze chwile , czy na pewno sie nie rozpada i ruszamy do miasta .
A Wy laseczki jakie macie plany na dziś ?:tak:

reklama
Hej.

Ale tu pustki uuuuuu:szok:

W sobotę byłam na ciuchach i otworzyli u nas nowy taki 'luksuksowy' hehe wszystko nowe czyściutkie , oddzielnie powieszone ubranka dziecięce dla dziewczynek i chłopców, spodnie damskie , sukienki, bluzki , spodenki no szok jak ze sklepu a ceny od 4zł do 26zł :-p

Idę na solarium znów jesli zdąrze, zaraz będę robić pomidorówkę.Brak mi pomysłu na obiad.

Wczoraj byliśmy na działce nad jeziorem, wiało strasznie ale chociaż nie siedzieliśmy w domu znowu.

Właśnie sie spisałam w tym Narodowym Spisie Powszechnym przez internet :nerd:, bo nie mam ochoty wpuszczać kogoś obcego i się przed nim 'spowiadać'.

Ja nie mam pomyslu na obiad i dzisiejszy dzien. Pogoda popsuła mi plany i pewnie bedziemy sie "kisić" w domu.

Martolinka co dziś gotujesz??

Niestety , ponoć jeszcze do domu jednak przychodzą... takie słuchy mnie wczoraj doszły...

Pisałam wczoraj posta i komputer nawalił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

U nas piękna jest każda niedziela, w tygodniu za to wiecznie deszcz lub b.pochmurno.

Wczoraj byliśmy na dłuuugiej wycieczce, zaliczyliśmy plac zabaw, a potem poszliśmy lasem na naszą wejherowską panoramę, z której widać całe miasto:-) narwałam sobie brzózek, po bazie pójdziemy za tydzień, tylko kalosze sobie muszę załatwić:-D Przyszliśmy do domu przed 15-stą i Asia zjadła DWIE MISKI gęstej pomidorówki, (makaron świderki namoczony w tej zupie) + ok. dwie pokrojone marchewki.:szok: szok, a potem walnęła taką kuuuupęęęę:-D

Kupiłam Asi oryginalne pamersy-majtki , młoda po 3 godzinach miała tak odparzoną pupę że aż płakać mi się chciało jak to zobaczyłam:szok: A kupiliśmy je bo zabrakło w naszych rossmanach pampków. W końcu A zdobył gdzieś dwie sztuki a na drugi dzień była dostawa. Pupka coraz ładniejsza:tak:

Kot chory jak pies:baffled: posikuje wszędzie z wielkim bólem... dziś lecimy do weta...

Ja tez witam :)
Olis wstał ok 6 bo akurat na mleczko miał ochotę i juz nie zasnął, kurczę muszę najpozniej mu dawac o 5 to pospi do 8 a tak pobudkę nam zrobił.

My wczoraj polozylismy OLinka na drzemkę, zostawilismy z babcią i siuuu do W-wy na zakupy...znowu :zawstydzona/y:
Sypialnię dodatkami turkusowymi dopieszczam, w Leroy Merlin znajazłam piekne dywany :-(
Obkupilismy się też w spozywkę (a tydzien temu tez to zrobilismy).
Mąż juz ma dosc moich pomysłów w urzadzaniu domu bo kto na to zarobi ;p

Ja dzis rano skoczylam do lumpka oddać dług i znowu z torbą wielką turkusową przyszłam i koszulką Disneya dla małego :)
Zaczynam się wciągac a to niedobrze ;p

Olis zasypia w sypialni. Przetrzymalam go troszkę bo juz ok 9 ziew za ziewem był :)

Dziunka my uzywamy pampków oryginalnych, rowniez tych majtkowych i u nas się super sprawdzają a przecież Olis ma delikatną skórkę, juz nie mówię o chłonnosci bo one nigdy mnie nie zawiodły nawet po 12-14h spania i jedzeniu 3x i siusianiu są super :)

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio pokusilam sie na pampersy sleep&play i myślalam ze sa fajne. Po jakims czasie malej zaczela sie odparzac pupka ale nie pomyślalam ze to wina pampków, a jednak! Zmienilam na Dada i jest superrrrrr.
Zaraz lece do sklepu po jakąś koronke do szala na ślub, szyje mi krawcowa a ja nie mam pojecie co kupic ;-)

Witam i ja!
Moja kruszynka zaraz leci na szczepienie, a ja siedzę w pracy i się denerwuję.
Ilona - niestety weekend ma to do siebie, że się cholernik za szybko kończy. Co do szala nie pomogę, bo ja mam tak, że musi mi się rzucić w oczy i mogę wtedy kupować.;-)
Dziunka - z kotem nieciekawie... trzymam kciuki, by to nic poważnego nie było.
Ula - dopadła Cię zmora zakupowa w lumpach ;-):-D:-D chyba każda z nas przez top przechodziła bądź będzie przechodzić.

Gonia postanowiła nocą sobie pojęczeć , więc miałam 3 pobudki i miałam jej dość... jak dobrze, że niedługo opuszczamy sypialnię i przenosimy się do dużego pokoju. :zawstydzona/y: chociaż jedną noc może prześpię normalnie :-D:-D

dzień dobry Listopadoweczki !!
u nas piękna letnia pogoda. cały weekend mieliśmy po 28 stopni na plusie i słoneczko. w sobote pojechalismy rodzinnie do Bradgate Parku. tam narodowy park w UK gdzie jelenie i sarny chodza między ludźmi !!! dosłownie !!
tu jest dużo zdjęc : bradgate park leicester - Szukaj w Google
jak mały zasnie to powrzucam kilka fotek :)
w niedziele zas bylismy w parku koło nas i tez rodzinnie, bo szwagierka sie zjawiła z mezem i synkiem.

dzis od rana słoneczko znów przyswieca, wiec napewno wybierzemy się z Krystiankiem na zwiedzanie swiata. ostatnio najbardziej interesują go samoloty na niebie :D (i moje pranie na suszarce)

reklama
Witamy i my u nas szaro buro i ponuro. Jaśko wstał o 6 ale od 5 coś popłakiwał znowu nosek zawalony i aż poszła krew wystraszyłam się, ale widocznie musiałam go urazić gruszką. Już sama nie wiem o co biega, bo to się suche babolki tylko ciągnące się zielonkawe, ale w ciu dnia nic się nie dzieje tylko nad ranem.

ANAWAWKA my w środe na szczepienie brrrrrr.

My używamy pampers activ bebie i nic nigdy się nie wydarzyło, sleep end play w nocy przesikiwał.

Do góry