reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Oj mama to Ci wspolczuję, mój mąż gada 24h na dobę, jak Oli w niego pójdzie to będę musiala sobie stopery załozyć hehhehe chociaż ja do małomównych nie należę :)
Współczuję Ci ze Twój mąż tak się zachowuje :(

reklama
też sobie współczuje

ps. a ja dzisiaj odkryłam ze młodemu wylazła górna lewa czwórka szzzzzzzzzzzzzok. Wiedzialam ze przebija sie prawa dolna a górnej nie widziałam ........ masakra :D aa i niedługo chyba lewa dwójka w koncu pojdzie bo widze juz pod dziąsełkiem białą kreseczke ;) jak nie szły to nie szły a teraz wszystkie na raz ;)

Ostatnia edycja:
Nie no denerwuje mnie ta pogoda, u nas wiosna na maksa a ja nie mam pojecia jak dzieciakow poubierac, ze o sobie nawet nie wspomne.
Dzisiaj sobie zdałam sprawe ze we wrzesniu przy tylu stopniach co dzis chodzilismy w sweterkach i bez czapek, no ale wiadomo ze po lecie to organizm bardziej zachartowany a na wiosne to łatwo cos złapac. Ale z drugiej strony to jak sie zgrzeja to tez niedobrze.:wściekła/y: Pozatym nie mam dla Julka takiej własnie typowo wiosennej lekkiej kurteczki, tylko taka lekko ocieplana na misku, mam wrazenie ze sie w niej zapoci, kłade mu ja na body plus bluzeczka, plecki były ok. A zakładacie rajstopki pod spodnie, bo ja juz tylko skarpetki, ewentualnie lekko ocieplane spodnie. Jakos tak ciezko mi sie przestawic jak jeszcze tydzien temu cieple rajstopy i spodnie od kombinezony zakładałam. Ale dobrze, dobrze, niech grzeje słoneczko.:tak:

Witam w poniedzialkowy ranek. Mała wstała o 6.20 a ja ledwo patrze na oczy. Weekend minał zdecydowanie za szybko, pogoda była piekna, dziś tez zapowiada sie piekny dzien. Dziś ide ogladac suknie ślubne, jeszcze mam dużo czasu ale niezdecydowana jestem jaka wybrac. Krótka, długa, skromna, czy wystrzałowa. A wybór jest taki ze już mnie glowa boli. Moze dziś coś upatrze ;-)
Dziunka jak w nowym mieszkanku?? Ostatnio podtrzymywałam cie z @ na duchu a teraz sama wypatruje jej, mam nadzieje ze w koncu łaskawie do mnie zawita. Już zaczynam sie denerwowac.

Milego dnia dziewczyny

Ja mam dwa sposoby ubierania młodego i nie zauważyłam aby mi sie pocił
* w zimne dnii gdy mocno nam tu wiało od wody to zimowa kurtka, koszulka i body [raczej pod spodem cienko]. Rajtuzy i spodnie
* w piekna pogode lżejsza kurteczka na podszewce do tego bluza, body/koszulka no i rajtuzy i spodnie.
Z rajtuzek jeszcze nie zrezygnuje na pewno bo w wózku sie spodnie podwijają a na gołe nogi jeszcze nie pozwoliłabym sobie.
Do wszystkiego czapeczka polarowa i jakiś golfik czy chustka/szalik w zależności od temp.

A młody dzisiaj zrobił mi bonus :D:D:D:D:D wstał delikatnie przed 7..............normalnie szok :D spał od 7 do 7 :)

Ostatnia edycja:
My od 5 na nogach. niestety obudzilo nas rzyganie :/ Kuba od piatku źle sie czul, raz dziennie wymiotowal, myslelismy, ze to jakieś zatrucie a tu dzisiaj rano Michal. Czyli mamy zarazę :/ Idę zaraz do pracy, mam nadzieję, ze babcia da sobie radę. A po poludniu do lekarza

My od 5 na nogach. niestety obudzilo nas rzyganie :/ Kuba od piatku źle sie czul, raz dziennie wymiotowal, myslelismy, ze to jakieś zatrucie a tu dzisiaj rano Michal. Czyli mamy zarazę :/ Idę zaraz do pracy, mam nadzieję, ze babcia da sobie radę. A po poludniu do lekarza

Współczuje , te cholerstwo potrafi wymeczyc. U nas już panowała przed swietami, a w tamtym roku w kwietniu. Mam nadzieje ze znowu do nas nie zawita. Kilolek zdrówka dla dzieciaczków.

Witajcie,
Antek tradycyjnie o 6 pobudka:eek:ale dzieki temu sie szybko "obrobie " i wychodzimy na spacer.Szkoda , ze to już poniedziałek:-p
Ja mimo wszytsko ubieram jeszcze rajstopki i cieplejsza kurtke- lzej pod spodem . Wczorak obserwowałam jak roznie poubierane sa dzieci - od azyrowych czapeczek i gołych nózek po kombinezony. Mysle, ze dużo zalezy od dziecka
Kilolek zdrówka!!!!!

Hej dziewczynki,

Nie miełam kiedy napisać ostatnio, przeczytać też nie mam czasu niestety..
Wczoraj zaliczyliśmy super spacer po Nowym Świecie i starówce - Alicja pierwszy raz na nogach zwiedzała miasto i musiała zajrzeć w każdą bramę więc zajęło nam to ponad 4 godziny :)
Pogoda była super rewelacja, bez kurtko chodziłam :)

A dziś niestety Alutka poszła po 2,5 tygodnia przerwy do żłobka i strasznie płakała :(((((((((((( Mam nadzieję, ze nie zwymiotowała i jakoś uda się Paniom ją zabawić...
Ja tymczasem pracuję, dziś z domu bo chcę małą wcześniej odebrać.

reklama
Witam i ja ;)

Kilolek witaj w klubie, u nas to samo:( cala trojka jakjas grypa zoladkowa czy cos:( Kuby to mi zal bo ma jeszcze goraczke do tego:( mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Zdrowka dla Was!!
ilona powodzonia w szukaniu sukni ;) mnie sie podobaja dlugie ale skromne;)

A my dzisiaj wstalismy przed 6 no ale przez to chorobsko, ja pol nocy nie spalam bo tak mnie meczylo :( Kuba nawet spal ale teraz Go juz polozylam bo zmeczony jak nie wiem co. On jak wstaje o 6 to znaczy, ze chory :(
Pogode mamy piekna ale czy wyjdziemy na spacer, sama nie wiem:(
Chyba nie przez ta goraczke, teraz jej nie ma ale wole nie ryzykowac nawet.
No i ja nie wiem czy bym byla wstanie pochodzic...
A jesli chodzi o ubieranie to ja Mojego ubieram tak: rajstopki jeszcze daje pod spodnie do tego body i bluzka z dlugim rekawkiem i kurteczka lzejsza, chustka pod szyje i cienka czapka :)

Do góry