martolinka
Mama i nie tylko :-)
boziu wlaczcie tvn 24
szoook . Tsunami koszmar
my już po spacerze
Antek własnie zasnął
szoook . Tsunami koszmar
my już po spacerze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dzięki Mama.agrafka kiedys byłam w przychodni i babka sie kłóciła bo chce zaszczepic dziecko a ono niedawno było na antybiotyku. Pielegniarka tłumaczyła ze 2 tyg misu minąć a było 10 dni dopiero i nie chcieli go zaszczepic a babka sie darła ze nie bedzie tyle razy jezdzic, no nie miła sytuacja ale do czego zmierzam. Pielegniarka mówiła ze 2 tyg od antybiotyku. Zresztą sobie to zapytanie wygooglowałam i wszedzie rodzice radzą zachować te bezpieczne 2 tyg. od ostatniej dawki antybiotyku.
Dziunka masakra :/
Ale wiadomo jak to się stało, jakiejś psychozy dostał ??
Ja się nie odzywam bo mama u mnie była od poniedziałku, wczoraj tato przyjechał a dziś już jadą obydwoje. Ja już w tym tygodniu w pracy i cała jestem w stresie co bedzie jak Ala od poniedziałku do żłobka wróci... Mamy na 24-tego ustalone szczepienie, ciekawe czy dotrwa te 2 tygodnie w zdrowiu, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić...
Zastanawiam się czy nie zaszczepić jej jutro prywatnie, ale to będzie dopiero 10 dni od skończenia antybiotyku - jak myślicie, ile powinno się odczekać po chorobie ?
kurcze, ja chyba też zrobię próbę bezjajeczną, bo Ala ma poliki znowu bardziej chropowate, a jadła w tym tygodniu jajka przez 3 dni - uwielbia jajecznice i pastę jajeczną.Niestety muszę na dobre na jakis czas odstawic jajka bo buzia mu się poprawiła i musialam przetestować jajko (3 dni temu zrobiłam jajecznicę na parze ze szczypiorkiem i szyneczką i masełkiem - OLis ją uwielbia) i dzis buzia znowu brzydka, ech........teraz wiem ze i jaja musze odstawic...dziwne ze dopiero dzis zrobiła się taka brzydka..ech...brakuje mi pomysłów na sniadanie I i II bo wszystko odpada ;/